Yazık bize birşeyler yapalım artık bakın kimler yapıyor

Barış Manço ile ilgili medyada çıkan haberleri paylaşabileceğiniz, Barış Abi'mizin ve eserlerinin yeni nesile ne şekilde aktarıldığını tartışabileceğiniz medya forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

Kullanıcı avatarı
batubey
Profesyonel
Profesyonel

Yazık bize birşeyler yapalım artık bakın kimler yapıyor

Mesajgönderen batubey » Pzr May 20, 2007 01:25 am

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ ... id=6171929

Barış Manço anıldı

Osman MARANGOZOĞLU / AACHEN

Aachen'daki gecede Barış Manço'nun benzeri Alman sanatçı Georg Scheidl, Manço'nun şarkılarını okuyarak seyirciyi coşturdu.

ALMANYA'nın Aachen kentinde Çatı-Kalem Derneği tarafından düzenlenen Barış Manço Gecesi'nde 1 Şubat 1999'da ölen sanatçı anıldı. Barış Manço'ya Avrupa turnelerinde eşlik eden Altın Çocuklar Grubu ünlü sanatçının eserlerini seslendirdi. Barış Manço'nun Belçika'da yaşayan ağabeyi Savaş Manço'nun da (66) katıldığı gecede sahne alan Georg Scheidl (50), Barış Manço'ya benzerliğiyle hayranlık yarattı. Scheidl, Manço'nun şarkılarını Türkçe ve Almanca seslendirdi.

Elde edilen gelirin yoksul çocuklar yararına olduğunu belirten Çatı-Kalem Derneği Başkanı Ayşe Uludağ (54), “Barış Manço'nun çocuk sevgisi herkesçe malumdur. Biz de o sevgi etrafında bugün toplandık” diye konuştu.

Barış Manço'ya benzeyen Alman sanatçı Georg Scheidl “Bir kaç kez Türkiye'ye turist gitmiştim. insanlar sürekli bana 'sen Barış Manço'ya çok benziyorsun' dediler. Ben de 'kim bu Manço?' diye merak ettim. Bir kaç CD'sini dinledim. Okuduğu şarkıları tercüme ettirdiğimde çok anlamlı, insanı etkileyen duygulu sözler söylediğini anladım. Fiziksel benzerliğimle onu hayranlarına hatırlatmam bendeki Barış Manço sevgisinde daha da etkili oldu. En çok sevdiğim eseri tüm çocukların da sevdiği ‘Arkadaşım Eşek'. Çalışmalarımı Barış'ın ışığında yaparak onu anmaya devam edeceğim.”

gerçekten yazık bize arkadaşlar insanlar Almanyalarda yabancı sanatçılarla anma törenleri yapıyo biz ise sadece video paylaşıldıgında siteye girip teşekkürler mesajı yazıyoruz tamam hepimiz seviyoruz Barış Manço'yu buna eminim ama birazda biz taşın altına elimizi koymalıyız haydi arkadaşlar birşeyler yapalım artık

Kullanıcı avatarı
Petek Gök
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Re: Yazık bize birşeyler yapalım artık bakın kimler yapıyor

Mesajgönderen Petek Gök » Pzr May 20, 2007 01:29 am

resimde pek belli olmuyo benzediğii.. valla herkes yapar elin almanı japonu bile anar bi bizim Türkler değer verilck sanatçıyı anca ölümünün ilk günün hatırlar değer verir sonrası fosss unutulur gider sanki hiç yokmuş hiç gelmemiş hiç bişiler vermemiş hatırlanması gerekmiomuş gibi :gozyasi:

Kullanıcı avatarı
baris_onsel
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Re: Yazık bize birşeyler yapalım artık bakın kimler yapıyor

Mesajgönderen baris_onsel » Pzr May 20, 2007 12:06 pm

Petek Gök yazdı:resimde pek belli olmuyo benzediğii.. valla herkes yapar elin almanı japonu bile anar bi bizim Türkler değer verilck sanatçıyı anca ölümünün ilk günün hatırlar değer verir sonrası fosss unutulur gider sanki hiç yokmuş hiç gelmemiş hiç bişiler vermemiş hatırlanması gerekmiomuş gibi :gozyasi:
sana hak vermemek elde değil...fakat uğraşan kişileri de unutmayalım öyle değil mi :) .mesela Barış Manço derneği sorumlusu Gökhan Karaduman sitemizde etkinlik yapmak isteyenlerle özel olarak ilgilenmektedir ki bir anma töreninin bile yapılması binbir zahmet gerekmektedir.Açıkçası orada Barış Manço'yu anan insanları kutlamak lazım...çok büyük bir iş başarmışlar...benimde burda elim kolum bağlı oturmam hoşuma gitmiyor...öncelikle şunu bir tartışalım ne yapılabilir?

Kullanıcı avatarı
Zafer Uyanık
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Zafer Uyanık » Çrş May 23, 2007 20:09 pm

bilgilendirmen için çok teşekkürler batuhan kardeşim!
YAŞAM DENEN UYKUDAN,UYANMASINI BİLEN YAR OLA!!!