http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ ... id=6171929
Barış Manço anıldı
Osman MARANGOZOĞLU / AACHEN
Aachen'daki gecede Barış Manço'nun benzeri Alman sanatçı Georg Scheidl, Manço'nun şarkılarını okuyarak seyirciyi coşturdu.
ALMANYA'nın Aachen kentinde Çatı-Kalem Derneği tarafından düzenlenen Barış Manço Gecesi'nde 1 Şubat 1999'da ölen sanatçı anıldı. Barış Manço'ya Avrupa turnelerinde eşlik eden Altın Çocuklar Grubu ünlü sanatçının eserlerini seslendirdi. Barış Manço'nun Belçika'da yaşayan ağabeyi Savaş Manço'nun da (66) katıldığı gecede sahne alan Georg Scheidl (50), Barış Manço'ya benzerliğiyle hayranlık yarattı. Scheidl, Manço'nun şarkılarını Türkçe ve Almanca seslendirdi.
Elde edilen gelirin yoksul çocuklar yararına olduğunu belirten Çatı-Kalem Derneği Başkanı Ayşe Uludağ (54), “Barış Manço'nun çocuk sevgisi herkesçe malumdur. Biz de o sevgi etrafında bugün toplandık” diye konuştu.
Barış Manço'ya benzeyen Alman sanatçı Georg Scheidl “Bir kaç kez Türkiye'ye turist gitmiştim. insanlar sürekli bana 'sen Barış Manço'ya çok benziyorsun' dediler. Ben de 'kim bu Manço?' diye merak ettim. Bir kaç CD'sini dinledim. Okuduğu şarkıları tercüme ettirdiğimde çok anlamlı, insanı etkileyen duygulu sözler söylediğini anladım. Fiziksel benzerliğimle onu hayranlarına hatırlatmam bendeki Barış Manço sevgisinde daha da etkili oldu. En çok sevdiğim eseri tüm çocukların da sevdiği ‘Arkadaşım Eşek'. Çalışmalarımı Barış'ın ışığında yaparak onu anmaya devam edeceğim.”
gerçekten yazık bize arkadaşlar insanlar Almanyalarda yabancı sanatçılarla anma törenleri yapıyo biz ise sadece video paylaşıldıgında siteye girip teşekkürler mesajı yazıyoruz tamam hepimiz seviyoruz Barış Manço'yu buna eminim ama birazda biz taşın altına elimizi koymalıyız haydi arkadaşlar birşeyler yapalım artık
Yazık bize birşeyler yapalım artık bakın kimler yapıyor
Moderatörler: barışhayranı, Mod
Re: Yazık bize birşeyler yapalım artık bakın kimler yapıyor
resimde pek belli olmuyo benzediğii.. valla herkes yapar elin almanı japonu bile anar bi bizim Türkler değer verilck sanatçıyı anca ölümünün ilk günün hatırlar değer verir sonrası fosss unutulur gider sanki hiç yokmuş hiç gelmemiş hiç bişiler vermemiş hatırlanması gerekmiomuş gibi 
- baris_onsel
- Demirbaş Üye

Re: Yazık bize birşeyler yapalım artık bakın kimler yapıyor
sana hak vermemek elde değil...fakat uğraşan kişileri de unutmayalım öyle değil miPetek Gök yazdı:resimde pek belli olmuyo benzediğii.. valla herkes yapar elin almanı japonu bile anar bi bizim Türkler değer verilck sanatçıyı anca ölümünün ilk günün hatırlar değer verir sonrası fosss unutulur gider sanki hiç yokmuş hiç gelmemiş hiç bişiler vermemiş hatırlanması gerekmiomuş gibi
- Zafer Uyanık
- Demirbaş Üye