binbir gece-şehrazat-kıraç-bm-???
Moderatörler: barışhayranı, Mod
binbir gece-şehrazat-kıraç-bm-???
kanal d'de bu akşam yeni bölümü yayınlanacak olan binbir gece dizisinde bizim şehrazat'ın müziği kullanılıyor haberiniz olsun
Re: binbir gece-şehrazat-kıraç-bm-???
kulahmet yazdı:kanal d'de bu akşam yeni bölümü yayınlanacak olan binbir gece dizisinde bizim şehrazat'ın müziği kullanılıyor haberiniz olsun
farkındayım diziyi izledim benden fazla yaşayacan gibi benden önce foruma taşıdın teşekkürler
YAW İLK ÖNCE BEN DİYECEKTİMkulahmet yazdı:kanal d'de bu akşam yeni bölümü yayınlanacak olan binbir gece dizisinde bizim şehrazat'ın müziği kullanılıyor haberiniz olsun
lokmanço yazdı:YAW İLK ÖNCE BEN DİYECEKTİMkulahmet yazdı:kanal d'de bu akşam yeni bölümü yayınlanacak olan binbir gece dizisinde bizim şehrazat'ın müziği kullanılıyor haberiniz olsun
ehe benide geçmişler lokmanço kardeşim
Dizi başlarken az bir süre çalıyor. Sonra dizinin ana jenerik müziği devreye giriyor. Doğrusu şehrazat için bunu düşünmeleri övgüye değer. Hiç değilse Barış abinin eserlerinin asla unutulmayacağının bir göstergesi olarak görülebilir.
Ayrıca Barış Manço'nun dünya müziğine özellikle klasik müziğe kazandırdığı bir eser sayılır.
Ayrıca Barış Manço'nun dünya müziğine özellikle klasik müziğe kazandırdığı bir eser sayılır.
- efemanco
- Demirbaş Üye

aynen katılıyorumardeth yazdı:Dizi başlarken az bir süre çalıyor. Sonra dizinin ana jenerik müziği devreye giriyor. Doğrusu şehrazat için bunu düşünmeleri övgüye değer. Hiç değilse Barış abinin eserlerinin asla unutulmayacağının bir göstergesi olarak görülebilir.
BİR GÜN GELECEK DÖNENCE BİLİYORUM...
ardeth yazdı:Dizi başlarken az bir süre çalıyor. Sonra dizinin ana jenerik müziği devreye giriyor. Doğrusu şehrazat için bunu düşünmeleri övgüye değer. Hiç değilse Barış abinin eserlerinin asla unutulmayacağının bir göstergesi olarak görülebilir.
ÇOK DOĞRU İFADE ETMİŞSN ARKADAŞİM..BARIŞ ABİMİN ESERLERİNİN nutulmadığını görmk beni çooook ama çook sewindirio..
[color=red]BARIŞLA KALIN:)[/color]
- barışhayranı
- Moderator

samanci yazdı:arkadaşlar bugün atv de çocuklar duymasın adlı dizide(eski bölüm)barış abimizin şarkısı olan arkadaşım eşşeği söylediler hemde haluk çocukları ve karısı söyledi baya muhabbetti
İzlemiştim o bölümü yine o bölümde mi hatırlamıyorum babaları çocuklarına Barış abiniz ıspanak yemeniz gerektiğini demiyormuydu gibi söylemleri vardı.Dizinin senaristi ve Birol Güven'e teşekkürler.Yeni nesillere aktarılması açısından medyada Barış Abimizin adının geçtiği bir kelimenin bile çok önem taşıdığı kanaatindeyim.
[center]Sadece BARIŞ Olsun...[/center]
LÜTFEN SİZDE BİR MAİL YOLLAYIN!
BU İŞİ BAŞARABİLİRİZ:
viewtopic.php?t=1246
LÜTFEN SİZDE BİR MAİL YOLLAYIN!
BU İŞİ BAŞARABİLİRİZ:
viewtopic.php?t=1246
barışhayranı yazdı:samanci yazdı:arkadaşlar bugün atv de çocuklar duymasın adlı dizide(eski bölüm)barış abimizin şarkısı olan arkadaşım eşşeği söylediler hemde haluk çocukları ve karısı söyledi baya muhabbetti
İzlemiştim o bölümü yine o bölümde mi hatırlamıyorum babaları çocuklarına Barış abiniz ıspanak yemeniz gerektiğini demiyormuydu gibi söylemleri vardı.Dizinin senaristi ve Birol Güven'e teşekkürler.Yeni nesillere aktarılması açısından medyada Barış Abimizin adının geçtiği bir kelimenin bile çok önem taşıdığı kanaatindeyim.
barışhayranı kardeşim sana sonuna kadar katılıyorum bende şimdi ahtırladım ıspanak peselesini
dünkü bölümde barış mançonun adı geçti izlediniz mi?
esas oğlan evinde şehrazat senfonisini dinliyordu..orta yaşlı bir bayan geldi ve şöyle bir dialog geçti aralarında:
-şehrazat değil mi bu?
-evet..
-ben de bu müziği nerden hatırlıyorum diyordum...
-...
-barış manço'nun şarkısı mı(ydı)?
-hımmmmm...
ileriki bölümlerde belki şarkının sözlü kısımlarını da kullanırlar..
esas oğlan evinde şehrazat senfonisini dinliyordu..orta yaşlı bir bayan geldi ve şöyle bir dialog geçti aralarında:
-şehrazat değil mi bu?
-evet..
-...
-hımmmmm...
levonsio yazdı:hatirlayan vardir belki, tom hanks in kirmizi pabuclu adam adli filmindede sehrazat caliniyordu. burda sarkiyi duyunca sasirmistim. sarkinin asil bestecisi Rimski Korsakov mus, yani baris manco degil...
ilginç ama benim bildiğim ise bu solo beste binbir gece masalları için yazılmış ve hiç bir zaman oynanamamış bir programın müziği olarak barış manço tarafından bestelendiğini biliyorum belki o filmde çalan müzik rimski korsakov tarafından tekrar kaydedilmiş olabilir
kulahmet yazdı:dünkü bölümde barış mançonun adı geçti izlediniz mi?
-şehrazat değil mi bu?
-evet..
-...
-hımmmmm...
evet ben izledim gerçi pek dizi izleme alışkanlığım yok ama nedense o akşam şehrazat dizisini ilk defa izliyorum. İçimden Dizinin ismi Şehrazat insan Barış Manço nun Şehrazat müziğini koyar diye geçerken, sanki ısmarlama gibi B.m şehrazat parçası çaldı herhalde dizi seyretme alışkanlığım değişecek sırf Şehrazat müziği için galiba
samanci yazdı:levonsio yazdı:hatirlayan vardir belki, tom hanks in kirmizi pabuclu adam adli filmindede sehrazat caliniyordu. burda sarkiyi duyunca sasirmistim. sarkinin asil bestecisi Rimski Korsakov mus, yani baris manco degil...
ilginç ama benim bildiğim ise bu solo beste binbir gece masalları için yazılmış ve hiç bir zaman oynanamamış bir programın müziği olarak barış manço tarafından bestelendiğini biliyorum belki o filmde çalan müzik rimski korsakov tarafından tekrar kaydedilmiş olabilir
Allah ALLAH!!! bende öyle biliyorum ama...
imdb de filmle ayrintili bilgilerin verildigi sayfada
Non-Original Music by
Nikolai Rimsky-Korsakov (from "Scheherazade")
yaziyor.
http://www.imdb.com/title/tt0089543/combined
asgidaki linkte sehrazattan bahsediyor. sayfanin altindaki linkte sehrazatin 4 bolumunude mp3 formatinda indirebiliyorsunuz.dinlemekteyim guzel caliyorlar.
su an elimde yok, elinde 'sozum meclisten disari' albumu olan varsa bi bakabilirlermi sehrazatin muziginin kime ait olduguna.
http://en.wikipedia.org/wiki/Scheheraza ... y-Korsakov)
Non-Original Music by
Nikolai Rimsky-Korsakov (from "Scheherazade")
yaziyor.
http://www.imdb.com/title/tt0089543/combined
asgidaki linkte sehrazattan bahsediyor. sayfanin altindaki linkte sehrazatin 4 bolumunude mp3 formatinda indirebiliyorsunuz.dinlemekteyim guzel caliyorlar.
http://en.wikipedia.org/wiki/Scheheraza ... y-Korsakov)
En son levonsio tarafından Sal Ara 26, 2006 01:10 am tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
levonsio yazdı:tekrar duzenlendigi icin mi yaziyor ki muzik baris manco diye. tekrar duzenlense bile muzik ayni muzik. bu konularda bir bilgisi olan varsa bizi aydinlatabilir mi. adamin bestesini kullan kendi adini yaz cok ayip ve etik olamayan bir durum. insallah isler benim bildigim gibi yurumuyordur...
aynen öyle 1991 baskısı olan albüm şu an elimde türküola firması tarafından piyasaya sürülmüş büyük ihtimallede bu firma bu şekilde yazmış ilk albüm yani plakta ise gerçek kişinin adı yazıyor yalnız sözler gerçektende barış mançoya ait
-
BM
1849- Nikolai Rimsky Korsakov
Daha sonra 1980'de Barış Manço yeniden düzenledi.
1992'de Sözüm Meclisten Dışarı albümünün Emre Plâk tarafından yeniden yayınlanan CD'sinde hiç araştırılmadan direkt olarak Söz ve Müzik: Barış Manço diye yazılmış. Doğrusu Söz:Barış Manço, Müzik:Nikolai Rimsky Korsakov, Düzenleme:Barış Manço - Celâl Güven olacak.
Daha sonra 1980'de Barış Manço yeniden düzenledi.
1992'de Sözüm Meclisten Dışarı albümünün Emre Plâk tarafından yeniden yayınlanan CD'sinde hiç araştırılmadan direkt olarak Söz ve Müzik: Barış Manço diye yazılmış. Doğrusu Söz:Barış Manço, Müzik:Nikolai Rimsky Korsakov, Düzenleme:Barış Manço - Celâl Güven olacak.