binbir gece-şehrazat-kıraç-bm-???

Barış Manço ile ilgili medyada çıkan haberleri paylaşabileceğiniz, Barış Abi'mizin ve eserlerinin yeni nesile ne şekilde aktarıldığını tartışabileceğiniz medya forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

Kullanıcı avatarı
kulahmet
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

binbir gece-şehrazat-kıraç-bm-???

Mesajgönderen kulahmet » Sal Kas 21, 2006 16:57 pm

kanal d'de bu akşam yeni bölümü yayınlanacak olan binbir gece dizisinde bizim şehrazat'ın müziği kullanılıyor haberiniz olsun

Selim-B.A
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen Selim-B.A » Sal Kas 21, 2006 18:12 pm

sagol dedin icin :D

Kullanıcı avatarı
samanci
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Re: binbir gece-şehrazat-kıraç-bm-???

Mesajgönderen samanci » Çrş Kas 22, 2006 01:02 am

kulahmet yazdı:kanal d'de bu akşam yeni bölümü yayınlanacak olan binbir gece dizisinde bizim şehrazat'ın müziği kullanılıyor haberiniz olsun

farkındayım diziyi izledim benden fazla yaşayacan gibi benden önce foruma taşıdın teşekkürler

Kullanıcı avatarı
kulahmet
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen kulahmet » Çrş Kas 22, 2006 16:18 pm

rica ederim sağolun

Kullanıcı avatarı
lokmanço
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen lokmanço » Prş Kas 23, 2006 22:25 pm

kulahmet yazdı:kanal d'de bu akşam yeni bölümü yayınlanacak olan binbir gece dizisinde bizim şehrazat'ın müziği kullanılıyor haberiniz olsun
YAW İLK ÖNCE BEN DİYECEKTİM :(

Kullanıcı avatarı
samanci
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen samanci » Prş Kas 23, 2006 22:33 pm

lokmanço yazdı:
YAW İLK ÖNCE BEN DİYECEKTİM :(

ehe benide geçmişler lokmanço kardeşim

ardeth
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen ardeth » Sal Ara 05, 2006 13:34 pm

Dizi başlarken az bir süre çalıyor. Sonra dizinin ana jenerik müziği devreye giriyor. Doğrusu şehrazat için bunu düşünmeleri övgüye değer. Hiç değilse Barış abinin eserlerinin asla unutulmayacağının bir göstergesi olarak görülebilir.

Ayrıca Barış Manço'nun dünya müziğine özellikle klasik müziğe kazandırdığı bir eser sayılır.

Kullanıcı avatarı
efemanco
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen efemanco » Sal Ara 05, 2006 15:04 pm

ardeth yazdı:Dizi başlarken az bir süre çalıyor. Sonra dizinin ana jenerik müziği devreye giriyor. Doğrusu şehrazat için bunu düşünmeleri övgüye değer. Hiç değilse Barış abinin eserlerinin asla unutulmayacağının bir göstergesi olarak görülebilir.

Ayrıca Barış Manço'nun dünya müziğine özellikle klasik müziğe kazandırdığı bir eser sayılır.
aynen katılıyorum :alkis: :alkis: :alkis: kıraçı tebrik ederim ayrıca
BİR GÜN GELECEK DÖNENCE BİLİYORUM...

Kullanıcı avatarı
elanur
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen elanur » Çrş Ara 06, 2006 17:25 pm

ardeth yazdı:Dizi başlarken az bir süre çalıyor. Sonra dizinin ana jenerik müziği devreye giriyor. Doğrusu şehrazat için bunu düşünmeleri övgüye değer. Hiç değilse Barış abinin eserlerinin asla unutulmayacağının bir göstergesi olarak görülebilir.

ÇOK DOĞRU İFADE ETMİŞSN ARKADAŞİM..BARIŞ ABİMİN ESERLERİNİN nutulmadığını görmk beni çooook ama çook sewindirio..

[color=red]BARIŞLA KALIN:)[/color]

Kullanıcı avatarı
tuba
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen tuba » Pzr Ara 17, 2006 01:39 am

kıraç işi biliyor bence o müzikle dizi daha sevilir :D
BARIŞ MANÇO HAYATINI KAYBETMEDİ
HAYAT BARIŞ MANÇOYU KAYBETTİ

Kullanıcı avatarı
nrd
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen nrd » Pzt Ara 18, 2006 13:04 pm

evet arkadaşlar aralarda şehrazat çalıyoo ve dizi sonunda hiç bir şekilde şehrazat ın kime ait olduğu belirtilmiyor müzik kıraç yazılı bilmem anlatabilebildim mi?
Resim

Kullanıcı avatarı
samanci
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen samanci » Pzt Ara 18, 2006 19:54 pm

arkadaşlar bugün atv de çocuklar duymasın adlı dizide(eski bölüm)barış abimizin şarkısı olan arkadaşım eşşeği söylediler hemde haluk çocukları ve karısı söyledi baya muhabbetti

Kullanıcı avatarı
barışhayranı
Moderator
Moderator

Mesajgönderen barışhayranı » Pzt Ara 18, 2006 21:28 pm

samanci yazdı:arkadaşlar bugün atv de çocuklar duymasın adlı dizide(eski bölüm)barış abimizin şarkısı olan arkadaşım eşşeği söylediler hemde haluk çocukları ve karısı söyledi baya muhabbetti

İzlemiştim o bölümü yine o bölümde mi hatırlamıyorum babaları çocuklarına Barış abiniz ıspanak yemeniz gerektiğini demiyormuydu gibi söylemleri vardı.Dizinin senaristi ve Birol Güven'e teşekkürler.Yeni nesillere aktarılması açısından medyada Barış Abimizin adının geçtiği bir kelimenin bile çok önem taşıdığı kanaatindeyim.
[center]Sadece BARIŞ Olsun...[/center]
LÜTFEN SİZDE BİR MAİL YOLLAYIN!
BU İŞİ BAŞARABİLİRİZ:
viewtopic.php?t=1246

Kullanıcı avatarı
samanci
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen samanci » Pzt Ara 18, 2006 22:10 pm

barışhayranı yazdı:
samanci yazdı:arkadaşlar bugün atv de çocuklar duymasın adlı dizide(eski bölüm)barış abimizin şarkısı olan arkadaşım eşşeği söylediler hemde haluk çocukları ve karısı söyledi baya muhabbetti

İzlemiştim o bölümü yine o bölümde mi hatırlamıyorum babaları çocuklarına Barış abiniz ıspanak yemeniz gerektiğini demiyormuydu gibi söylemleri vardı.Dizinin senaristi ve Birol Güven'e teşekkürler.Yeni nesillere aktarılması açısından medyada Barış Abimizin adının geçtiği bir kelimenin bile çok önem taşıdığı kanaatindeyim.

barışhayranı kardeşim sana sonuna kadar katılıyorum bende şimdi ahtırladım ıspanak peselesini

Kullanıcı avatarı
kulahmet
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen kulahmet » Çrş Ara 20, 2006 16:50 pm

dünkü bölümde barış mançonun adı geçti izlediniz mi?
esas oğlan evinde şehrazat senfonisini dinliyordu..orta yaşlı bir bayan geldi ve şöyle bir dialog geçti aralarında:
-şehrazat değil mi bu?
-evet..
-ben de bu müziği nerden hatırlıyorum diyordum...
-...
-barış manço'nun şarkısı mı(ydı)?
-hımmmmm...

ileriki bölümlerde belki şarkının sözlü kısımlarını da kullanırlar..

Kullanıcı avatarı
levonsio
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen levonsio » Pzt Ara 25, 2006 20:56 pm

hatirlayan vardir belki, tom hanks in kirmizi pabuclu adam adli filmindede sehrazat caliniyordu. burda sarkiyi duyunca sasirmistim. sarkinin asil bestecisi Rimski Korsakov mus, yani baris manco degil...

Kullanıcı avatarı
samanci
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen samanci » Pzt Ara 25, 2006 21:47 pm

levonsio yazdı:hatirlayan vardir belki, tom hanks in kirmizi pabuclu adam adli filmindede sehrazat caliniyordu. burda sarkiyi duyunca sasirmistim. sarkinin asil bestecisi Rimski Korsakov mus, yani baris manco degil...

ilginç ama benim bildiğim ise bu solo beste binbir gece masalları için yazılmış ve hiç bir zaman oynanamamış bir programın müziği olarak barış manço tarafından bestelendiğini biliyorum belki o filmde çalan müzik rimski korsakov tarafından tekrar kaydedilmiş olabilir

Kullanıcı avatarı
scubi
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen scubi » Pzt Ara 25, 2006 21:58 pm

kulahmet yazdı:dünkü bölümde barış mançonun adı geçti izlediniz mi?
esas oğlan evinde şehrazat senfonisini dinliyordu..orta yaşlı bir bayan geldi ve şöyle bir dialog geçti aralarında:
-şehrazat değil mi bu?
-evet..
-ben de bu müziği nerden hatırlıyorum diyordum...
-...
-barış manço'nun şarkısı mı(ydı)?
-hımmmmm...

ileriki bölümlerde belki şarkının sözlü kısımlarını da kullanırlar..

evet ben izledim gerçi pek dizi izleme alışkanlığım yok ama nedense o akşam şehrazat dizisini ilk defa izliyorum. İçimden Dizinin ismi Şehrazat insan Barış Manço nun Şehrazat müziğini koyar diye geçerken, sanki ısmarlama gibi B.m şehrazat parçası çaldı herhalde dizi seyretme alışkanlığım değişecek sırf Şehrazat müziği için galiba :)

Kullanıcı avatarı
scubi
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen scubi » Pzt Ara 25, 2006 22:01 pm

samanci yazdı:
levonsio yazdı:hatirlayan vardir belki, tom hanks in kirmizi pabuclu adam adli filmindede sehrazat caliniyordu. burda sarkiyi duyunca sasirmistim. sarkinin asil bestecisi Rimski Korsakov mus, yani baris manco degil...

ilginç ama benim bildiğim ise bu solo beste binbir gece masalları için yazılmış ve hiç bir zaman oynanamamış bir programın müziği olarak barış manço tarafından bestelendiğini biliyorum belki o filmde çalan müzik rimski korsakov tarafından tekrar kaydedilmiş olabilir

Allah ALLAH!!! bende öyle biliyorum ama... :hayallah: ilginç ...filmin sonunda mı yazıyor yani..peki Rimski Korsakov olduğunu kim söylüyor?

Kullanıcı avatarı
levonsio
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen levonsio » Sal Ara 26, 2006 00:05 am

imdb de filmle ayrintili bilgilerin verildigi sayfada

Non-Original Music by
Nikolai Rimsky-Korsakov (from "Scheherazade")

yaziyor.

http://www.imdb.com/title/tt0089543/combined

asgidaki linkte sehrazattan bahsediyor. sayfanin altindaki linkte sehrazatin 4 bolumunude mp3 formatinda indirebiliyorsunuz.dinlemekteyim guzel caliyorlar. :alkis: su an elimde yok, elinde 'sozum meclisten disari' albumu olan varsa bi bakabilirlermi sehrazatin muziginin kime ait olduguna.

http://en.wikipedia.org/wiki/Scheheraza ... y-Korsakov)
En son levonsio tarafından Sal Ara 26, 2006 01:10 am tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
samanci
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen samanci » Sal Ara 26, 2006 00:48 am

bi bakalım nasıl mış

Kullanıcı avatarı
samanci
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen samanci » Sal Ara 26, 2006 00:52 am

şehrazat söz müzik barış manço
süre6,42
başkada birşey yazmıyor

Kullanıcı avatarı
levonsio
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen levonsio » Sal Ara 26, 2006 01:08 am

tekrar duzenlendigi icin mi yaziyor ki muzik baris manco diye. tekrar duzenlense bile muzik ayni muzik. bu konularda bir bilgisi olan varsa bizi aydinlatabilir mi. adamin bestesini kullan kendi adini yaz cok ayip ve etik olamayan bir durum. insallah isler benim bildigim gibi yurumuyordur...

Kullanıcı avatarı
samanci
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen samanci » Sal Ara 26, 2006 01:17 am

levonsio yazdı:tekrar duzenlendigi icin mi yaziyor ki muzik baris manco diye. tekrar duzenlense bile muzik ayni muzik. bu konularda bir bilgisi olan varsa bizi aydinlatabilir mi. adamin bestesini kullan kendi adini yaz cok ayip ve etik olamayan bir durum. insallah isler benim bildigim gibi yurumuyordur...

aynen öyle 1991 baskısı olan albüm şu an elimde türküola firması tarafından piyasaya sürülmüş büyük ihtimallede bu firma bu şekilde yazmış ilk albüm yani plakta ise gerçek kişinin adı yazıyor yalnız sözler gerçektende barış mançoya ait

BM

Mesajgönderen BM » Sal Ara 26, 2006 01:21 am

1849- Nikolai Rimsky Korsakov

Daha sonra 1980'de Barış Manço yeniden düzenledi.

1992'de Sözüm Meclisten Dışarı albümünün Emre Plâk tarafından yeniden yayınlanan CD'sinde hiç araştırılmadan direkt olarak Söz ve Müzik: Barış Manço diye yazılmış. Doğrusu Söz:Barış Manço, Müzik:Nikolai Rimsky Korsakov, Düzenleme:Barış Manço - Celâl Güven olacak.