TÜRK KÜLTÜRÜ'NÜN KARBON KAGIDI
BARIS MANCO DESTANI
Yazar: MURAT YATAGANBABA
Yatağanbaba'nın dünyada 400'ün üstünde gazete, site, radyo ve dergide yayınlanarak "baskı rekoru" kırmış, ayrıca Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde "ders konusu" olmuş ve Ali Kırca'nın Sabah Gazetesi'nde yazdığı ifadesiyle "Barış Manço'nun Darbı Meseli" haline gelmiş Barış Manço yazıları kitaplaştı... "Barış Manço" konusunda, dünyada yaşayan sayılı uzmanlardan biri olduğunu herkesin kabul ettiği "Murat Yatağanbaba", Barış Manço'nun magazin yönünü değil, şarkılarının arka planını / anlamını anlatıyor.
Kitap hakkında Barış Manço'ya 25 yıl eşlik eden Kurtalan Ekspres'den Bahadır Akkuzu şöyle demiştir: "Böyle bir kitap çalışması yapılabileceğini düşünmüyordum, 'bu bilgilere nasıl ulaşmış' diye eşim bile hayret etti, en önemlisi çok 'dürüst' yazmışsın" demiştir.
Not: Kitapta yer alan makaleler şu linkten / bağlantıdan görülebilir ve Türkiye'den kitap buradan satin alinabilir: http://yataganbaba.sitemynet.com/destan/ (Türkiye Dagitimi)
Not: Almanya veya Türkiye disindan baska bir ülkeden kitabi satin alabilmek icin ebay.de acik arttirmasindan BARIS MANCO ürünleri arayarak, veya su linki tiklayarak kitaba sahip olabilirsiniz:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... :IT&ih=010
M.YATAGANBABA BARIŞ MANÇO için kitap yayınlıyor...
Moderatörler: barışhayranı, Mod
- MuratCorlu
- Yeni Üye

- Mesajlar: 20
- Kayıt: Çrş Oca 12, 2005 03:59 am
- Konum: İstanbul
- İletişim:
-
samet ahmet
-
ogulcan
ogulcan yazdı:dexar yazdı:barış manço'yu ticari emellerler uğruna kullanan bir isim daha
ne alaka 7 ytl olur mu öle olsa
Bencede cuzi bir rakam, elbette ticaret olacak bu devirde kimse kimse ye bedava bir şey vermiyor...ekonomik şartlarda belli ticari emelleri karıştırmamak gerekiyor emeğe saygı göstermek gerekir.ÖRNEK; Emr.. PLAK Şirketi gibi Barış Manço şarkılarını kesip biçip piyasa ya sürülürse bu ticari emel olur...fakat bu kitapta Barış Manço yu çok iyi tanıtıyor abartı yok. Bunda art niyet görmüyorum tabi bu benim fikrim herkes özgür konuşabilir...fakat hemen ön yargılı olmamak gerekiyor
-
ogulcan

