efsaneyi ödürmek istiyorlar...

Barış Manço ile ilgili medyada çıkan haberleri paylaşabileceğiniz, Barış Abi'mizin ve eserlerinin yeni nesile ne şekilde aktarıldığını tartışabileceğiniz medya forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

Kullanıcı avatarı
memet59
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

efsaneyi ödürmek istiyorlar...

Mesajgönderen memet59 » Sal Ağu 08, 2006 15:22 pm

samet ahmet yazdı:barış manço yu böyle konuşmaya iten ler kimler?????????????
barış mançoyu kıskananlar mı var dı yoksa :?: :?: :?: :?: :?:
Resim

efsaneyi öldürmek istiyorlar...

barış manço, vatani görevi sonrası çıktığı lunapark gazinosu'ndaki saltanatını ancak 4 gün sürdürebildi...organizatör ve gazino yetkilileri, "beklediğimiz ilgiyi görmedi, müşteri çekemedi" diyerek olayı yorumlarken, barış manço'da "biz assolistlerin korkulu rüyası olduk
programımızı çeşitli şekillerde kısıtlamak istediler.bizde kabul etmeyip, işi bıraktık" dedi.
gazinoya yakın çevrelerde söylendiğine gör, barış manço'nun sahnede yaptığı konuşma ve haraketler, müşterileri rahatsız eder nitelikteydi.adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili bu konuda şunları anlattı:
"barış manço, 'benden büyük kimse yok' gibi havalara girmişti.gazinoda çalıştığıdört gün içinde kuliste karşılaştığı sanatçıların hiç birine ne bir merheba 'merhaba ' dedi, ne de hatırlarını sordu.konuşmalarıda bir garipti.örneğin 'hamile olanlar salonu terk etsin çünkü biz şimdi "lambaya püf de'yi söyleyeceğiz diyordu.belki kendisinin bile haberi yoktur ama bu sözleri çok kızan müşteri, sonucu çok acı bitecek bir olaya sebebiyet vereceken, gazino ilgilileri tarafından zorlukla durduruldu"...
aynı kişi sözlerini şöyle sürdürdü:'lambaya püf de'nin 'kol sarıyor' bölümü
söylerken, sanki yataktaymış gibi garip haller alıyordu.eğer ilk gece seyretsydiniz,'bu program üç geceden fazla sürmez' derdiniz.dört gün yine de iyi dayandı!"
manço'ya yakın çevrelerde ise olay tamamen değişk açılardan değerlendiriliyordu.öğrenildiğine göre kurtalan ekspres'in iki davulcusundan
biri olan engin yörükoğlu, olaydan iki gece sonra, bir gece klübünde lunapark'ın organizatörü aydın sağay'a rastlamış.iddaya göre,manço,sağay'a
komisyon vermediği için işinden olmuş.barış manço'nun bu konuda söyledikleri de ilginç:"sağay ile sürtüşmemiz daha ilk geceden başladı.ben;
organizatör tanımam.kendi anlaşmamı kendim yaparım.fakat sağay,sanki bu işi bana o bulmuş gibi davradı..."

Barış manço anlatmaya devam etti:"gazinodan ayrılmamızın bir değil pek çok nedeni var.sanatçılara 'parçalarda çatışmayalım, yani aynı şarkıyı söyleyelim' dedik.yinede başta ateş böcekleri olmak üzere sahneye çıkantüm sanatçılar 'lambaya püf de' büyük tepki gösterdiler.
"Arkadan 12 kişi 'hey koca topçuyu muhteşem bir taplo halinde bangır bangır söylüyor ve sahneden çekiliyorduk.tabii bizden sonra kim çıkarsa çıksın, seyirciler tarafından hiç çekilmiyordu.!hatta biz sahneden indikten sonra, bizden sonra çıkanları dinlemeyip gidenlerbile oluyordu.
"Bu yüzden baskılar başladı.önce gazinonun sahne ışıklarını kullanmamıza izin vermediler.bunun üzerine kendi ışık tesisatımızı getirip kurduk.bu da olay oldu.birde oldum olası sahneye çıkarken adımı anons ettirmem!.burada da ettirmedim.bu da kabahat oldu."
"gelelim kulise.doğrudur.kimseye 'merhaba' demem.bu benim huyumdur.sahneye çıkmadan önce odama kapanır, kimseyle görüşmem.sonra hamile kadınlar konusu var;söylediklerim, onların anlattığı gibi hiçbir zaman 'adi bir espiri' dönüşmedi.'kol sarıyooor' derken yaptığım haraketlerin seksi olduğu iddiasına gelince;dervişin fikri neyse zikri de odur!ben bir sanatçıyım.kendime özgü el-kol haraketlerim var.
"birde 'büyük reklam yaptık' diyorlar.istanbul'un dört bir yanına asılan o renkli afişlerin parasını kendi cebimden ödedim.!aslında bütün bu söylenenler 'çevir kazı yanmasın' hikayesi.cevap verip kimseyle muhatap olmak istemezdim ama oldu işte...yalnız size bir hikaye anlatayım.
'''kahraman' diye adamın birinin heykelini dikerler şehrin tam göbeğine.adam aslında ölmemiştir.bir gün sefil bir vaziyette şehre gelir.'nasıl olur?' derler adama.'sen öldün diye biz senin heykelini diktik.artık sen bir efsanesin....'adam da 'gördüğünüz gibi yaşıyorum, hemde sefil bir vaziyette'der demez hemen oracıkta öldürülür.işte;bizi efsane yapanlar da şimdi öldürmek istiyorlar!"

barış manço, bu arada birçok gazino patronundan uzun zamandır teklifler aldığını ve gazinocuların "artık alaturkacıların salatanatını yıkma zamanı geldi.gel seni assolist olarak çıkaralım" dediklerinide sözlerine ekliyordu...peki gazinodaki diğer sanatçılar bu olay hakkındaneler diyordu...?onlardan ortak bir açıklama geldi:sevda ferdağ, altan karındaş, süheyl denizci, ateş böcekleri;"barış, gazinoda konserlerindeki havasını, müşterisini bulamadı.konu bukadar basit..." demekler yetindiler...(19 aralık 1973)
En son memet59 tarafından Çrş Ağu 09, 2006 14:23 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
enculus
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

slm

Mesajgönderen enculus » Sal Ağu 08, 2006 17:09 pm

devamını bekliyoruz kardeş..

Kullanıcı avatarı
efemanco
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen efemanco » Sal Ağu 08, 2006 17:21 pm

EVET BEKLİYORUZ....
BİR GÜN GELECEK DÖNENCE BİLİYORUM...

Kullanıcı avatarı
nick-the-chopper
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen nick-the-chopper » Sal Ağu 08, 2006 17:41 pm

Devamını mrk ettim gerçekten...

Kullanıcı avatarı
DoRiS
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen DoRiS » Sal Ağu 08, 2006 18:22 pm

"barış manço, 'benden büyük kimse yok' gibi havalara girmişti.gazinoda çalıştığıdört gün içinde kuliste karşılaştığı sanatçıların hiç birine ne bir merheba 'merhaba ' dedi, ne de hatırlarını sordu.

valla inanasım yok..
kesin bu iddiaların ardında başka şeyler vardı..
herşey boş geliyor bana
sarılacağım sımsıkı sana
yeterki yıkılmasın bir daha dünyam..

Kullanıcı avatarı
vesile_87
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen vesile_87 » Sal Ağu 08, 2006 18:37 pm

DoRiS yazdı:"barış manço, 'benden büyük kimse yok' gibi havalara girmişti.gazinoda çalıştığıdört gün içinde kuliste karşılaştığı sanatçıların hiç birine ne bir merheba 'merhaba ' dedi, ne de hatırlarını sordu.

valla inanasım yok..
kesin bu iddiaların ardında başka şeyler vardı..

Bence de. Barış Manço kesinlikle öyle bir insan değildi.
Dünyadan bir YILDIZ geçti: BARIŞ MANÇO

Kullanıcı avatarı
memet59
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen memet59 » Sal Ağu 08, 2006 18:41 pm

devamınıda yazayım herşey açığa çıkacak...

Kullanıcı avatarı
DoRiS
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen DoRiS » Sal Ağu 08, 2006 21:02 pm

memet59 yazdı:devamınıda yazayım herşey açığa çıkacak...

tamam memet. saol, bekliyoruz ;)
herşey boş geliyor bana

sarılacağım sımsıkı sana

Kullanıcı avatarı
memet59
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen memet59 » Çrş Ağu 09, 2006 14:23 pm

2. bölümde eklendi....

Kullanıcı avatarı
DoRiS
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen DoRiS » Çrş Ağu 09, 2006 16:08 pm

teşekkürler memet. o dönemde Barış abi gibi farklı birinin başarılı olması çekilememiş gibi geldi bana. her dönemde belli kriterlere uyan insanlar bir saltanat kuruyor. düzene çomak sokan da böyle dışlanıyor heralde..
herşey boş geliyor bana

sarılacağım sımsıkı sana

Kullanıcı avatarı
vesile_87
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen vesile_87 » Prş Ağu 10, 2006 17:32 pm

Teşekkürler Mehmet.
Dünyadan bir YILDIZ geçti: BARIŞ MANÇO

Kullanıcı avatarı
Zafer Uyanık
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Zafer Uyanık » Prş Ağu 10, 2006 19:22 pm

BU OLAY TAMAMEN O ZAMANKİ ÇİRKEF ASSOLİST VE ÇIKARCI GAZİNO SAHİPLERİNE AİTTİR. O ZAMANLAR BARIŞ MANÇO'YU BİLE KİRLETMEYE ÇALIŞMIŞLAR, ADİLER!!!
YAŞAM DENEN UYKUDAN,UYANMASINI BİLEN YAR OLA!!!

Kullanıcı avatarı
blunish
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye
İletişim:

Mesajgönderen blunish » Prş Ağu 10, 2006 23:14 pm

bence bu olaydan barış abinin gazino ya da o tarz yerlerin insanı olmadığı onun bir kez daha konser babası olduğu çıkıyor..ve o büyük insana laf eden şahsa dervişin fikri neyse zikri de odur! demiş barış abi...daha fazlasına ne gerek ki! :)
bir insan ancak adı unutulduğunda ÖLÜR!
http://www.youtube.com/watch?v=ZFHfgDA7 ... e=related&

Kullanıcı avatarı
worldgive
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen worldgive » Sal Eki 17, 2006 23:34 pm

evet şöhret ağır gelebilir baş döndürücü olabilir insanı saygısızlığa büyüklenmeye kadar götürebilir ama bu kişi barış manço olamaz kendine güvenini kıskanıp abartan o insanlar akimse kulak asıp inanmayacaktır tıpkı benim inanmadığım gibi....
seni sevmek senin gibi düşünebilmekle başlar

Kullanıcı avatarı
ali TİTAN
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen ali TİTAN » Çrş Oca 17, 2007 15:40 pm

kim ne derse desin değerini bilemedik yaşarken şimdide arkasından dedikodular sırada ne var

Kullanıcı avatarı
tuba
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen tuba » Sal Oca 23, 2007 00:48 am

ali TİTAN yazdı:kim ne derse desin değerini bilemedik yaşarken şimdide arkasından dedikodular sırada ne var
evet sana katılıyorum :alkis: :alkis: :alkis:
BARIŞ MANÇO HAYATINI KAYBETMEDİ
HAYAT BARIŞ MANÇOYU KAYBETTİ

Kullanıcı avatarı
scubi
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen scubi » Cmt Oca 27, 2007 14:26 pm

bunların hepsi deli saçması inanasım yok, zaten inanmıyorum da...çocuklarla iletişimi süper olan birisi sadece çocuklarla değil herkesle böyle bir kompleksli bir insan değil B.Manço bir Merhabayımı esirgiyecek ilginç...bence B.MANÇO gazinoyu her gece full ladı diğerleride bunu çekemedi...iftiradan başka bir şey değil tşk Memet59

ogulcan

Mesajgönderen ogulcan » Cmt Oca 27, 2007 17:26 pm

bence de iftira