MERHABA DOSTLAR

Barış Manço ile ilgili medyada çıkan haberleri paylaşabileceğiniz, Barış Abi'mizin ve eserlerinin yeni nesile ne şekilde aktarıldığını tartışabileceğiniz medya forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

Ne düşünüyorsunuz dostlar?

Kesinlikle Katılıyorum ve birşeyler yapmalı
12
92%
Kesinlikle katılmıyorum böyle devam etmeli
1
8%

Toplam oy: 13

Kullanıcı avatarı
ilker
Yeni Üye
Yeni Üye

MERHABA DOSTLAR

Mesajgönderen ilker » Çrş Haz 23, 2004 13:57 pm

Şu yazılanları okuduğumda içim büyük bir üzüntü duyuyorum. Çünkü Barış abi her zaman güler yüzlüydü onu asık yüzlü hiç görmedik. Gülmediği yada ciddi çıktığı fotoğrafları vardı ama asla asık suratlı bir fotoğrafı yoktu. Her zaman güler yüzlü ve çevresindekilere görünümü olsun sesi olsun davranışları olsun her şeyi ile huzur veren bir insandı. İnsanların yüzünde tebessüm bırakmaktı tek çabası.

Ama onu daha doyamadan kaybettik. Ve şimdi şu olup bitenlere bak çok yazık çok yanıyorum doğrusu. Arkasında kendi tarzına yaşam biçimine hayat felsefesine tezat olaylar gelişiyor ve gerçekleşiyor. Barış abi bunları hak etmedi.

Barış abinin ardından ailesi içinde ve çevresinde olup bitenleri sadece okuduğum kadarıyla biliyorum ve beni de fazla ilgilendirmiyor. Ama beni ilgilendiren ve çok üzen kısmı şu anda Barış Abinin hatıraları ile dolu evine bir şato misali kasvet çökmüş nuru gitmiş çiçekleri solmuş. Ordan her geçişimde içim parçalanıyor boğazım düğümleniyor.

Lale Ahıskalı hakkında şöyle bir örnek vermek istiyorum...

John Lennon’ ı bilmeyen yoktur Beatles Döneminde tanıştığı Yoko Ono Adlı Japon Sanatçıyla birlikte oldu ve çok tepki aldı çirkin soğuk vs vs ama sevgisiyle John Lennon ı yaşama döndürdü.

Ve John Lennon Hemen hemen her albümünde Yoko ya ithafen bir sürü şarkı şiir yazıp resimler çizdi. O kadar çok seviyorlardı birbirlerini. Hatta John Lennon Son albümünde onu hayata döndüren eşinin şarkılarına da yer vermişti kimse tasvip etmesede...

Ve John Lennon ın Trajik ölümünden sonra Yoko Sorumluluğunu bilip her fırsatta John Lennon ın albümlerini sevenleriyle buluşturdu kesinlikle mahrum etmedi ona büyük bir saygı duyuyorum

Hatta diğer Beatle lar biraraya geldiğinde Yoko Ono onlara destek verdi. John Lennon ın tek başına piyano ile söylediği şarkıları onlara verdi ve bize Beatles büyüsünü yeniden yaşattı.

İşte sevgi bu saygı bu sadakat bu...

Lale Ahıskalı ne yaptı BARIŞ MANÇO isminin sorumluluğunu bir kenara atıp İşe önce o şerefli soyadını değiştirmekle başladı...

Bravo diyorum başka bir şey demiyorum

Barış abinin mezarında kemiklerini sızlatanlar utansın...

Aslında bahsetmek istediğim konu bu değildi ama bu olup bitenlere üzülmemek elde değil. Benim bahsetmek istediğim Barış Manço ya yapılan başka saygısızlıklar.

Öncelikle bir örnek vermek istiyorum son zamanlarda şu an da aklıma gelen “ODEON” ve “KALAN” firmalarının hiçbir ticari kaygı gütmeden sanat adına tarih adına arşivlerinde ne var ise birer birer piyasaya sürüyorlar üstelik ses kalitesini stüdyolarında günümüz teknolojisiyle yeniden gözden geçirip temizledikten ve mükemmel bir kapak tasarımı hazırladıktan sonra piyasaya sürüyorlar.

Birde Barış Manço için yapılanlara bakın...

Barış abinin 1962 - 1980 arası yaptığı bir sürü yapıtı var. Şahsen benim 10 sene öncesine kadar bu şarkılardan haberim bile yoktu Allah’tan koleksiyoncular var. Nerede bu şarkılar abi??? Neden raflarda neden göremiyoruz?? Kim bu Hakkımızı yiyen Allahsızlar Kim sorumsuzlar. Bu saygısızlar kimler??? Bu yapılanların tümü Yurdumuzu dünyaya tanıtmak için canını dişine takmış Barış Manço ya Bize ve en önemlisi YURDUMUZA karşı yapılan düşmanlıktır.

Birde piyasadakilere bakın

Barış Manço “Klasikler” adı altında bir albüm var piyasada ses kalitesiyle ve kapak tasarımıyla iğrenç bir albüm belli ki masraf yapmamak için ses kalitesini temizlemeden üzerinde uğraşılmadan piyasaya ticari amaçla sürülen bir albüm.

Diğerleri “Ben Bilirim” ve Sarı Çizmeli Mehmet Ağa” adlı toplama albümleri bu ikisi nispeten idare eder ama bunlar o zamanki teknolojik şartlarda nasıl piyasaya sürüldüyse halen aynı şekilde piyasaya sürülmekte. Hiç titizlik gösterilmeden basma kalıp piyasaya sürülüyorlar. Aaaa adamların haklarını yemeyelim çünkü onlar bir yenilik yapmışlardı o neydi; o iki Cd nin kapak tasarımlarını değiştirip içlerine şarkı sözleri eklediler birde cd nin kalıbını değiştirdiler Büyük bir değişiklik büyük bir yenilik!!!!!!!!!

Son olarak EMRE PLAK tan Barış Manço nun “2023” albümü piyasaya sürüldü görür görmez büyük bir heyecan ve mutlulukla aldım o albümü Cd yi dinlemeye başladığımda ilk düşündüğüm herhalde teybinim ses ayarları bozulmuş diye düşündüm ama baktım ki ses ayarlarında bir şey yok ve baktım ki Cd nin kendi sesiymiş. Aman Allahım o ne berbat bir ses ne berbat bir kalite ve ne berbat bir kapak tasarımı. EMRE PLAK gibi bir firma böyle bir rezillik yaptığı için gözümden çok düştü. MANÇOLOJİ albümünün arkasında “SENİ YAŞATACAĞIZ SENİ UNUTTURMAYACAĞIZ” diye bir not düşmüşler. Hadi canım sende samimi ve dürüst olsaydın Türk Rockunun O Tarihi ve Efsanevi Sanatçısının Tarihi ve Efsanevi “2023” Albümünü Büyük bir titizlikle yeniler gözden geçirir ve orijinal kapak tasarımı ile piyasaya sürerdin ama nerde sende o kafa!!! Lafa gelince bol keseden sallamayı biliyorsunuz....!

Şimdi görüyorum ki o sözler samimiyetten uzak göz boyamak için söylenmiş yazıklar olsun.....
Şu an piyasayı ot gibi saran basma kalıp albümler sürüyorsunuz çünkü çok kazandırıyor size fazla maliyeti yok.

Aslında kabahat halkımızda koyun sürüsü gibi her şeyi kabulleniyoruz bir dişimizi göstersek Emre plak ve diğerleri Barış Manço nun albümlerini ter temiz fıstık gibi piyasaya nasıl sürüyorlar. Ama biz bir baskı grubu oluşturabiliriz

Her konuda Amerika yı Avrupayı örnek almayı taklit etmeyi biliyorsunuz.

Adamlar Beatles ına Elvis ine Doors una ve adlarını sayamadığım bütün sanatçılarına nasıl sahip çıkıyorlar görmüyor musunuz Siz Beatles Doors Elvis seviyesindeki Barış Manço nuza sahip çıkmadınız

Adamlar onların albümlerini belli zamanlar içinde yeniden gözden geçirip öyle piyasaya sürüyorlar. Hiç yayınlanmamış parçalarını temizleyip piyasaya sürüyorlar.

Müzik yıllarının başlarında yaptıkları şarkıları piyasaya sürüyorlar.

Barış abinin ardından yapılan en büyük jestlerden biri maalesef bizden değil Belçikadan geldi yıllar önce yaptığı”Barısh Mancho” albümünü Kayıtlarını yeniden gözden geçirip piyasaya sürdüler. Albüm olarak ve Kapak tasarımı olarak harikaydı. Onlara sonsuz saygı duyuyor ve teşekkür ediyorum.

Barış abi vakti zamanında söylediği bir şarkıda aslında sizden de bahsediyormuş ” Bu kafayla bir baltaya sap olamazsın ama gün gelir sapın ucuna olursun kazma”

Bu iki olguya ithaf edilmiş birincisi herşeye sessiz kalan halkımıza sonra da ikincisi de bu basma kalıp albümleri piyasaya sürenlere...

Zamanında o kadar büyük titizlilikle yapılmış o güzelim parçalar günümüz teknolojisiyle yeniden gözden geçirilseler bu günlerde çıkan bütün albümlere emin olun 10 basmaz 1000000................... basar

Bu satırlarla gözlerinizi yorduğum için özür dilerim dostlarım

Kullanıcı avatarı
onxGS
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen onxGS » Çrş Haz 23, 2004 15:12 pm

kardeş dediklerine hemen her Barışsever katılırda keşke mesajı sadece 1 kez yollasaydın :)
Galatasaray,İstanbul

Kullanıcı avatarı
avara
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye
İletişim:

Mesajgönderen avara » Prş Şub 24, 2005 16:06 pm

Barış MANÇO'nun tek suçu "yanlış zamanda dürüst adam" olmasıydı... :cry:
Bu devirde böyle insanlara yer verilmiyor maalesef !!! :evil:
Barış MANÇO gibi insanlar bir daha çok zor gelir dünyaya...
Gerisi laftan ibaret !!!...
Leyleğin Ömrü İki Laklak, Değerler Oldu Tepetaklak!

Resim

Kullanıcı avatarı
SOUNDCRAFT
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen SOUNDCRAFT » Çrş Mar 02, 2005 01:49 am

avara yazdı:Barış MANÇO'nun tek suçu "yanlış zamanda dürüst adam" olmasıydı... :cry:
Bu devirde böyle insanlara yer verilmiyor maalesef !!! :evil:
Barış MANÇO gibi insanlar bir daha çok zor gelir dünyaya...
Gerisi laftan ibaret !!!...

Bundan daha güzel anlatılamaz Sana katılıyorum avara kardeş...
Resim

Kullanıcı avatarı
avara
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye
İletişim:

Mesajgönderen avara » Çrş Mar 02, 2005 03:10 am

"Kimse sevemez benim gibi seni,
Kırk yılda bir gelir BARIŞ gibisi !!!"

Kendi de söylemiş Barış'ım !!!
Ama her zaman olduğu gibi mütevazi davranmış !!!
Değil 40 sene,240 sene de gelmez O'nun gibisi !!!...

Resim

Kullanıcı avatarı
sarıkulak
Forum Duayeni
Forum Duayeni

Mesajgönderen sarıkulak » Çrş Mar 09, 2005 11:00 am

Her şey zamanı geldiğinde vuku buluyor.Barış Abi de zamanı geldiği
için aramızdan ayrıldı.Bunun farkındayım ama n'apıyım ki
gönül ferman dinlemiyor işte.Keşke
böyle bişey çok çok daha geç olsaydı.Daha söyleyecek sözü
ders vereceği çok şey vardı.Kendisininde dedği gibi

"HALA BİTİRMEDİĞİM BİR YARIM ŞARKIM KALDI".

Hepimizi herşeyi yarım bıraktın KOCA BARIŞ...:cry: :cry:
SENSİZ OLMAZ

Kullanıcı avatarı
avara
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye
İletişim:

Mesajgönderen avara » Pzt Mar 21, 2005 03:56 am

Ah keşke 10-20 sene önce gelseydim dünyaya !!!
Ne yapayım kaderim buymuş !!!
Ahirette görmek nasip olur inşaallah bize de !!!... :cry:

Resim

Kullanıcı avatarı
barışmançocu
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen barışmançocu » Prş Haz 23, 2005 20:42 pm

barış manço 1943 doğmuş bende 1944 veya 1945 doğsaydım o zaman kesin görürdüm
sen öyle deve kuşu gibi şaşkın şaşkın bakınırsan bir gün duyarsın elbet dıral dedenin düdüğünü
Resim

Kullanıcı avatarı
harlemci
İHRAÇ EDİLMİŞTİR

Mesajgönderen harlemci » Cum Haz 24, 2005 14:24 pm

O asık suratlı cıvık insanların arasında, güleryüzlü ciddi bir insandı, sanırım evet tarih zamanlaması vardı, ama o üzerine düşen her görevi yaptı ve gitmesi gerektiği yere zamanında gitti...

Kullanıcı avatarı
barışmançocu
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen barışmançocu » Cum Haz 24, 2005 18:13 pm

bence erken terketti o bu dünyayı o daha çooooooooook ihtiyacımız var :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi:
sen öyle deve kuşu gibi şaşkın şaşkın bakınırsan bir gün duyarsın elbet dıral dedenin düdüğünü

Resim

Kullanıcı avatarı
nehir taşçı
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen nehir taşçı » Pzt Eki 17, 2005 18:05 pm

BARIŞ MANÇO'NUN ANİ ÖLÜMÜ BİZİ YASA BOĞDU.ONU ÖZLÜYORUZ...
O'nu anlayabilmek, dünyaya O'nun gözüyle bakabilmektir...

BM

Mesajgönderen BM » Pzt Eki 17, 2005 18:37 pm

Resim