KİTAP: TÜRK KÜLTÜRÜ'NÜN KARBON KÂĞIDI / BARIŞ MANÇO DESTANI

Barış Manço ile ilgili medyada çıkan haberleri paylaşabileceğiniz, Barış Abi'mizin ve eserlerinin yeni nesile ne şekilde aktarıldığını tartışabileceğiniz medya forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

yataganbaba
Gelişen Üye
Gelişen Üye
İletişim:

KİTAP: TÜRK KÜLTÜRÜ'NÜN KARBON KÂĞIDI / BARIŞ MANÇO DESTANI

Mesajgönderen yataganbaba » Cum Ara 22, 2006 12:29 pm

BARIŞ MANÇOSEVER KARDEŞLERİM,

Dünyada 400'den fazla gazete, site, radyo ve dergi'nin "korsan" bastığı ve "Dünya korsan baskı rekoru" kırmış Barış Manço Yazılarım'ı, "malın sahibi" olarak kendi imzamla kitaplaştırdım.

Okuyanların tamamının ortak ifadesiyle, "bugüne kadar yazılmış en ciddi, kapsamlı ve bilimsel Barış Manço kitabı"nı yazmak bana nasip oldu.

Aşağıdaki linkten / bağlantıdan kitap hakkında Bahadır Akkuzu ve Taner Öngür'ün ne söylediğini, kitabın içeriğini ve nasıl sipariş verebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

http://yataganbaba.sitemynet.com/destan/ (Tıklayın)
MURAT YATAĞANBABA (DENİZLİ)

"Türk Kültürü'nün Karbon Kâıdı / Barış Manço Destanı" kitabının yazarı.

Gazeteci - Yazar / HYP Denizli İl Başkanı
0258 242 01 70 / 0537 411 59 83
http://yataganbaba.sitemynet.com/kitap/
[email protected]

ogulcan

Mesajgönderen ogulcan » Cmt Ara 30, 2006 15:09 pm

nerlerden satın alabiliriz

yataganbaba
Gelişen Üye
Gelişen Üye
İletişim:

Mesajgönderen yataganbaba » Cmt Ara 30, 2006 21:34 pm

ogulcan'a

Hiçbir yerden satın alamazsınız, çünkü kitabın Anadolu'ya dağıtımı henüz yapılmadı.

[email protected]'a adres bilgilerinizi yazın, kitap elinize geçtiğinde belirtilen hesaba ödemeyi yaparsınız. Teşekkürler.

[email protected]

Kullanıcı avatarı
nrd
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen nrd » Pzr Oca 07, 2007 19:42 pm

peki yapılma ihtimali var mı?
Resim

yataganbaba
Gelişen Üye
Gelişen Üye
İletişim:

Mesajgönderen yataganbaba » Pzr Oca 07, 2007 22:52 pm

Bu soruları bir türlü anlamıyorum. "Dükkandan" almakla "postacıdan almak" arasında ne fark var?

Kitabın yazarı belli, okuyanların ne dediği belli, içeriği belli. 2006 yılında satılan 3000 kitabıman 1000 tanesi Barış Manço kitabım. Satışının % 85'i de internetten. Kalan % 15'i de Denizli'deki tek-tük kitapçıda.

Kitabın bütün Türkiye'de dağıtımı yaz aylarını bulur, isteyen beklesin, isteyen hemen internetten siparişi verip okusun...

Kitabı incelemek için http://yataganbaba.sitemynet.com/destan/

[email protected]

drfth
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen drfth » Pzt Oca 08, 2007 00:56 am

sayın yatağanbaba
sizi barış manco ile ilgili yaptığınız araştırmalardan ve çıkardığınız kitaptan ötürü tebrik etmek istiyorum.
anladığım kadarıla kitaptan maddi bir gelir beklemiyorsunuz sadece daha fazla okuyucuya ulaşmasını istiyorsunuz ama barışmanco mix de her konu başlığı altında kitabın tanıtılması yersiz sadece bir konu altında yazmanız yeterli üstelik kendinizi tanıtırkende siyasi parti yöneticiliğinizide belirtiyorsunuz burada kitabı yazan kim siyasetçi siz mi? yok sa parti yönetici si siz mi?
elbette barış abimiz için yapılan her emeğe saygımız var fakat yapılan her davranışta akılda soru işareti bırakmayacak şekilde davranmak lazım.
peki yapılma ihtimali var mı? sorusuna cevabınız şu:

Bu soruları bir türlü anlamıyorum. "Dükkandan" almakla "postacıdan almak" arasında ne fark var?

Kitabın yazarı belli, okuyanların ne dediği belli, içeriği belli. 2006 yılında satılan 3000 kitabıman 1000 tanesi Barış Manço kitabım. Satışının % 85'i de internetten. Kalan % 15'i de Denizli'deki tek-tük kitapçıda.

Kitabın bütün Türkiye'de dağıtımı yaz aylarını bulur, isteyen beklesin, isteyen hemen internetten siparişi verip okusun...

kitabı okumak isteyen istediği yerden alır zorla postacıdan alacaksın yada bekleyeceksin mesajı biraz kolaylık olmuyormu?kitabevleri böylesine yoğun bir satışı olacak kitabın dağıtımını niye 1 yılkda yapsın?
bu sorular kafa karıştırıyor.
dükkandan almakla postacıdan almak arasında dağlar kadar fark var .(dağlar dağlar)
kitapcıda kitabı incelersin baskısına bakarsın kokusunu hissedersin postacıdan ise ne geleceği belli değildir.
elbette önemli olan içeriktir ama eğer kitabın basımında tasarımında kalite kusuru olup olmaması da okur için önemlidir.
bana tarzınız güven vermedi.bunu sadece buradaki bir kaç mesajınıza dayanarak söylüyorum.
barış abinin adının geçtiği her iş her olay kusursuz olmalıdır. mesajım lütfen kişisel alınmasın
saygılar...

yataganbaba
Gelişen Üye
Gelişen Üye
İletişim:

Mesajgönderen yataganbaba » Pzt Oca 08, 2007 16:11 pm

drfth,

Bu forumun "her sayfası"nda kitabın tanıtımı yapılmayacak diye bir Kur'an ayeti mi var, yoksa bir Anayasa maddesi mi var? Bu forum kullanıcılarının tek yaptığı geyik muhabbeti. İki de bir "soru" diye bunu soruyorlar bana! Sebebini söyleyeyim: İnternet üzerinden satılana kitapların 1 tanesini bile bu barismancomix sitesi ziyaretçileri sipariş vermedi. Dedim herhalde haberleri yok! Onun için forum sayfalarının çoğunda aynı duyuruyu yaptım.

"sanırım Kitaptan maddi gelir beklemiyorsunuz" sözünüz doğru değildir, maddi gelir bekliyorum, benim mesleğim yazarlık, ben kitap satışlarımdan para kazanıyorum. Fakat bunu mümkün olduğu kadar dangelemeye çalıştım ve fiyatını düşük tuttum.

Her bir emeğin bir maddi karşılığı vardır, Barış Manço da yaptığı müziği bedavaya yapmıyordu, hayatın kanunu bu!

Size güven vermediysem bu sizin sorununuz! Ben "Murat Yatağanbaba"yım, bu saatten sonra kimseye kendimi ispatlayacak değilim, benim ürettiğim eser ortada.

Bu kitabımın çıkmasından sonra İzmir 9 Eylül Üniversitesi Dil ve Tarih Topluluğu Başkanlığı Üniversitelerde Türkoloji gibi bir "Mançoloji" dalı açılmasını önerecek ve benim yazdığım "Türk Kültürü'nün Karbon Kâğıdı / Barış Manço Destanı"nı da "Kaynak Kitap" olmasını önerecek.

Bu böyleyken siz beyefendiye daha hâla güven veremediysem, yapabileceğim bir şey yok!

Benim bu kitaptaki yazılarım Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde ders konusu oldu. Kitaptaki yazılarım dünyada 400'ün üstünde gazete, site, radyo ve dergide yayınlanarak "dünya baskı rekoru" kırdı. "Barış Manço konusunda yaşayan en önemli uzmanlardan biri" olduğumu dünya ölçeğinde ispatlamışım, siz buna rağmen bana "güven vermiyorsun" dediğine göre iki ihtimal var: Ya bunlardan haberin yok, ya da amacın başka. Ben birinci ihtimalin doğru olduğunu düşünüyorum.

Siyasetçi kimliğime gelince. Evet bu kitabı "Yazar Yatağanbaba" yazdı ama ben Barış Manço'ya sadece "Yazar" kimliğimle değil "Siyasetçi" kimliğimle de hizmet ediyorum. Siyasete girme amaçlarımdan biri de "Barış Manço'nun Kültür Mirası"nın en azından bir kısmını tekrar toparlayıp yeni nesillere hediye etmek. Bunu sen yapamazsın, bunu Barış Manço'nun akrabaları da yapamaz, bunu Kurtalan Ekspres de yapamaz. Bunu ancak "Devlet" yapabilir. Bu ülkenin Kültür Bakarlığı yabancıların çizdiği ne idiğü belirsiz tablolara yüzmilyonlarca dolar öderken Barış Manço için kılını kıpırdattı mı?

Haziran veya Temmuz aylarında başlayacak olan miting mevsiminde de, Türkiye'nin 81 ilinde meydanları Barış Manço şarkıları çaldırarak bütün Türkiye'yi inletmek istiyorum. "O'nun kimsesi kalmadı" diyerek haber yapmayan televziyonculardan da, Kültür Mirası'na sahip çıkmayan Kültür Bakanlığı'ndan da ilk intikamı böyle alacağım, meydanlardan sonra da ülke yönetimine geçersek, sadece Barış Manço'nun hesabını sormayacağım, Aliye Rona gibi bir abide sinema sanatçımızın huzurevinde dayak yiyerek ölmesinin ve nice sanatçımızın da hesabını soracağım.

Sen bunları yapabilir misin? Bunları yapmak ekip-kadro ve de yetki işidir. Bunun da tek yolu siyaset.

Sen de ki "Yatağanbaba yorulma, ben bunları mesela futbolla veya labaratuarda bilimsel araşırmayla yaparım, siyaset lazım değildir" ben de "tamam" diyeyim!

Yatağanbaba da "siyaset" yapıyor diye, sakın beni diğerleriyle aynı kefeye koyma, büyük yanlış yaparsın. Ülkeye hizmet yazarlıkla da olur, müzikle de olur, siyasetle de olur, futbolla da olur, dernekle de olur. Kurumlar kötü olmaz, kötü olan kurumları işletenlerdir.

Kitaplarımın Türkiye genelinde dağıtımı meselesi çok zor ve zaman isteyen bir iş. Bu biraz da "imkân" meselesi. Ben zengin bir adam değilim, üstelik de dağıtım şirketlerinin şartları çok ağır, kitapları 6 ay vadeyle alıyorlar, benimse şu an 6 ay dayanacak gücüm yok, dediğim gibi imkânlarım kısıtlı. Fakat bir biçimde bu Türkiye genelinde dağıtım işini çözeceğim ama yaz aylarını bulacak...

Kim referans istiyorsa açsın Kurtalan Ekspres'ten Bahadır Akkuzu'ya ve Moğollar'dan Taner Öngür'e telefonu sorsun. "Bu kitap nedir, ne değildir!"

Yani drfth, durum budur. Anlaşılıyor ki, bu barismancomix'in forum üyeleri bu kitaba ilgi göstermeyecek, canları sağolsun, kitaplarım Türkiye Geneli'nde dağıtılıp satışa çıktıktan sonra almalarının benim için hiçbir önemi yoktur, çünkü o zaman zaten kapış kapış gidecek, önemli olan benim şu Denizli'de yaşadığım ve çabaladığım anlarda destek olmalarıydı, olmadılar, bunu da ilerleyen yıllarda yeni Barış Manço kitaplarımda belirteceğim, çünkü gerçek bu. Siteden bedavaya klipleri indirmekle bu işler yürümüyor. Barış Manço için somut işler yapanlara bu forumdakiler dönüp bakmayınca ne kıymeti var. Şunu da söyleyeyim, forumlarda o duyuruları yaptığıma da bin pişmanım, internet işlerime bakan arkadaşa söyleyeceğim tamamını silsin, bu sayfatdaki de dahil.

Denizli'den selâm ve sevgilerimi gönderiyorum.

[email protected]

Kullanıcı avatarı
baris_onsel
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen baris_onsel » Pzt Oca 08, 2007 18:02 pm

sayın Murat Bey,yazdıklarınızı okuyunca ne kadar dolu oldugunuzu gördüm bu konuda.
bence drfth kardeş size bir eleştiri yapmış.belki siz bunu biraz ağır bir eleştiri olarak gördünüz ve içinizi dökmüşsünüz.
size tavsiyem kitap siparişinin nasıl verildiğini söylemişsiniz forum sitesinde.
drfth kardeş gibi ben de tepkimi dile getirmiştim keşke bir forumda açsaydınız kitap konusunu.siz gidip medya paylaşım forumuna bunu yazınca sitenin konseptine biraz abez kaçmıyor mu?
siz oluruna bırakın.alan alır kitabı.tamam tüm Barışseverlere ulaşsın istiyorsunuz.çok harika bir düşünce,fakat biraz süre verin insanlara.("ne süresi yalnızca bir kitap satın alacaksınız" diye düşünebilirsiniz belki,ama öyle değil işte.alan arkdaşlardan tavsiyelerini,eleştirilerini dinleyelim ona göre karar verelim derim ben.tabi bu benim fikrim.
kendinize iyi bakın.iyi günler

drfth
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen drfth » Pzt Oca 08, 2007 23:42 pm

sayın yatağanbaba

niyetim ne size karşı iftira atmak nede yaptıklarınızı küçümsemek.
sizi elbette araştırdım ve yaptıklarınızın farkındayım.sizi sinirlendirip te bu sözleri sarfetmenizi de istemezdim.
şu anda vermiş olduğunuz bilgileri daha önceden paylaşmış olsaydınız benim zaten birşey yazmaya hakkım yoktu .
siyasi açıdan yazdıklarınıza karşı olmakla beraber bu konuda bir fikir beyan etmeyeceğim çünkü burası bu konuları tartışmak için uygun değil.
ama şunu da belirtmek istiyorum bir barış severi herzaman desteklemek her alanda benim kendi misyonumdur.bu yüzden siyasi alanda da size başarılar diliyorum.
söylediklerimde bir yanlış anlaşılma varsa kusura bakmayın.
saygılar...