:: Zirvedeki Erol Evgin & Barış Manço Kavgası ::
Geçtiğimiz hafta günlük bir gazete Eurovision konusunda yılların iki sanatçısını , Barış Manço ile Erol Evgin’i birbirine düşürdü. Otsa ne Manço’nun ne de Evgin’in söylediklerinden haberleri bile yoktu….
Erol Evgin sabah uyanıp da eşinin uzattığı gazeteye göz atınca adeta beyninden vurulmuşa döndü.B aşlık aynen şöyle idi : “ Erol Evgin Eurovision şarkı yarışması için konuştu : “Amatör çocuklarla yarışmak onuruma dokunuyor”
Öyle ya “Amatör Çocuk” dedikleri arasında kimler yok ki ! Barış Manço’lar, Sezen Aksu’lar , Özdemir Erdoğan’lar, İlhan İrem’ler daha kimler kimler….. Aklına ilk gelen kişi de Kadıköy yakasında birbirlerine yakın oturdukları Barış Manço oldu.Hemen çevirdi telefonu :
- İyi günler efendim, Ben Erol Evgin .Barış evde miydi ?
- Almanya turnesine çıktı Erol Bey, Ben eşiyim ,buyurun sizi dinliyorum.
- Lale Hanım ,bilmiyorum gazeteyi okudunuz mu ?
- Evet , evet okudum ama sizin böyle bir şey söyleyeceğinizi tahmin etmiyoruz.
- Ben de onun için aradım zaten. Lütfen Barış ararsa bu sözün bana ait olmadığını söyleyin.
İçi biraz olsun rahatlamıştı.Aradan tam 24 saat geçti. Sabahın erken saatlerinde bu kez Erol Evgin’in telefonu çaldı.
- İyi günler Erol Bey , ben Barış’ın eşiyim.Çok özür dilerim ama bugünkü gazeteyi okudunuz mu ?
- Hayır , henüz görmedim.Lütfen okur musunuz bugün ne demişim ?
- Hayır siz değil, bu kez konuşan Barış.
- Yaa öyle mi ? peki o neler demiş ?
- Aynen şöyle demiş “ Barış Manço , Erol Evgin’e cevap verdi : “Erol Evgin’e cevap verdi: “Erol Evgin Sen saz’ın bülbülü olmaya devam etsin”
- Ha ha ha ha a !
- 10 gündür yurt dışında olan Barış’ın böyle konuşmadığını sanırım söylememe gerek yok”
- Elbette…
Geçtiğimiz hafta kuşlar bize bu telefon konuşmasını anlattı. Şimdi gelelim Erol Evgin’in “Amatör Çocuklar” sözünün nereden geldiğine , Evgin böyle anlattı :
- “Ankara’da bir gazeteci arkadaş geldi ve Eurovision ile ilgili görüşlerimi sordu. Şöyle yanıtladım : “ Onca profesyonel ve bir o kadar amatör sanatçıyı T.R.T.’nin aynı kefeye koyarak tartmaya kalkması bence son derece yanlış. Ne zaman böyle bir ayırım yaparlar , ben de o zaman katılırım..” İşte benim bu sözlerim çarpıtıldı ve benim için üzücü olan bu durum ortaya çıktı..”
Kaynak : HEY Dergisi – Aralık 1984
Moderatörler: barışhayranı, Mod
- sameth
- Profesyonel

- İletişim:
artık yokum sağlıcakla kalın
Şu basın trajesini yükseltsin diye elinden geleni yapıyor. Erol Evgin son derece beyfendi takdir edilir bir insan, Barış Abimizi anlatmaya gerek yok zaten...anlamıyorum bu basın böyle yapıp egolarınımı tatmin ediyor acaba!! buna böyle örnek çok sanatçı var mlsf...Allah bu basının çirkin yüzünden hepimizi korusun.. 
-
COBAN YILDIZI
scubi yazdı:Şu basın trajesini yükseltsin diye elinden geleni yapıyor. Erol Evgin son derece beyfendi takdir edilir bir insan, Barış Abimizi anlatmaya gerek yok zaten...anlamıyorum bu basın böyle yapıp egolarınımı tatmin ediyor acaba!! buna böyle örnek çok sanatçı var mlsf...Allah bu basının çirkin yüzünden hepimizi korusun..
Sana katiliyorum scubi. Biri bisi soyluyor sonra digeri cevap verene kadar ortada bir polemiktir gidiyor..Yok oyle degildi boyleydi falan filan. Kazanan basin oluyor tabi 2dk da olsa ekran dolmus oluyor. Helede buyuk sanatcilarimizi isin icine katiyorlarsa.....
ben de katılıyorum sizlere basınımız malesef basın değl eğer olsaydı Barış abimizin kıymetini vefat etmeden önce anlarlardı.... anlamıyorum bu kadar değerli bir sanatçımızı nasılda görmemezlikten geliyorlardı
en çok kızdığım konu bu şimdi şimdi de değerini anlıyorlar ne kadar acı değil mi?.....
her zaman barış abiyi bir kere olsa bile görmek istedim.Ama nasip değilmiş ne yapalım bizde yaptıklarını örnek almaya çalışıyoruz.Sevgi ve selamlarımla...