Herkesin dilinde Barış türküsü
Demirhan HARARLI-Özlem ESMERGÜL
Barış Manço'nun ani vefatı, tüm Türkiye'de şok yarattı. Müzikseverler, hayranları, dostları büyük bir şaşkınlık ve üzüntü içinde. Cumhurbaşkanından siyasi parti liderlerine, sokaktaki vatandaştan başbakana kadar herkes Barış Manço'yu konuşuyor. Kimse bu ani ölüme inanamıyor. Sanatçının Moda'daki evinin önü, hayranlarının akınına uğradı. Manço'nun bahçesini çevreleyen parmaklıkları, hayranları karanfillerle süslediler. Kapının önünde açılan anı defterine de duygularını aktarıyorlar.
İbrahim Tatlıses:
Çok değerli, çok sevdiğim bir sanatçıydı. Onun bu ani ölümü beni derinden yaraladı. Kalp krizi geçirdiğinde öleceği bir an olsun aklıma gelmedi. Ölüm haberini aldığımda şok oldum. Müzik dünyasının yanı sıra Türk halkının başı sağolsun, yaramız derindir.
Ajda Pekkan:
Böyle bir arkadaşı, böyle can bir dostu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Kim bilir ne stresler içindeydi, hiç belli etmezdi... Çok sık görüşemiyorduk ama birbirimizi severdik.
Orhan Gencebay:
Kişiliği ve sanatıyla son derece güçlü bir insandı. Sanatında bir ekoldü. Ülkemizi hem sanatıyla, hem sanatçı kişiliğiyle en iyi şekilde temsil eden bir insandı. Benim de çok iyi bir arkadaşım, 1968 kuşağının en güçlü temsilcisiydi.
Sezen Cumhur Önal:
Kalplerimizi süsleyen bir güzel şarkı yarım kaldı. Barış Manço, dillerden düşmeyen 40 yıllık bir şarkı... Rock'n roll günlerinde başlayan müzik yolculuğunda daima yeni güzellikler aradı. Yeni güzelliklerle müzik hayatımıza boyutlar kazandırdı. Halk müziğimizi değişik enstrumanlarla çoksesli kulvara taşıdı. Yaptığı bestelerle hep alkışlandı... Şarkılar başınız sağ olsun...
Muazzez Abacı:
Her şeyden önce çok iyi bir insandı. Modern Evliya Çelebi'ydi. Duygu doluydu. Arkadaştı, dosttu. Her zaman gönlümüzde yaşayacak, şu an onu anlatmak çok zor.
Nükhet Duru:
Barış Manço öyle bir insandı ki, benim gönlümde mükemmel bir çizgi yakalamıştı. Ağabeyliği, nasihatları, sanat camiasının kirli kısmına asla değmemesi... Kuru gürültü olmadan da yıllarca sanat yapılacağını kanıtladı. Hoş sedası hep gönüllerimizde kalacak.
Emrah:
Müzik dünyası büyük bir sanatçı kaybetti. O bir tarihti, 200'e yakın eseri vardı. Çok mütevazı bir insandı, onu herkes gibi ben de çok seviyordum. Hiç bir zaman unutmayacağız.
Hakan Peker:
Müzik dünyasının başı sağolsun. Örnek aldığımız bir sanatçıydı. Türk pop müziğinde yeri doldurulamayan bir devdi. Bir çok sanatçı onu örnek alarak müziğe başladı. ‘‘Müsadenizle’’ adlı albümde onunla birlikte olmaktan gurur duydum.
Grup Vitamin:
Biz o gece bir bardaydık. Aynı saatlerde çok büyük bir tesadüf ki ‘‘Gül Pembe’’yi söylüyorduk. Saat bir buçuk civarıydı. Sonra bir haber geldi. İnanamadık. Kötü bir şaka diye düşündük... Türk pop müziğinin dâhisiydi. Hepimizin hocasıydı. Vitamin'in iyi ve kötü gününde hep yanımızda oldu. Gökhan'ın ölümünde bizi yalnız bırakmadı. Hepimiz onu çok seviyorduk. Onunla büyüdük.
Of Aman Nalan:
Müzik camiasının gelmiş geçmiş en önemli sanatçısıydı. Dünyada birçok ülkede tanınıyordu. Onun sevenleri sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada onu tanıyan, seven milyonlarca insan var. Klibinde de seve seve oynamıştım. Gençlerle çok ilgiliydi. Çok değer veriyordu bizlere. Her anlamda bir sanatçıydı. 200 eser bırakmış bir sanatçıya ölüm kelimesini yakıştıramıyorum.
Oturmak nasip olmadı
Barış Manço, kısa bir süre önce, Beykoz Kanlıca Muratpaşa Sokak 14 numarada, tripleks bir ev satın aldı. Geçen cuma akşamı, Mançolar'ın kısa bir süre önce yerleştikleri evin yakınında bulunan ve İstanbul'un eski ailelerinden Nemlizadeler'e ait olan üç katlı tarihi bir köşk, bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında kül oldu. Yangını görür görmez olay yerine gelen Barış Manço ile 18 yaşındaki oğlu Doğukan, söndürme çalışmalarını izlediler. Marmara Radyo Televizyon Gazetecilik Anadolu Teknik Lisesi öğrencisi olan Doğukan Manço, babasının fotoğraf makinesi koleksiyonundan bir makine alarak yangını görüntüledi. Barış Manço ve oğlu Doğukan, yangının itfaiye tarafından söndürülmesinin ardından, Hürriyet muhabirini evlerine davet ettiler. Eşi Lale Manço, oğlu Doğukan Manço ve Doğukan'ın kız arkadaşı Iras Gökçeören ile birlikte Hürriyet objektifine yukarıdaki mutluluk pozları veren sanatçı, ileriye dönük projelerinden bahsetti.
TRT televizyonunda yıllarca ‘‘Adam Olacak Çoçuk’’ isimli program yapan ve 7'den 77'ye Türkiye'nin gönlünde taht kuran Barış Manço, Milliyet Gazetesi'nde de köşe yazarlığı yapmıştı. Uzun süre yurtdışında kaldığı için yazılarına ara veren Barış Manço, Milliyet Gazetesi sahibi Aydın Doğan'ın yeniden yazmaya başlamasını istediğini söyledi. Yeni bir albüm üzerinde çalışan Manço, ‘‘Albümüm bitmek üzere. Yakında Milliyet'te yine yazmaya başlayacağım’’ dedi.
Başsağlığı yağmuru
Moda'daki evinde aniden rahatsızlanan ve Siyami Hersek Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat eden Barış Manço için ailesi ve yakınlarına başsağlığı mesajları yağıyor.
SÜLEYMAN DEMİREL
Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Barış Manço'nun vefatı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Demirel, mesajında şunları kaydetti: ‘‘Değerli ve büyük sanatçı Barış Manço'yu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Sanatçılığının yanısıra bir kültür elçisi de olan Barış Manço, ülkemizin tanıtılmasına da büyük katkılarda bulunmuştur. Kederli ailesine, O'nu seven herkese ve bütün halkımıza taziyelerimi iletiyor, merhuma Allah'tan rahmet diliyorum.’’
HİKMET ÇETİN
TBMM Başkanı Hikmet Çetin, Manço'nun geçirdiği ani rahatsızlık sonucu vefat etmesinden derin acı ve üzüntü duyduğunu bildirdi. Çetin, devlet sanatçısı Barış Manço'nun vefatı nedeniyle yayınladığı başsağlığı mesajında ‘‘Barış Manço, herkesin beğeni ve takdirini kazanan müziği, güzel sesi ve çocuklara yönelik programları ile ulusumuzun gönlünde daima yaşamaya devam edecektir’’ dedi.
BÜLENT ECEVİT
Başbakan Bülent Ecevit, Manço'nun ölümünden duyduğu üzüntüyü de dile getirdi. Manço'nun bütün dünyada adı gibi barış elçiliği yaptığını belirten Ecevit, ‘‘Olağanüstü bir sanatçıydı. Sanatını sergilediği her yerde halkın gönlünü kazanmıştır. Manço hiçir zaman unutulmayacaktır’’ dedi.
PARTİ LİDERLERİ
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Barış Manço'yu en verimli çağında kaybetmenin acısını hissettiklerini belirterek, Manço'ya Allah'tan rahmet, ailesine, sanat dünyasına ve sevenlerine başsağlığı dilediler.
Evi hayranlarının akınına uğradı
Barış Manço'nun Moda'daki evi, dün sabah saatlerinden itibaren komşularının ve sevenlerinin akınına uğradı. Manço'nun Moda Yusuf Kamil Paşa Sokak 1 numaradaki evinin kapısına ‘‘Dudağımda son bir türkü, hâlâ hep seni söyler, seni çağırır’’ yazılı bir buket çiçek bırakıldı. Manço'nun evinin bitişiğindeki apartmanlardan da sokağa şarkıları çalındı. Manço'nun otomobilinin üzerine tek gülle şunlar yazılı bir not bırakıldı: ‘‘Sevgili Barış, Tüm dünyayı gezdin. Gitmediğin bir tek yer vardı. Ama çok erkendi bu yolculuk için. Neden acele ettin. Kalbimizde kalacaksın. Komşuların Erdol Ailesi...’’
Manço'nun komşusu Özer Fenerci ise, sanatçının hastaneye kaldırılışını şöyle anlattı: ‘‘Akşam evde otururken ambulans sesi duyduk. Ambulansın Manço'nun evinin önünde durması üzerine koştuk. Evin bodrum katında çalışma odasında, ev kıyafetleriyle yatıyordu. Evde bir bayan çalışma arkadaşı vardı, eşi ve çocukları yoktu. Doktor hemen serum taktı, sedyeye koyduk. Sedyeden kolları yere düşüyordu. Ben kaldırdım, yine düştü. Suratı sapsarıydı. Yaşam belirtisi yoktu. Sedyenin üzerinde doktor kalp masajı yapmaya başladı. Daha sonra ambulansla hastaneye gönderdik.’
Cenaze töreni yarın
Geçirdiği ani rahatsızlık sonucu vefat eden ünlü sanatçı Barış Manço, 3 Şubat Çarşamba günü (yarın) İstanbul'da toprağa verilecek. Sanatçının Kanlıca'daki evinde basın mensuplarına açıklamada bulunan eniştesi Can İlbay, tüm ailenin perişan bir durumda olduğunu belirtti. Can İlbay, yarın saat 08.30'da Manço'nun cenazesinin Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Merkezi'nden alınarak önce Moda'daki evinin önüne götürüleceğini, daha sonra Atatürk Kültür Merkezi'nde bir tören düzenleneceğini bildirdi. Manço'nun cenazesi, Levent Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Kanlıca Mihrimah Sultan Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
Kurtalan, makinisti bekledi
Yıllarca birlikte müzik yaptıkları Kurtalan Ekspres'in üyelerinden Ahmet Güvenç ve Bahadır Akkuzu, hastanenin önünde ani ölümün şokunu yaşıyordu.
herkesin dilinde barış türküsü
Moderatörler: barışhayranı, Mod
- ahmetaykan
- Kıdemli Üye

Gönlümün hatırası.Sevgili İnsan Unutulmayacaksın. Göçene dek
Sevginin böyle anlatıldığı, sıcaklığın ve Samimiyetin böylesine anlatıldığı, Kalitenin ve Muhabbetin için Sana Namazlarımızdan sonra Dualar edeceğiz..Biz Hayranlarından Elimizden ne gelirse yapacağız ..Bir Dua Diler Barış Manço.. En büyük ilaç Odur. Şimdi Onun bize ihtiyacı Var.
Bir Barışmanço sevdalısı olrak ben; Dünyaya geç geldiğimi düşünüyorum..
- blunish
- Üst Düzey Üye

- İletişim:
yazı için teşekkürler!..
yalnızca şuraya anlam veremedim..
yalnızca şuraya anlam veremedim..
yorum size aittir..Grup Vitamin:
Biz o gece bir bardaydık. Aynı saatlerde çok büyük bir tesadüf ki ‘‘Gül Pembe’’yi söylüyorduk. Saat bir buçuk civarıydı. Sonra bir haber geldi. İnanamadık. Kötü bir şaka diye düşündük... Türk pop müziğinin dâhisiydi. Hepimizin hocasıydı. Vitamin'in iyi ve kötü gününde hep yanımızda oldu. Gökhan'ın ölümünde bizi yalnız bırakmadı. Hepimiz onu çok seviyorduk. Onunla büyüdük.
bir insan ancak adı unutulduğunda ÖLÜR!
http://www.youtube.com/watch?v=ZFHfgDA7 ... e=related&
http://www.youtube.com/watch?v=ZFHfgDA7 ... e=related&