Mesam

Barış Manço ile ilgili medyada çıkan haberleri paylaşabileceğiniz, Barış Abi'mizin ve eserlerinin yeni nesile ne şekilde aktarıldığını tartışabileceğiniz medya forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

Bu işe ne dersiniz

Mesamın hatası
11
61%
Dediklerin doğru olabilir
1
6%
Yalan söylüyorsun
5
28%
Kesinlikle doğru
1
6%

Toplam oy: 18

baris
İHRAÇ EDİLMİŞTİR

Mesam

Mesajgönderen baris » Prş Haz 23, 2005 22:55 pm

Mesamda Dağlar Dağlar için Aşık Mahzuni'nin, Ben Bilirim İçn Meustafa Pehlivan'ın, Unutamadım ve Can Bedenden Çıkmayınca için Garo Mafyan'ın deniyor.

Ne dersiniz yoksa güvendiğimiz dağlara kar mı yağdı?
Yoksa barış manço beste hırsızı mıydı?

baris
İHRAÇ EDİLMİŞTİR

Mesajgönderen baris » Cum Haz 24, 2005 12:41 pm

Bu konuda Mesam'ın büyük ve akılalmaz bir yanlışlık yaptığını ve affedilemeyeceğini düşünüyorum.
-------------------------------------
Mesam'ın terbiyesizliğine doğrudur diyenler de terbiyesizdir.

Kullanıcı avatarı
mitran
Forum Duayeni
Forum Duayeni
Konum: Öyle bir yerdenim ki; yaprak döker bir yanım, bir yanım bahar bahçe

Mesajgönderen mitran » Cum Haz 24, 2005 13:59 pm

ya kardeş böyle bir konuyu açman bile saçma o yüzden oy falan vermiyorum

Kullanıcı avatarı
harlemci
İHRAÇ EDİLMİŞTİR

Mesajgönderen harlemci » Cum Haz 24, 2005 14:11 pm

Bence doğrudur, çok iyimser olduğunuz için kabullenmek istemiyorsunuz sanırım bence doğrudur demem bile yanlış çünkü doğrudur ve tek doğru yoktur. Kimine göre doğru kimine göre yanlıştır. Şimdi burada birileri bu konuyu açtı diye üste çıkmaya hiç mi hiç gerek yok, konuyu açan arkadaşa cesaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Biz bu konuları 5-6 sene önce açmış ve açıklığa kavuşturmuştuk bazı yerlerde, umarım o dönem verilen cevaplar çıkarttığımız ispatlar bazılarının kafasında yer etmiştir. Hal böyleyken nedir alıp veremediğiniz? Olamaz mı yani, Barış Manço sütten çıkmış ak kaşıkmıdır, beste hırsızlığı yada ona benzeyen herhangi bir şey yapamazmı, bugun hanginiz kendi ailesinden birine kefil oluyor, burda hiç tanımadığınız sadece Tv lerde görünen bir insanı bu kadar net tavırlarla savunabiliyorsunuz. Aylar önce Ben bilirimde ki olay tekrar devam ediyor. Müzik piyasası bu arkadaşlar, Barış Manço bizim tapulu malımız değil, bırakın onun özel hayatını, yaptığı yanlışları deşmeyin...

baris
İHRAÇ EDİLMİŞTİR

Mesajgönderen baris » Cum Haz 24, 2005 16:53 pm

mitran yazdı:ya kardeş böyle bir konuyu açman bile saçma o yüzden oy falan vermiyorum

www.mesam.org.tr 'ye girip eser araması yap. Ondan sonra konuş
KENDİ İSTEĞİ ÜZERİNE İHRAÇ EDİLEN ÜYE

Kullanıcı avatarı
barışmançocu
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen barışmançocu » Cum Haz 24, 2005 18:12 pm

bence barış manço beste hırsızı filan değildi :!:
barış manço gibi biradam nasıl beste hırsızı olabilir :P
sen öyle deve kuşu gibi şaşkın şaşkın bakınırsan bir gün duyarsın elbet dıral dedenin düdüğünü
Resim

Kullanıcı avatarı
harlemci
İHRAÇ EDİLMİŞTİR

Mesajgönderen harlemci » Cum Haz 24, 2005 18:38 pm

Asıl hırsız sensin bilader ismini bilmiyorum ama forumdan zaman çalıyorsun, kendini kandırıyorsun...

Kullanıcı avatarı
mitran
Forum Duayeni
Forum Duayeni

Mesajgönderen mitran » Cum Haz 24, 2005 19:34 pm

bu saçmalık! tabiki barış manço sütten çıkmış ak kaşık değil ama beste hırsızı olduğunuda asla düşünmüyorum. olsa olsa müzik tarzlarından etkilenip şarkılarını etkilendiği şekilde yapmıştır. bu yüzden birtakım benzerlikler olabilir ama HIRSIZ OLDUĞUNU ASLA DÜŞÜNMÜYORUM!

Kullanıcı avatarı
avara
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye
İletişim:

Mesajgönderen avara » Cmt Haz 25, 2005 05:50 am

Mesam önüme 1000 şahit çıkarsa yine inanmam !!! Çünkü benimki düşmanlık !!! O ve MSG'nin yüzünden radyomda aylardır BARIŞ MANÇO yayınlayamıyorum !!!... :cinnet: :kizgin: :cinnet:
Leyleğin Ömrü İki Laklak, Değerler Oldu Tepetaklak!

Resim

Kullanıcı avatarı
bahadirari
Forum Duayeni
Forum Duayeni

Mesajgönderen bahadirari » Cmt Haz 25, 2005 19:13 pm

Açıkçası bende inanmıyorum.Öyle biri ülkesine bu şekilde hizmet etmez,sayısız ödüller almazdı.Kesinlikle inanmıyorum...Bana söylebilir misiniz bugün dünyada Türkiye'nin tanındığı veya duyulduğu ülkerlerde Barış abinin payı ne kadardır?Bence en az yarı yarıyadır...

Misafir

Mesajgönderen Misafir » Cmt Haz 25, 2005 21:14 pm

beyler sakin olun olay ne yazıkkı doğru

Kullanıcı avatarı
mitran
Forum Duayeni
Forum Duayeni

Mesajgönderen mitran » Cmt Haz 25, 2005 21:51 pm

şimdi bunlar barış manço' nun besteleri değilmi yani? barış manço hepimizi kandırmışmı oluyor?

Kullanıcı avatarı
onxGS
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen onxGS » Cmt Haz 25, 2005 23:51 pm

ona bakarsanız dağlar dağlar'ın "kemal çığrık" diye birine ait olduğunu söyleyen biri de var
link burada
http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=638655
Galatasaray,İstanbul

baris
İHRAÇ EDİLMİŞTİR

Mesajgönderen baris » Pzt Haz 27, 2005 18:46 pm

Tartışmalara son noktayı koymak istiyorum.

BM bir beste hırsızı demiyorum. Terbiyesiz MESAM görevlileri eserlerini başkasının üzerine atıyorlar. O kadar...
KENDİ İSTEĞİ ÜZERİNE İHRAÇ EDİLEN ÜYE

Kullanıcı avatarı
Nenya
Gelişen Üye
Gelişen Üye

Mesajgönderen Nenya » Pzt Eki 31, 2005 18:43 pm

Ben böyle birşeye pek olasılık vermiyorum.Ama öyle bile olsa bir düşünün arkadaşlar Barış Abi'nin yegane eserleri onlar mıdır?200 belki de daha fazla eseri olan bir sanatçıdır Barış Manço.3,4 tane şarkının bestesinin ona ait olup olmaması Barış Manço'nun sanatçı kişiliğinden birşey götürmez.Şimdiki popçuların şarkıları kendilerine ait ne oluyor sanki?Sözler müzikler bir iğrenç.Bu yüzden diyorum ki takmayın kafanızı böyle şeylere.

ct_
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen ct_ » Pzr Oca 22, 2006 14:40 pm

baris yazdı:
mitran yazdı:ya kardeş böyle bir konuyu açman bile saçma o yüzden oy falan vermiyorum

www.mesam.org.tr 'ye girip eser araması yap. Ondan sonra konuş

BAKIN Arkadaşlar Barış Manço hakkında daha yeni adı duyulmaya başladığı 1970'lerden beri büyük beğeni kazanan eserleri hakkında dahi bu tür tartışmalar çıkmıştır.yani birileri çıkıp da barış abimizin eserlerini sahiplenmiştir.Eh buyursunlar kanıtlasınlar.Barış mançonun yakın çevresindeki kimi insanlar onun hakkında birtakım kitaplar yazmışlardır.Örneğin hulusi tunca ve 19 yıllık menejeri tamer şahin gibi.Bu kitapkları okuyun lütfen .Diyorlarki 1970'lerde adını tam hatırlayamayacağım şu an ama işte hendek işte deve şarkısı hakkında idi sanırım bçyle bir beste hırsızlığı olayı çıkmış.Y akıl var mantık var 40 yıllık sanat yaşamında bu kadar beste çalan bir insan bu kadar sevilirmi bu kadar yükselirmi.Bu kavgalar rahmetli ölmeden öncede vardı öldükten sonrada var maalesef.Yazık çok laf üretiyoruz ama pek araştırmıyoruz sanırım.Araştırın bana hak verip vermemeniz çok önemli deil ama böyle bir insanı karalamayın. :kizgin: :kizgin:

Kullanıcı avatarı
Yakupca
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Yakupca » Pzt Şub 20, 2006 18:35 pm

BU NE MENEM BİR İŞTİR?...
ESERLERİ YAĞMALANMIŞ MI?
YOKSA ANLAŞMALARI MI BÖYLEYDİ?...

KURTALAN EKSPRES TAYFASINA NEYSE DE,
HASAN ESEN TAŞKIRAN(?) KİM?
:( :( :(
İlle de Barış !!! O'nun kadar bize bizi anlatan olmadı hiç !
Sus ve Dinle!...
Resim

Kullanıcı avatarı
vesile_87
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen vesile_87 » Pzt Şub 20, 2006 21:25 pm

Barış Manço böyle bir şey yapmış olabilir mi? Tabi ki hayır. onun böyle şeylere ihtiyacı yoktu.
Dünyadan bir YILDIZ geçti: BARIŞ MANÇO