Akrebin Gözleri
Moderatörler: barışhayranı, Mod
Akrebin Gözleri
Duyduğuma göre Erkin Koray, 1996 yılında BM'nin bir şarkısını çalmış. Bugüne kadar hep Erkin Koray'ın diye bildiğim "Akrebin Gözleri" Barış Manço'ya aitmiş. Şarkıyı dinlemek için:
http://www.anadolurock.com/dinle.php?sid=7&id=249
http://www.anadolurock.com/dinle.php?sid=7&id=249
KENDİ İSTEĞİ ÜZERİNE İHRAÇ EDİLEN ÜYE
- All Soul's Night
- Rekortmen Üye

- All Soul's Night
- Rekortmen Üye

- All Soul's Night
- Rekortmen Üye

iyi de biz erkin koray dan dinliyoruz bu şarkıyı.Yani şarkının barış mançoya ait olduğuna dair bir kanıt örneğin noter tastiği veya barış mançonun şarkısınına yönlendidirsen daha iyi olur.
Ama zaten dönence ile akrebin gözleri hemen hemen aynı akor diziliminde.Bunu mu kastediyorsun.Bunu kastediyorsan eyer biliyorsunuzdur ki erkin koray iyi bir gitaristtir.Sanmıyorum böyle birşey yapacağını.Yani elektro yu eline alınca üretebilecek bir insan. Zaten sololarda da dağlar kadar fark var.Ama biri birinden ilham almış olabilir ama bu çalmak deyildir.
Ama zaten dönence ile akrebin gözleri hemen hemen aynı akor diziliminde.Bunu mu kastediyorsun.Bunu kastediyorsan eyer biliyorsunuzdur ki erkin koray iyi bir gitaristtir.Sanmıyorum böyle birşey yapacağını.Yani elektro yu eline alınca üretebilecek bir insan. Zaten sololarda da dağlar kadar fark var.Ama biri birinden ilham almış olabilir ama bu çalmak deyildir.
baris yazdı:Barış Manço şarkıyı 1998 de son verdiği konserde söylemiş. Ayrıca Erkin Koray, 02.03.1999 da Alem dergisiyle yaptığı röportajda "Akrebin Gözleri" en sevdiğim şarkısıydı. Diyerek bunu ağzından kaçırmış.
Ufak atda civcivler yesin... Kanıt arkadaşım Kanıt gerekiyor... Barış Manço'yu hırsız , Erkin Koray'ıda salak yerine koyduğunun farkında değilsin...
Birde o nickle saçma sapan yazılar yazan kişinin anadolurock.com da sen olduğunu tahmin etmeliydim.. Neyse biraz daha araştırma lütfen...
baris yazdı:Barış Manço şarkıyı 1998 de son verdiği konserde söylemiş. Ayrıca Erkin Koray, 02.03.1999 da Alem dergisiyle yaptığı röportajda "Akrebin Gözleri" en sevdiğim şarkısıydı. Diyerek bunu ağzından kaçırmış.
Barış Manço alem dergisine öteki taraftan mı bu açıklamayı yaptı. Ayrıca ne dediğinin farkında değilsin, Barış Manço Erkin Koray ile geçinemezdi . Onlar rakiplerdi, bugune kadar hiç bir zaman yolları birleşmedi....
Sevgili bugs, tavşan kardeş boyundan büyük laflar etme....
baris yazdı:Bu röportaj Erkin Koray ile yapılmış. Erkin Koray da BM için en sevdiğim şarkısı "Akrebin Gözleri"ydi diyerek bunu ağzından kaçırmış. (Alem 02.03.1999 sayısı)
İyice zırvaladın bence sus daha fazla batırma kendini, Saygılar...
Bu arada bu şarkıyı hiç dinlemediysen senin için şarkıyıda foruma ekliyorum.
http://rapidshare.de/files/3238193/akre ... i.wma.html
- nehir taşçı
- Demirbaş Üye

sayın arkadaşlar erkin korayı da yakinen takip ederim onada sevgim ve saygım var konserlerini kaçırmam o artık yaşayan tek efsane kaldı(tabi ki tüm barış severler sayesinde o hala yaşıyor) erkin baba nın tarzı basit sözlerle çok derin duygular anlatmadır bana göre ama basit derken aşağılama manası değil kastetdiğim. krallar şarkısı bu tarzın biraz dışında ve soyut anlamlarda çıkarılabilecek kompleks bir şarkı hatta o devirde türk rock ı adına yapılmış en iyi eserlerden biri ve batı müziğini o devirde yakalamış bir eser ama hergün en az birkaç saat yaklaşık 15 yıldır barış manco dinlerim(sevgimden abartıyo olabilirim ama sanırım gerçekten böyle) erkin koray ın krallar eseriyle barış manco nun hiç bir alakası olamayacağını( erkin koray eserleriyle barış manco arasındaki farklılıkları ikisini de dinlerken yakalamaya çalıştığımdan bence diyorum, yoksa hiç bir müziksel alt yapım yok) iddaa ediyorum.sanırım asılsız bir iddaa ama barış manco vefat ettikten sonra cem karaca ve erkin koray birlikte show tv ye çıkıp özel bir program yapmışlardı yani erkin baba nın barış manco ya saygı ve sevgi duyduğu bir gerçek. üstelik yürekli bir insan denildiği gibi barış manco nun şarkısını çalmış olsaydı yaptığım bir hataydı diyebilecek bir efsane oda yani iddaa kesin yanlış....saygılar
lonely man
lonely man
- bigbossman
- Üst Düzey Üye

barış abimizin bu şarkıyı konserde söylediğine eminim...çünkü onlar cem karaca nın dediği gibi "mahşerin dört atlısı"ydı.her nekadar rakip olsalarda iyi arkadaştılar ve bende kayıtlı olan ve paylaşmayı düşündüğüm manço ropörtajında barış abimiz "erkin o zamanlar rock müzik çalıyordu bende o rock müzik yaptığı için twisti seçmiştim" ve "gerçektende iyi çalıyordu ee, çalandan da çalmak olmaz"(burda çalmak hırsızlık anlamında değpildir!!!)şeklinde ince bir espri yapıyordu...şimdi gelelim bu saçma sapan yazıyı yazan arkadaşımıza;
Arkadaş haddini bil!!!
ne erkin baba hırsızdır, ne barış abi hırsızdır!!!
hırsaız olan biri varsa o da biz manço hayranlarının arasını bölmeye çalışarak zamanımızı çalanb sensin!!!!!
Arkadaş haddini bil!!!
ne erkin baba hırsızdır, ne barış abi hırsızdır!!!
hırsaız olan biri varsa o da biz manço hayranlarının arasını bölmeye çalışarak zamanımızı çalanb sensin!!!!!
çok uzaktayım...ama kalbim sizinle....
- sameth
- Profesyonel

- İletişim:
şimdi bu parçayı senelerdir dinlerim ve bu parçanın müzik tarzı dönenceye yakın ben sanırdımki erkin koray dönenceye benzer bir parça arayışında ama sözlerine dikkat edersek,barış manço kusura bakmayın ama bu kadar manasız bir birini tutmayan cümleler kullanmaz şarkılarında o yüzden bence erkin korayın yapımı sakın erkinciler beni yanlış anlamasın bende erkin baba dinlerim ama illede barış
artık yokum sağlıcakla kalın