baykoca destanı

Barış Manço'nun eserlerini, nasıl değerlendirildiklerini ve sanatsal tüm çalışmalarını tartışabileceğiniz forum.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

karagöz
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

baykoca destanı

Mesajgönderen karagöz » Cmt May 20, 2006 22:12 pm

bakırköyde çanakkale vakfında pek Canakkalede şehit olan pek çok askerimizin hazin aşk öykülerini okumuştu. baykoca ile banu çiçek in hikayesi de buna çok benziyor.

Kullanıcı avatarı
emre yilmaz
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye
İletişim:

Mesajgönderen emre yilmaz » Cmt May 20, 2006 23:12 pm

ne okundu mesela :?:

karagöz
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen karagöz » Pzt May 22, 2006 20:45 pm

emre yilmaz yazdı:ne okundu mesela :?:

balikesirli hüseyin çavuş. tek oğlunu çanakkaleye göndermiş 40 lı yaşlarda bir kunduracı.hanımı bir gün dükkanına gelip "bey zaptiyeler kapıya geldi. senin için askeri merkeze gelsin dediler. bizim çocuğa bir şey mi oldu acaba." hüseyin çavuş da oğlu için endişelenir. ama belli etmez. hanımını gönderirken" hatun. bir kuru fasulye yap da akşama yiyelim. çok canım çekti. askeriyeye uğrayıp gelirim birazdan."

hüseyin çavuşu askeriyeye gider. kendini tanıtır. onunla muhattab olan bir zabit "nerde kaldın? balıkesirliler çanakkaleye yürüyor. koş yetiş.

hüseyin çavuş ve gidip hanımıyla helalleşmek ister. ama kaybedece zaman yoktur. o kafileye yetişmeye çalışırken bir asker evine gidip hanımına haber verir.

izmir in yunan askerinden temizlenmesinden sonra hüseyin çavuşun oğlu geri döner. ama hüseyin çavuştan bir türlü haber alınamaz.

hanımı hüseyin çavuşu bekler, bekler, bekler. tıpkı banu çiçek in baykoca yı beklediği gibi. her akşam evde kuru fasulye pişirir. çanakkaleden dönmeyen hüseyin çavuşun tabağı yıllarca onu bekler sofrada. hüseyin çavuşun oğlu evlenip çoluk çocuğa karışmıştır.

yıllar sonrahüseyin çavuşun hanımı ölüm döşeğinde bile torunlarına "dedenizin tabağını unutmayın" diye vasiyet eder.

bu hikaye vatan sevgisinin fedakarlığın ve ölümsüz bir aşkın hikayesidir. tıpkı BAYKOCA DESTANI gibi. bunun gibi birkaç hikaye daha var. ama hepsini yazarsam sitenin misyonunun dışına çıkmış olurum.

ben titanic i ilk seyrettiğimde çok ağlamıştım. tabi ozamanlar baykoca destanını dans ederek, tempo tutarak dinlerdim. şimdi bu hikayeleri okuduktan sonra baykoca destanını dinlerken ağlıyorum. tabi titanic de neymiş demekten kendimi alamıyorum. çanakkaledede titanic ten kırk kat daha dokunaklı yüzlerce aşk hikayesi var.

barış abi bu kadar dokunaklı bir hikayeyi böyle hareketli bir şarkıyla anlatarak bizim duyarlılığımızı ölçmek istemiş olmalı. ne yazık ki ben onu kısa süre öncesine kadar hayal kırıklığına uğrattım

Kullanıcı avatarı
kadir 2023
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen kadir 2023 » Pzt May 22, 2006 21:29 pm

şehitlerimizin ruhu şad olsun.... :gozyasi:
YA NASİP.....
YA KISMET.....

Kullanıcı avatarı
Yakupca
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Yakupca » Pzt May 22, 2006 21:50 pm

kadir 2023 yazdı:şehitlerimizin ruhu şad olsun.... :gozyasi:

Sağolasın karagöz... :gozyasi:
Bizim tarihimize adam gibi film çeken yok ne yazıkki,
çok değerli(!) yapımcı ve yönetmenler "kahpe bizans" gibi
tarihimizi tiye alan filmler yapmıyorlar mı, işte bu çileden çıkarıyor insanı...
İlle de Barış !!! O'nun kadar bize bizi anlatan olmadı hiç !
Sus ve Dinle!...
Resim