40. Yıl,dönence,Yolla Yarim Tez Yolla,Kara Sevda,Gülpembe..
bunlar çok hoşuma giden şarkılar.Barış Manço'da bu albümü gönülsüz yaptı.yani çok isteyerek çıkarmadı bu albümü.Biraz Lale Hanım'ın isteği ile de olsa gerek...ama açıkcası çok da kötü değil.çok da kötü olmamasının sebebi ise bana göre: o albümdeki şarkıların Barış Manço'nun olduğudur.ki bu da bana göre bir kalitedir.Emre Plak konusunu açınca konu kapanmıyor.o konuda bir şey söylemek istemiyorum!
Mançoloji
Moderatörler: barışhayranı, Mod
- Darklich
- Kıdemli Üye

- Konum: Güllerin Kırmızı ve Pembe Actığı Bir Yerden...Kırklareli
Barış Manço türkiyedeki birçok sanatçının aksine yeni nesil müzisyenlere içtenlikle güveniyor,yapılan onca oplemiğin aksine "yeni nesil şöyledir böyledir efendim bizim zamanımızda böylemiydi" gibi sitemlerin aksine bu konuda hiç bir zaman konuşmazdı.Bakınız "Dolu Dizgin" programı ve "Adam olacak Çocuk" programına konuk olan onlarca yeni şarkıcı.
Nitekim "Mançoloji" albümünde de bunu gösterdi ve Aranjörlüğünü "Eser Taşkıran"a verdi.Eser Taşkıran klavyeyi iyi kullanmasına rağmen ne azıkki tam performansını bu çalışmada gösteremedi ve o zaman olarak parçalar vasat düzenlemelerle kayıt edildi.Zaten Sevgili Barış Mançonun son iki albümünde açıkça belli olan "oryantal-folk" sound formu bu çalışmada da kendini gösterdi ve pop-rock türüne alışık olduğumuz için hayal kırıklığı yarattı.Belki de Barış Manço müziğini artık bu şekilde duyurmak istiyordu bilmiyorum ama böylesine bir proje de ben Barış Mançonun yakın dostu "Garo Mafyan",tarzıyla çok daha farklı bir boyuta taşıyacağını düşündüğüm "Atilla Özdemiroğlu","Ozan Çolakoğlu","İskender Paydaş",hatta "Ozan Doğulu" gibi o dönemin isimlerinden müzisyenlerle çalışsaydı çok daha bambaşka bir arşiv çalışması bugün plaklarımız arasında olurdu.Herşeye rağmen saygıyla eğiliyorum ve yeri geldiğinde dinliyorum.
Nitekim "Mançoloji" albümünde de bunu gösterdi ve Aranjörlüğünü "Eser Taşkıran"a verdi.Eser Taşkıran klavyeyi iyi kullanmasına rağmen ne azıkki tam performansını bu çalışmada gösteremedi ve o zaman olarak parçalar vasat düzenlemelerle kayıt edildi.Zaten Sevgili Barış Mançonun son iki albümünde açıkça belli olan "oryantal-folk" sound formu bu çalışmada da kendini gösterdi ve pop-rock türüne alışık olduğumuz için hayal kırıklığı yarattı.Belki de Barış Manço müziğini artık bu şekilde duyurmak istiyordu bilmiyorum ama böylesine bir proje de ben Barış Mançonun yakın dostu "Garo Mafyan",tarzıyla çok daha farklı bir boyuta taşıyacağını düşündüğüm "Atilla Özdemiroğlu","Ozan Çolakoğlu","İskender Paydaş",hatta "Ozan Doğulu" gibi o dönemin isimlerinden müzisyenlerle çalışsaydı çok daha bambaşka bir arşiv çalışması bugün plaklarımız arasında olurdu.Herşeye rağmen saygıyla eğiliyorum ve yeri geldiğinde dinliyorum.
Trak Kuzgunu
vesile_87 yazdı:Bence biraz haksızlık ediyorsunuz. sarı çizmeli mehmet ağa, kara sevda, unutamadım, aynalı kemer, can bedenden çıkmayınca, dönence, anlıyorsun değil mi, halil ibrahim sofrası, yolla yarim,nick the chopper, alla beni pulla beni gayet güzel olmuştu. bence iyi ki Barış Manço bunu yapmış.
BENCE DE COK IYI BIR ALBUM, MUTHIS BIR FINAL OLMUS...
- m.s.sezgin
- Yeni Üye

levonsio yazdı:bencede son 90li yillarda cikan albumler, eski albumeri fazlasi ile aratti. ozellikle ilk klip cekilen sarkilar olan ayi ve musadenizle cocuklar bence baris manconun en kotu sarkilari arasindadir.
KARDESIM, SANA KATILAMAYACAGIM. BU IKI SARKIDA DA COK GUZEL DERSLER OLDUGU GIBI, HER IKI SARKIDA GELECEK NESILLERIN INKISAFINA COK BUYUK DESTEK VARDIR.
AYI'DA COCUKLAR, MUSADENIZLE COCUKLAR'DA GENC SARKICILARA COK BUYUK DEGER VERILDIGI ACIKCA GORULUYOR.
ALLAH ASKINA, GUNUMUZDE KIM YAPIYOR BUNU?
musaadenizle bende konuya biraz aciklik getirmek istiyorum...
sarkiarinin vokallerini olmeden 2/3 gun once bitirmisti Baris Manco,
album de 6 hafta sonra falan cikti degil mi?
24 sarkiyi 1 ay icinde miks etmek imkansiz,
olay bu,
kayit yaparken enstrumanlarin ayarlari yapilmiyor,
kayit bitince miks kararlari aliniyor,
mesela gitari biraz daha acalim,
davulu biraz kisalim vs vs gibi kararlar,
simdi 24 sarkiyi iyi miks etmek en az 2 ay alir bence,
belki daha fazla bile,
bunlar olayi aceleye getirdiler albumu hizli cikartmak icin..
simdi Baris Manconun sesine gelelim,
Baris Manco studio da sesine reverb denen bir olayi kullanirdi,
bu olay da miks zamaninda yapiliyor,
Baris Manco cok guzel reverbler kullanirdi studio da,
sesine cok yakisirdi,
size nasil anlatayim.
83 de estagfurullah albumunde yapilan kol dugmelerini bir dinleyin,
bir de Mancoloji deki yapilan sese bakiniz,
reverb cok az kullandilar,
ve ses ciplak ve kuru geliyor,
ayni ornek Gibi Gibi de iyicene gorunuyor..
Mancolojinin hatalari komple miks meselesidir,
Baris Manco Vefat edince albumu cok hizli miks yapip
piyasaya cikarttilar,
Baris Manco olmeseydi inan ki cok daha iyi ve kaliteli album
cikardi ortaya, bende o guc olsaydi master bantlari alip kendim
yeniden miks ederdim, ve inanin ki ortaya Baris Manconun
yapmak istedigi album cikardi...
sarkiarinin vokallerini olmeden 2/3 gun once bitirmisti Baris Manco,
album de 6 hafta sonra falan cikti degil mi?
24 sarkiyi 1 ay icinde miks etmek imkansiz,
olay bu,
kayit yaparken enstrumanlarin ayarlari yapilmiyor,
kayit bitince miks kararlari aliniyor,
mesela gitari biraz daha acalim,
davulu biraz kisalim vs vs gibi kararlar,
simdi 24 sarkiyi iyi miks etmek en az 2 ay alir bence,
belki daha fazla bile,
bunlar olayi aceleye getirdiler albumu hizli cikartmak icin..
simdi Baris Manconun sesine gelelim,
Baris Manco studio da sesine reverb denen bir olayi kullanirdi,
bu olay da miks zamaninda yapiliyor,
Baris Manco cok guzel reverbler kullanirdi studio da,
sesine cok yakisirdi,
size nasil anlatayim.
83 de estagfurullah albumunde yapilan kol dugmelerini bir dinleyin,
bir de Mancoloji deki yapilan sese bakiniz,
reverb cok az kullandilar,
ve ses ciplak ve kuru geliyor,
ayni ornek Gibi Gibi de iyicene gorunuyor..
Mancolojinin hatalari komple miks meselesidir,
Baris Manco Vefat edince albumu cok hizli miks yapip
piyasaya cikarttilar,
Baris Manco olmeseydi inan ki cok daha iyi ve kaliteli album
cikardi ortaya, bende o guc olsaydi master bantlari alip kendim
yeniden miks ederdim, ve inanin ki ortaya Baris Manconun
yapmak istedigi album cikardi...