BARIŞ MANÇO EUROVİSİONA KATILSAYDI..
Moderatörler: barışhayranı, Mod
- fairground
- Forum Duayeni

- kadir 2023
- Demirbaş Üye

Fairground başta olmak üzere bir çok başarılı ingilizce, fransızca, italyanca ...
şarkıları var, hepsi de çok iyi ama bence Barış Manço Türkiye'yi Türkçe bir şarkıyla temsil ederdi. Her Barış Şarkısı favoridir ve O hepsiylede o sahnede devleşirdi. Eğer 15 - 20 sene önce Dönence ile katılsaydı tüm dünyaya dudak ısırtırdı diye düşünüyorum ve Dönence hala Avrupa standartlarında bir şarkı olduğu için bugünde bizi en iyi şekilde temsil ederdi sanırım...
şarkıları var, hepsi de çok iyi ama bence Barış Manço Türkiye'yi Türkçe bir şarkıyla temsil ederdi. Her Barış Şarkısı favoridir ve O hepsiylede o sahnede devleşirdi. Eğer 15 - 20 sene önce Dönence ile katılsaydı tüm dünyaya dudak ısırtırdı diye düşünüyorum ve Dönence hala Avrupa standartlarında bir şarkı olduğu için bugünde bizi en iyi şekilde temsil ederdi sanırım...
İlle de Barış !!! O'nun kadar bize bizi anlatan olmadı hiç !
Sus ve Dinle!...

Sus ve Dinle!...

- kadir 2023
- Demirbaş Üye

-
erkut_berk
- Yeni Üye

Bu durum sadece Barış Manço'nun sanatçı kişiliği ile ilgili değil.
Söz konusu yarışma şimdi olduğu gibi katılımcı devletlerin halklarının oyları ile birinci çıkartmıyordu. Sonuçta katılımcı ülkelerden seçilen temsilciller eserleri ve sanatçıları değerlendiriyordu ki bu yarışmada oylama halka açıkken bile ne kadar siyasi içerikle bir oylama olduğu belliyken oylamada bu iş özellikle seçilen temsilcilerin kararlarında ne derece objektif kalabileceği benim için bir muamma. (bkz. G.K.R.K. - Yunanistan ve vokal grubu)
Eğer adil bir oylama olabileceğine inanabilsem, ki Barış Manço'yu sahnede dinleyip de onun için iyi olmayan herhangi bir ifadeyi aklınmın ucundan bile geçirebilecek biri bana göre sanat katilidir, gözüm kapalı kimse Barış Abinin yanına yaklaşamaz derim.
Benim için Barış Manço'nun sahnede tek Rakibi Elvis Presley'dir eğer bu iki büyük sanatçının yarışabileceği bir yarışma olsa işte o zaman net bir yanıt vermekte zorlanırım sadece (:
Söz konusu yarışma şimdi olduğu gibi katılımcı devletlerin halklarının oyları ile birinci çıkartmıyordu. Sonuçta katılımcı ülkelerden seçilen temsilciller eserleri ve sanatçıları değerlendiriyordu ki bu yarışmada oylama halka açıkken bile ne kadar siyasi içerikle bir oylama olduğu belliyken oylamada bu iş özellikle seçilen temsilcilerin kararlarında ne derece objektif kalabileceği benim için bir muamma. (bkz. G.K.R.K. - Yunanistan ve vokal grubu)
Eğer adil bir oylama olabileceğine inanabilsem, ki Barış Manço'yu sahnede dinleyip de onun için iyi olmayan herhangi bir ifadeyi aklınmın ucundan bile geçirebilecek biri bana göre sanat katilidir, gözüm kapalı kimse Barış Abinin yanına yaklaşamaz derim.
Benim için Barış Manço'nun sahnede tek Rakibi Elvis Presley'dir eğer bu iki büyük sanatçının yarışabileceği bir yarışma olsa işte o zaman net bir yanıt vermekte zorlanırım sadece (:
- fairground
- Forum Duayeni

karagöz yazdı:ben hepsi diye oy vermeme rağmen türkiyeyi temsil eden bir sanatçının türkçe şarkıyla yarışmaya katılmasından yanayım. barış abinin tüm şarkıları rahat derece alır. ama barış abi de bu konuda hassasiyet gösterip türkçe şarkıyla giderdi bence.
çok güzel ifade etmişsin karagözüm..... yüreğine sağlık...
serk@n adlı üyemiz, forum düzenini bozmaya yönelik davranışlarından dolayı 1 hafta mesaj yazamama cezası almıştır.
Bitiş tarihi:
Barış Manço Eurovision Avrupa finaline katılsaydı ya 1983'te ya da 1985'te katılacaktı.O yılların konjonktürü açısından değerlendirme yaparsak Barış Manço, en baba şarkısıyla gitse bile -ki yukarıdaki listede verilen şarkılar içinde tercihim "Nick The Chopper" olurdu- şampiyon olamazdı.
Çünkü 1970 ve 80'lerin jüri aracılığıyla oy kullanılan ve bugüne kıyasla daha fazla politika karıştırılan Eurovision yarışmalarında Türkiye'nin beşincilik şansı bile yoktu.Düşünebiliyor musunuz, 1986'da "Halley" dokuzuncu olduğunda nasıl ulusça sevinmiştik! Ya da 1985'te "Diday Diday Day" 14. olduğu halde sırf İsviçre jürisi 12 puan verdi diye nasıl göklere uçmuştuk! Ne telefonla oylama vardı o yıllarda ne de gurbetçilerimizden kurulu jüriler.
Ama tabii Barış abi yaşasaydı ve 2003'te Sertab yerine kendisi katılsaydı, birincilik için şansı yüksek olurdu.
Çünkü 1970 ve 80'lerin jüri aracılığıyla oy kullanılan ve bugüne kıyasla daha fazla politika karıştırılan Eurovision yarışmalarında Türkiye'nin beşincilik şansı bile yoktu.Düşünebiliyor musunuz, 1986'da "Halley" dokuzuncu olduğunda nasıl ulusça sevinmiştik! Ya da 1985'te "Diday Diday Day" 14. olduğu halde sırf İsviçre jürisi 12 puan verdi diye nasıl göklere uçmuştuk! Ne telefonla oylama vardı o yıllarda ne de gurbetçilerimizden kurulu jüriler.
Ama tabii Barış abi yaşasaydı ve 2003'te Sertab yerine kendisi katılsaydı, birincilik için şansı yüksek olurdu.
- emre tilki
- Kıdemli Üye

bılgı
bılenler vardır ınsallah yalnıs blmıyorumdur KAZMA ISIMLI SARKIYLA gırmek ıstemıstır barıs abımız eurovısıona ama son anda bırılerıne kızıp fınale kadar cıkıp sarkıyı cekmıstır yarısmadan bnce bus arkı cook anlamlı
Re: bılgı
emre tilki yazdı:bılenler vardır ınsallah yalnıs blmıyorumdur KAZMA ISIMLI SARKIYLA gırmek ıstemıstır barıs abımız eurovısıona ama son anda bırılerıne kızıp fınale kadar cıkıp sarkıyı cekmıstır yarısmadan bnce bus arkı cook anlamlı
"Kazma" 1983 elemelerinde yarışmış; ama finale çıkamamıştı.Bunun, Manço'nun kararıyla ilgisi yok."Kazma", TRT Kurulu'ndan olur alamadığı için finale yükselemedi.
Manço'nun, finale kaldığı halde kendi isteğiyle çektiği şarkı, 1985'te "Dön Desem Döner misin Bana?"dır.
Ben Kazma'yı seçerdim;ama sadece şarkının sözleri ve anlamı açısından.Çünkü bence Eurovision neyin yarıştırıldığı belli olmayan ;ama kimin kime ne oy vereceği bin yıldır bilindiği halde "Daha iyi olucam, kazanıcam!" diye anlamsızca debelendiğimiz seviyesiz bir yarışma.
İyi ki Barış Manço hiç katılmamış.

İyi ki Barış Manço hiç katılmamış.
Sen gittin gideli içimde öyle bir sızı var ki yalnız sen anlarsın ...
paz yazdı:Ben Kazma'yı seçerdim;ama sadece şarkının sözleri ve anlamı açısından.Çünkü bence Eurovision neyin yarıştırıldığı belli olmayan ;ama kimin kime ne oy vereceği bin yıldır bilindiği halde "Daha iyi olucam, kazanıcam!" diye anlamsızca debelendiğimiz seviyesiz bir yarışma.
İyi ki Barış Manço hiç katılmamış.![]()
![]()
Aynen katlıyorum.Üstelik Eurovision 1983 Avrupa finalinde öyle güçlü parçalar vardı ki "Kazma" aralarında fazla varlık gösteremezdi.
Gerçi "Opera" kadar felaket bir sonuç almazdı; ama ilk on'a da giremezdi.
Barış Manço'ya Eurovision'da iyi bir derece yaptıracak tek şarkı, "Dön Desem Döner misin Bana?" idi.1985 koşullarında bu parçanın şansı fazla olurdu.Ama Avrupa jürilerinin hepsi de politik saiklerden arınıp puan yağdırır mıydı, bilinmez.
-
ogulcan
bende eurovisyon şarkı yarışmasına katılmadığına pek seviyorum onların siyasi oylarına ihtiyacı yok gerçi bir keresinde senesini hatırlamıyorum katılıyormuş kazma parçasıyla ama trt tarafından elenmiş o bizim birincimiz zaten diğerleri anlamasada olur 2023 ile katılmasını isterdim.
seni sevmek senin gibi düşünebilmekle başlar