BARIŞ MANÇO EUROVİSİONA KATILSAYDI..

Barış Manço'nun eserlerini, nasıl değerlendirildiklerini ve sanatsal tüm çalışmalarını tartışabileceğiniz forum.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

Barış Manço Hangi Şarkısıyla Eurovision yarışmasında 1.olurdu

KARA SEVDA
22
28%
FAİRGRAUND
14
18%
NİCK THE CHOPPER
11
14%
HAL HAL
0
Oy yok
LİTTLE DARLİN
9
12%
DÖNENCE
10
13%
KAZMA
2
3%
HEPSİ
10
13%

Toplam oy: 78

Kullanıcı avatarı
vesile_87
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen vesile_87 » Pzt Oca 30, 2006 21:08 pm

bence de fairground

Kullanıcı avatarı
KÜBRA_kcc
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen KÜBRA_kcc » Sal Oca 31, 2006 12:00 pm

aslında çokk zor bi soru olmuşş ben altında barış manço imzası olan hangi şarkı olursa olsun 1. olucağı kanısındayımm ama yinede bi tercih yapmk gerektiği için kara sevda dedim

Kullanıcı avatarı
fairground
Forum Duayeni
Forum Duayeni

Mesajgönderen fairground » Sal Oca 31, 2006 19:05 pm

oyumu söylememe gerek yok herhalde ;)
Tanrı Türkiye'yi, yönetenlerinden korusun!

Kullanıcı avatarı
mankurt
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen mankurt » Sal Oca 31, 2006 20:06 pm

avrupa da yarışılacagına gör ebence nick the chopper olmalıydı.. hem dogu hem batı sazlarıyla mükemmel bir sentez..
yaz dostum..

Kullanıcı avatarı
kadir 2023
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen kadir 2023 » Prş Şub 16, 2006 21:59 pm

..
mankurt yazdı:avrupa da yarışılacagına gör ebence nick the chopper olmalıydı.. hem dogu hem batı sazlarıyla mükemmel bir sentez..
;)...düşünce güzel
YA NASİP.....
YA KISMET.....

Kullanıcı avatarı
efemanco
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen efemanco » Çrş Şub 22, 2006 15:10 pm

benim favori şarkım DÖNENCE ama barış abi nick the chopper le katılsaydı bence birinci olması içten bile değildi...

Kullanıcı avatarı
Yakupca
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Yakupca » Çrş Şub 22, 2006 17:38 pm

Fairground başta olmak üzere bir çok başarılı ingilizce, fransızca, italyanca ...
şarkıları var, hepsi de çok iyi ama bence Barış Manço Türkiye'yi Türkçe bir şarkıyla temsil ederdi. Her Barış Şarkısı favoridir ve O hepsiylede o sahnede devleşirdi. Eğer 15 - 20 sene önce Dönence ile katılsaydı tüm dünyaya dudak ısırtırdı diye düşünüyorum ve Dönence hala Avrupa standartlarında bir şarkı olduğu için bugünde bizi en iyi şekilde temsil ederdi sanırım...
İlle de Barış !!! O'nun kadar bize bizi anlatan olmadı hiç !
Sus ve Dinle!...
Resim

Kullanıcı avatarı
kadir 2023
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen kadir 2023 » Pzr Mar 19, 2006 14:27 pm

[i]dün gece düşündümde renkler olmasaydı....pardon aslında bir selam sana türkçe yada ingilizce olarakda bu işi başarabilirdi....
YA NASİP.....
YA KISMET.....

erkut_berk
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen erkut_berk » Pzr Mar 26, 2006 12:25 pm

Bu durum sadece Barış Manço'nun sanatçı kişiliği ile ilgili değil.

Söz konusu yarışma şimdi olduğu gibi katılımcı devletlerin halklarının oyları ile birinci çıkartmıyordu. Sonuçta katılımcı ülkelerden seçilen temsilciller eserleri ve sanatçıları değerlendiriyordu ki bu yarışmada oylama halka açıkken bile ne kadar siyasi içerikle bir oylama olduğu belliyken oylamada bu iş özellikle seçilen temsilcilerin kararlarında ne derece objektif kalabileceği benim için bir muamma. (bkz. G.K.R.K. - Yunanistan ve vokal grubu)

Eğer adil bir oylama olabileceğine inanabilsem, ki Barış Manço'yu sahnede dinleyip de onun için iyi olmayan herhangi bir ifadeyi aklınmın ucundan bile geçirebilecek biri bana göre sanat katilidir, gözüm kapalı kimse Barış Abinin yanına yaklaşamaz derim.

Benim için Barış Manço'nun sahnede tek Rakibi Elvis Presley'dir eğer bu iki büyük sanatçının yarışabileceği bir yarışma olsa işte o zaman net bir yanıt vermekte zorlanırım sadece (:

Kullanıcı avatarı
Barış_Abi
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen Barış_Abi » Pzt Nis 10, 2006 22:41 pm

Barış Abi Eurovision'a katılabilirdi ama ömrü buna veya buna karar vemeye yetmedi.Büyüklerimizin güzel sözlerinden biri şöyle der "Her ölüm erkendir" :gozyasi: :(
Simsiyah gecenin koynundayım yapayalnız.Uzaklarda biryerlerde Güneşler doğuyor.

Kullanıcı avatarı
fairground
Forum Duayeni
Forum Duayeni

Mesajgönderen fairground » Sal Nis 11, 2006 19:40 pm

eurovision'u çok abartmayın, o kadar mühim bir yarışma değil;
ayrıca şu anki formatıyla bm'ye hiç uymuyor. iyiki katılmamış, katılmazdı da..
Tanrı Türkiye'yi, yönetenlerinden korusun!

karagöz
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen karagöz » Sal Nis 25, 2006 18:24 pm

ben hepsi diye oy vermeme rağmen türkiyeyi temsil eden bir sanatçının türkçe şarkıyla yarışmaya katılmasından yanayım. barış abinin tüm şarkıları rahat derece alır. ama barış abi de bu konuda hassasiyet gösterip türkçe şarkıyla giderdi bence.

Kullanıcı avatarı
serk@n
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen serk@n » Pzt May 01, 2006 00:34 am

karagöz yazdı:ben hepsi diye oy vermeme rağmen türkiyeyi temsil eden bir sanatçının türkçe şarkıyla yarışmaya katılmasından yanayım. barış abinin tüm şarkıları rahat derece alır. ama barış abi de bu konuda hassasiyet gösterip türkçe şarkıyla giderdi bence.

çok güzel ifade etmişsin karagözüm..... yüreğine sağlık...
Resim

serk@n adlı üyemiz, forum düzenini bozmaya yönelik davranışlarından dolayı 1 hafta mesaj yazamama cezası almıştır.

Bitiş tarihi:

Kullanıcı avatarı
mxdönence
Profesyonel
Profesyonel
İletişim:

Mesajgönderen mxdönence » Sal May 09, 2006 17:15 pm

'' FAİRGROUND'' keşke geçmişe dönebilsek... :gozyasi:

Kullanıcı avatarı
levonsio
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen levonsio » Prş May 18, 2006 00:43 am

bence balbocegi, ozellikle japonya konseri videosunda farkettim, sovuyla muzigiyle tam eurovisionluk...

Kullanıcı avatarı
ByGitar
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen ByGitar » Pzt May 22, 2006 18:51 pm

basak yazdı:Ahhh keşke öyle bir şey olabilse :gozyasi: :gozyasi:

Valla ben en çok sevdiğim parçanın ismini vereceğim"Allahım Güç Ver BAna" :) :)

:alkis: :alkis: :alkis:
UNUTAMADIM SENİİİİİİİİİİİİİİİİ

heredotus
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen heredotus » Pzt Haz 05, 2006 15:13 pm

Barış Manço Eurovision Avrupa finaline katılsaydı ya 1983'te ya da 1985'te katılacaktı.O yılların konjonktürü açısından değerlendirme yaparsak Barış Manço, en baba şarkısıyla gitse bile -ki yukarıdaki listede verilen şarkılar içinde tercihim "Nick The Chopper" olurdu- şampiyon olamazdı.
Çünkü 1970 ve 80'lerin jüri aracılığıyla oy kullanılan ve bugüne kıyasla daha fazla politika karıştırılan Eurovision yarışmalarında Türkiye'nin beşincilik şansı bile yoktu.Düşünebiliyor musunuz, 1986'da "Halley" dokuzuncu olduğunda nasıl ulusça sevinmiştik! Ya da 1985'te "Diday Diday Day" 14. olduğu halde sırf İsviçre jürisi 12 puan verdi diye nasıl göklere uçmuştuk! Ne telefonla oylama vardı o yıllarda ne de gurbetçilerimizden kurulu jüriler.
Ama tabii Barış abi yaşasaydı ve 2003'te Sertab yerine kendisi katılsaydı, birincilik için şansı yüksek olurdu.

Kullanıcı avatarı
efemanco
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen efemanco » Pzt Haz 05, 2006 17:46 pm

nick the chopper...
BİR GÜN GELECEK DÖNENCE BİLİYORUM...

Kullanıcı avatarı
emre tilki
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

bılgı

Mesajgönderen emre tilki » Cum Haz 09, 2006 00:41 am

bılenler vardır ınsallah yalnıs blmıyorumdur KAZMA ISIMLI SARKIYLA gırmek ıstemıstır barıs abımız eurovısıona ama son anda bırılerıne kızıp fınale kadar cıkıp sarkıyı cekmıstır yarısmadan bnce bus arkı cook anlamlı

heredotus
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: bılgı

Mesajgönderen heredotus » Cum Haz 09, 2006 12:24 pm

emre tilki yazdı:bılenler vardır ınsallah yalnıs blmıyorumdur KAZMA ISIMLI SARKIYLA gırmek ıstemıstır barıs abımız eurovısıona ama son anda bırılerıne kızıp fınale kadar cıkıp sarkıyı cekmıstır yarısmadan bnce bus arkı cook anlamlı

"Kazma" 1983 elemelerinde yarışmış; ama finale çıkamamıştı.Bunun, Manço'nun kararıyla ilgisi yok."Kazma", TRT Kurulu'ndan olur alamadığı için finale yükselemedi.
Manço'nun, finale kaldığı halde kendi isteğiyle çektiği şarkı, 1985'te "Dön Desem Döner misin Bana?"dır.

Kullanıcı avatarı
paz
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen paz » Çrş Haz 14, 2006 00:11 am

Ben Kazma'yı seçerdim;ama sadece şarkının sözleri ve anlamı açısından.Çünkü bence Eurovision neyin yarıştırıldığı belli olmayan ;ama kimin kime ne oy vereceği bin yıldır bilindiği halde "Daha iyi olucam, kazanıcam!" diye anlamsızca debelendiğimiz seviyesiz bir yarışma.
İyi ki Barış Manço hiç katılmamış. :alkis: :alkis: :alkis:
Sen gittin gideli içimde öyle bir sızı var ki yalnız sen anlarsın ...

heredotus
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen heredotus » Prş Haz 15, 2006 12:36 pm

paz yazdı:Ben Kazma'yı seçerdim;ama sadece şarkının sözleri ve anlamı açısından.Çünkü bence Eurovision neyin yarıştırıldığı belli olmayan ;ama kimin kime ne oy vereceği bin yıldır bilindiği halde "Daha iyi olucam, kazanıcam!" diye anlamsızca debelendiğimiz seviyesiz bir yarışma.
İyi ki Barış Manço hiç katılmamış. :alkis: :alkis: :alkis:

Aynen katlıyorum.Üstelik Eurovision 1983 Avrupa finalinde öyle güçlü parçalar vardı ki "Kazma" aralarında fazla varlık gösteremezdi.
Gerçi "Opera" kadar felaket bir sonuç almazdı; ama ilk on'a da giremezdi.
Barış Manço'ya Eurovision'da iyi bir derece yaptıracak tek şarkı, "Dön Desem Döner misin Bana?" idi.1985 koşullarında bu parçanın şansı fazla olurdu.Ama Avrupa jürilerinin hepsi de politik saiklerden arınıp puan yağdırır mıydı, bilinmez.

ogulcan

Mesajgönderen ogulcan » Cum Haz 16, 2006 20:04 pm

bence eğer bugune hayal ediyorsak little darling bugunun teknolojisi ve oy sistemi kullanılarak zirveye ulasırdı ama barıs manco zamanında eurovisiona katılacaktı ama uzun saclarıyla türk imajını zedeler diye gönderilmedi bunu bilmeniz çok öenmli gercek bu

Kullanıcı avatarı
worldgive
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen worldgive » Cum Tem 14, 2006 22:57 pm

bende eurovisyon şarkı yarışmasına katılmadığına pek seviyorum onların siyasi oylarına ihtiyacı yok gerçi bir keresinde senesini hatırlamıyorum katılıyormuş kazma parçasıyla ama trt tarafından elenmiş o bizim birincimiz zaten diğerleri anlamasada olur 2023 ile katılmasını isterdim.
seni sevmek senin gibi düşünebilmekle başlar

Kullanıcı avatarı
turkerr
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen turkerr » Cum Kas 17, 2006 00:48 am

80li yıllarda barış abi elemelere bi sarkı yollamış diye duymuştum dıral dedenin düdügü ama dogrulugunu tam olarak bilmiyorum arkadaslar bilgisi olan varsa bu konuda lütfen paylassın
KAYGISIZDA OLSA TÜRKER DERTLİDİR