Ankaralı barışseverlere duyuru

Barış Manço'nun anısına yapılan her türlü etkinliğin konuşulacağı, planlanacağı ve tartışılacağı forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

Kullanıcı avatarı
Bal_Böceği
Profesyonel
Profesyonel

Ankaralı barışseverlere duyuru

Mesajgönderen Bal_Böceği » Çrş May 17, 2006 13:44 pm

17-26 MAYIS 2006 TARİHLERİ ARASINDA

TÜRK - JAPON VAKFI TARAFINDAN

BARIŞ MANÇO 7'DEN 77 'YE DOLU DİZGİN BARIŞ VE SEVGİ

ADLI BİR SERGİ DÜZENLEMEKTEDİR.

YER:Türk Japon Kültür Vakfı Merkezi
ADRES: Ferit Racai Ertuğrul cad. No: 2 ORAN / ANKARA
TEL: 0312 491 17 48 - 491 17 55
FAX:0 312 491 17 52

Ben Ankara da olsam kaçırmazdım

Kullanıcı avatarı
efemanco
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen efemanco » Çrş May 17, 2006 16:18 pm

TELEVİZYONLARDA YAYINLANACAKMI ACABA...ÇÜNKÜ ŞAHSEN BENİM ANKARADA BULUNMAM İMKANSIZ...
BİR GÜN GELECEK DÖNENCE BİLİYORUM...

Kullanıcı avatarı
memet59
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen memet59 » Çrş May 17, 2006 16:32 pm

ankarada olmak isterdim... :(

Kullanıcı avatarı
Bal_Böceği
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen Bal_Böceği » Prş May 18, 2006 00:07 am

efemanco yazdı:TELEVİZYONLARDA YAYINLANACAKMI ACABA...ÇÜNKÜ ŞAHSEN BENİM ANKARADA BULUNMAM İMKANSIZ...

ben televizyonlarda hiç duyurusunu görmedim.bana barışsever bi dostum davetiye yolladı.ordan bilgim var

inşalah ulaşırlar televizyonlara da

Kullanıcı avatarı
Bal_Böceği
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen Bal_Böceği » Prş May 18, 2006 09:47 am

Arkadaşlar sergi dün itibariyle açılmış ve açılış gayet eğlenceli geçmiş.bir grup barışsever müzisyen kardeşlerimiz barış şarkılarını seslendirmişler

en sevindirici olan ise rağbet beklenenden fazlaymış.

katılan bi dostumdan edindiğim bilgidir.

chnyrkgl
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen chnyrkgl » Prş May 18, 2006 16:57 pm

arkadaşlar, oradaydım... güzel bir organizasyondu, kalabalık oldukça fazlaydı. barış manço'nun ailesi tam kadro oradaydı nerdeyse. Lale-Doğukan-Batıkan-Savaş ve İnci Manço ile Barış Manço'nun manevi babası oradaydılar.
İlk önce barkovizyon gösterisi yapıldı ve Barış Manço röportaj ve konserlerinden görüntüler gösterdiler.
Daha sonra bir arkadaş 2 şarkı söyledi gitarıyla.
Sonrasında Cem Karaca ve Barış Manço, Uzun İnce Bir Yoldayım düeti gösterildi barkovizyondan. Bir de Cem Karaca'nın son eşi de ordaydı.
Daha sonra Mançoanimasyon diye bi grup çıktı ve Barış Manço'nun playback olarak şarkılarını söyledi 4 tane, Little Darlin, Dağlar Dağlar, Kazma ve Kara Sevda. Sahnede Barış Manço'nun taklidi yapıldı yani, onun hareketleriyle...
Sonrasında ise bir şeyler daha gösterildi barkovizyonda, sırayı tam hatırlamıyorum.
Ve son olarak grup sonsuz yaklaşıl 1.5 saat boyunca canlı olarak Barış Manço'nun şarkılarını söylediler, Dört Kapı, Gülpembe, Dağlar Dağlar, Domates Biber Patlıcan, Benden Öte Benden Ziyade... ilk aklıma gelenler...
Güzel bir geceydi...
Sergi ise görülmeye kesinlikle değer, Ankaralı'lar bu sergiyi kaçırmasınlar, tv kamerası görmedim, aslında 1 tane kamera vardı ama o da tv kamerasına pek benzemiyordu.
Barış Manço'nun kıyafetleri ve resimleri ile ödülleri ve o muhteşem takıları sergide mevcut. Bir de anı defteri var...
Ankaralılar kaçırmasın derim.

Kullanıcı avatarı
vesile_87
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen vesile_87 » Prş May 18, 2006 17:44 pm

Böyle bir organizasyon yapılmasına sevindim. Keşke Ankara'Da bulunabilseydim.
Dünyadan bir YILDIZ geçti: BARIŞ MANÇO

Kullanıcı avatarı
atillago
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen atillago » Prş May 18, 2006 19:46 pm

...yazık bunu kaçırmayacaktık!

Bu bizim için büyük fırsat olacaktı ama genede çok kişi gelmiş olması beni sevindirdi: Barış abi unutulmayacaktır

selamlar
Atilla
Sevdigim insanlar
Atatürk, Baris Manco, Bruce Lee ve Kemal Sunal
- Be water my friend-

Kullanıcı avatarı
Bal_Böceği
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen Bal_Böceği » Cum May 19, 2006 10:02 am

chnyrkgl yazdı:arkadaşlar, oradaydım... .

demek katıldınız.ne mutlu size

anlaşılan güzel ve profesyonel bi organizasyon yapılmış.

basının orda olmaması ne üzücü.hiç yoktan gündeme gelirdi barış abi

ama yinede organizasyonda emeği geçen herkese teşşekkür etmeli

Kullanıcı avatarı
bm777dd
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen bm777dd » Cum May 19, 2006 10:19 am

kalabalık olmasına ben de sevindimm..darısı diğer illerin başınaa...

Kullanıcı avatarı
efemanco
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen efemanco » Cum May 19, 2006 16:50 pm

TRT NİN TELETEKSİNDEN BAKTIM HABERLERDE BUNUNLA İLGİLİ YAZIYODU....
BİR GÜN GELECEK DÖNENCE BİLİYORUM...

Kullanıcı avatarı
memet59
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen memet59 » Cum May 19, 2006 21:44 pm

bm777dd yazdı:kalabalık olmasına ben de sevindimm..darısı diğer illerin başınaa...

keşke istanbulda da yapsalar yaw...

Kullanıcı avatarı
barış manço ___love___
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye
İletişim:

Mesajgönderen barış manço ___love___ » Cum May 19, 2006 22:49 pm

memet59 yazdı:ankarada olmak isterdim... :(

allahım neden her zaman bn nie şansızımmmm nie ankarad değilim.. :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi:
BİZ NASIL UNUTURUZ S€Nİ CAN B€D€NDEND€N ÇIKMAYINCA..
Resim

chnyrkgl
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen chnyrkgl » Cmt May 20, 2006 01:37 am

ya ben bu ayrıntıyı söylemeyi unuttum, tarihini de söylediler ama tam hatırlamıyorum, sıkı sıkı takip etmek lazım, bu etkinliğin aynısı, haziran ayında istanbul-kadıköy özgürlük parkında sanırım yapılacakmış...
cidden kalabalıktı, konseri kaçırsanız bile ankaralılar sergiyi gidip görün mutlaka...

Kullanıcı avatarı
serk@n
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen serk@n » Cmt May 20, 2006 11:36 am

keşke orada bulunabilseydik daha 2 hafta once Ankara'dan geldim haziranı bulur gitmem.. neyse nasip işte..

Balbocüğü teşekkürler..

bilgiler için sanada chnyrkgl
Resim

serk@n adlı üyemiz, forum düzenini bozmaya yönelik davranışlarından dolayı 1 hafta mesaj yazamama cezası almıştır.

Bitiş tarihi:

Kullanıcı avatarı
scubi
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen scubi » Cmt May 20, 2006 13:54 pm

:( Ne güzel organizasyonlar yapılıyor ve bizim elimizden birşey gelmiyor.. teşekkürler bal böceği bilgilendirdiğin için belki bizi biraz ateşleyebilir bu tür organizasyonlar..

Kullanıcı avatarı
onxGS
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen onxGS » Cmt May 20, 2006 22:28 pm

Resim

orda olmak gerçekten iyi olurdu, istanbula gelirse kesin giderim.
Galatasaray,İstanbul

Kullanıcı avatarı
Bal_Böceği
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen Bal_Böceği » Pzt May 22, 2006 10:40 am

Arkadaşlar bu dernekle irtibata geçsek müze projemizle ilgili daha etkin olurlar gibi geiyo.

Hatta aynı sergiyi İstanbul ve diğer illerde de yapılablir.Geliri ise bu projeye aktarılabilir.

Ne dersiniz?

savasmanco
Yeni Üye
Yeni Üye

17 Mayıs 2006 Türk-Japon Vakfı etkinliği

Mesajgönderen savasmanco » Prş May 25, 2006 09:23 am

Aşağıdaki mesajı yazan Dost;

17 Mayıs 2006 akşamı Ankara Türk-Japon Vakfı salonunda "Barış Manço şarkıları ile Gençlik ve Spor Bayramı" kutlandı. Ellerine sağlık: etkinliğin özetini çok güzel vermişsin ama, bence, haberinin tam olması için yapılan konuşmaları da yansıtman iyi olurdu. Ben, açılıştan sonra, sahnedeki konuşmamda, ilk sırada oturan Lale ve yeğenlerime bakarak şöyle dedim: Barış Manço'yu onu tanıyanlara anlatmak yerine onu kaybettiğimizden beri doğum nedeniyle nüfusa kaydolmuş 7 milyon yeni Türk vatandaşı ile ülkemiz dışındaki 7 milyar dünya vatandaşına onu anlatmak gerekir. Bunun için ilk görevliler Doğukan, Batıkan ve o sırada eli tutarak sahnede olan kızım Atlantik Barış Gülpembe Manço'lar olmalıdır. Barış'ın Belçika'daki evinin de varisleri tarafından "Barış Manço Türk Kültür Evi" olmaya tahsis edilmelidir. Bu konuya dünkü Sabah eki Günaydın da biraz dokunmuş:

http://www.sabah.com.tr/gny/gny127-20060524-200.html

Ben tüm Barış'severlerden bu projede arkamda olmalarını istiyorum.

Dediğin gibi sergi bilmeyene çok ilginç. Gördüğün eşya ve resimler Lale'nin başkanı olduğu Barış Manço Derneği tarafından gönderilmiş. O sabah, sergi düzenlenirken, oraya gittim. Kardeşimin yüzükleri, pasaportları gibi özel eşyalarının bulunduğu etajerde bir sürü yarım kalmış ilaç kutusu vardı. Bir de kardeşimin eski pasaportlarının arasında Doğukan'ın bir pasaportunu gördüm ama Batıkan'ınki yoktu. Kardeşler arasında ayrımcılık yapmayın ve Barış Manço'ya "hasta adam" imajı vermeye çalışmayın dedim ve ilaç kutuları ile o pasaportu vitrinden kaldırttım.

Barış ve Sevgi dileklerimle

Savaş Manço

+++++++++++++

chnyrkgl yazdı:arkadaşlar, oradaydım... güzel bir organizasyondu, kalabalık oldukça fazlaydı. barış manço'nun ailesi tam kadro oradaydı nerdeyse. Lale-Doğukan-Batıkan-Savaş ve İnci Manço ile Barış Manço'nun manevi babası oradaydılar.
İlk önce barkovizyon gösterisi yapıldı ve Barış Manço röportaj ve konserlerinden görüntüler gösterdiler.
Daha sonra bir arkadaş 2 şarkı söyledi gitarıyla.
Sonrasında Cem Karaca ve Barış Manço, Uzun İnce Bir Yoldayım düeti gösterildi barkovizyondan. Bir de Cem Karaca'nın son eşi de ordaydı.
Daha sonra Mançoanimasyon diye bi grup çıktı ve Barış Manço'nun playback olarak şarkılarını söyledi 4 tane, Little Darlin, Dağlar Dağlar, Kazma ve Kara Sevda. Sahnede Barış Manço'nun taklidi yapıldı yani, onun hareketleriyle...
Sonrasında ise bir şeyler daha gösterildi barkovizyonda, sırayı tam hatırlamıyorum.
Ve son olarak grup sonsuz yaklaşıl 1.5 saat boyunca canlı olarak Barış Manço'nun şarkılarını söylediler, Dört Kapı, Gülpembe, Dağlar Dağlar, Domates Biber Patlıcan, Benden Öte Benden Ziyade... ilk aklıma gelenler...
Güzel bir geceydi...
Sergi ise görülmeye kesinlikle değer, Ankaralı'lar bu sergiyi kaçırmasınlar, tv kamerası görmedim, aslında 1 tane kamera vardı ama o da tv kamerasına pek benzemiyordu.
Barış Manço'nun kıyafetleri ve resimleri ile ödülleri ve o muhteşem takıları sergide mevcut. Bir de anı defteri var...
Ankaralılar kaçırmasın derim.

Kullanıcı avatarı
serk@n
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen serk@n » Prş May 25, 2006 11:39 am

merhaba savaş bey, öncelikle aramıza hoşgeldiniz.. bilgileriniz için teşekkür ederim.. inanın tüm hislerinize, düşüncelerinize katılıyorum..

sahnedeki konuşmamda, ilk sırada oturan Lale ve yeğenlerime bakarak şöyle dedim: Barış Manço'yu onu tanıyanlara anlatmak yerine onu kaybettiğimizden beri doğum nedeniyle nüfusa kaydolmuş 7 milyon yeni Türk vatandaşı ile ülkemiz dışındaki 7 milyar dünya vatandaşına onu anlatmak gerekir. Bunun için ilk görevliler Doğukan, Batıkan ve o sırada eli tutarak sahnede olan kızım Atlantik Barış Gülpembe Manço'lar olmalıdır. Barış'ın Belçika'daki evinin de varisleri tarafından "Barış Manço Türk Kültür Evi" olmaya tahsis edilmelidir

biz barışseverler olarak sizin gibi bu konuların içinde yer almış insanlara ihtiyacımız var. biz aslında çok güçlüyüz, barışseverler olarak. lakin doğruları yanlıştan ayrmak adına çıkarcıların elinde piyon olmaktan kaçındığımız için herkes biraz mesafeli yaklaşıyor. bende dahil..

böyle anlamlı bir projede, bizim arkanızda değil, yanınızda olmaktan, büyük mutluluk ve keyf alcağımızı bilmenizi isterim..

saygılar sunuyorum..
Resim

serk@n adlı üyemiz, forum düzenini bozmaya yönelik davranışlarından dolayı 1 hafta mesaj yazamama cezası almıştır.

Bitiş tarihi:

Kullanıcı avatarı
Bal_Böceği
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen Bal_Böceği » Prş May 25, 2006 12:21 pm

serk@n yazdı:merhaba savaş bey, öncelikle aramıza hoşgeldiniz.. bilgileriniz için teşekkür ederim.. inanın tüm hislerinize, düşüncelerinize katılıyorum..

böyle anlamlı bir projede, bizim arkanızda değil, yanınızda olmaktan, büyük mutluluk ve keyf alcağımızı bilmenizi isterim..

saygılar sunuyorum..

savaş bey sizi burada görmek büyük şereftir.

tüm projelerde tam destek çıkacağımızdan şüpheniz olmasın.Bizim amacımız kimsenin çıkarları değil sadece Barış abmizi yaşatmak gelecek nesillee tanıtmak ve unuturmamak.

Bizler onun felsefesiyle büyümüş nesiliz ve bizden sonraki nesilin de aynı felsefeyle ve aynı müzik kalitesiyle yetişmesi amacındayız

ne gerekiyorsa şahsım olarak destek vermeye hazırım.Eminim ki barışsever tüm dostlar da yanımızda olacaktır.

saygılarımla

Kullanıcı avatarı
Yakupca
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Yakupca » Prş May 25, 2006 12:30 pm

Arkadaşlar (serk@n, Bal_Böceği), ön yargısız ve tereddütsüz yaklaşımınızdan dolayı tebrikler... Bu yaklaşımınızda "Hemfikiriz" :)
İlle de Barış !!! O'nun kadar bize bizi anlatan olmadı hiç !
Sus ve Dinle!...
Resim

Kullanıcı avatarı
bm777dd
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen bm777dd » Prş May 25, 2006 14:56 pm

Savaş bey merhabalar....sizi aramızda 6271 . üye olarak görmekten inanın çok üzüntülüyüz...ama yine de aramıza HOŞGELDİNİZ...

Darısı diğer manço ailesinin başına...sanırım onlarıda aramız da 12,000 . üye ya da 13,000 . üye olarak görebileceğiz....

Barış MANÇO etkinliklerinin (sık da olmasa) olması bir barışsever olarak inanın çok sevindim...bu etkinliği önümüzdeki günlerde bir ışık olarak görüyorumm...

ama...

Biz burada şahsım adıma ben , mix yönetimi ve üyeleri olarak barış abimizin modada ki köşkü nasıl müze haline getirebiliriz diye birbirimizle fikir alışverişi yaparken sizin de belirtiğiniz gibi barış abimizin ikinci durağı olan belçikada ki evi ailesi tarafından boşalttırılması bir barışsever olarak çok üzüldüm...

Çünkü biz barış abimizi karşılıksız sevdik...duygularımızla , kalbimizle , aşkımızla sevdik...

Onun şarkılarını sevdik...babacanlığını sevdik...karekterini sevdik...kişiliğini sevdik...yoksa şu anda lale hanım ve serdar beyin yanın da koruma olarak gezen goriller hatırına sevmedik...

Biz şimdi ülkemizin heryerinden sitemize üye olan yürekleri büyük barışsever olarak barış abimizin maddi ve manevi mirasına sahip çıkmaya çalışıyoruz...zira barış abi öldükten sonra eserlerini ve değerlerini çok çabuk ve kimler tarafından nasıl harcandığını başbakan dahil tüm kamuoyu biliyor...umarım sizde biliyorsunuzdur....

Malesef dost acıyı sölüyor savaş bey...

Bir de sizin sözleriniz olan , geçtiğimiz yıllar da gazete mansetlerin de ve tv programlarında ve yine geçtğimiz günler de basında çıkan "barış ın ölümün de kuşkularım var" demecinizi açarsanız ve bizlerle paylasırsanız çok seviniriz...çünkü barış abi öldükten sonra arkasından dönen dolaplara bakılacak olursa bu sözlerinizin haklılık payı olduğunu kabul ediyorum...

Geç olsa da aramıza geldiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum..bu ara minik yavrunuz Atlantik Barış Gülpembe yi gözlerinden öpüyorum...

Barış ve sevgilerimlee...

Kullanıcı avatarı
memet59
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen memet59 » Prş May 25, 2006 18:50 pm

aramıza hoş geldiniz savaş bey....

ben buraya pek fazla bir şey yazamayacağım çünkü tüm arkadaşlarım yazdı...

tekrar tekrar hoş geldiniz...

Kullanıcı avatarı
dexar
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen dexar » Cum May 26, 2006 11:25 am

Savaş bey hoşgeldiniz.
İnşallah boş gelmemişsinizdir. Sizce artık bize yardımcı olmanızın zamanı gelmedimi?
_-:: KaLPLeR BeRaBeR ::-_

Elbet bir gün bu gerçekleşecek
--->Barış Manço Müzesi<---