Ankaralı barışseverlere duyuru
Moderatörler: barışhayranı, Mod
-
savasmanco
- Yeni Üye

Teşekkürler ve toplu yanıt
Sevgili Barış'sever Dostlarım;
Öncelikle üyeliğimi kutlayarak bana ilgi ve sevgi gösteren üyelere teşekkür ederim. Niye daha önce buraya gelmediğimi sormuş bir üye dostumuz. Bunun iki kişisel nedeni var:
1-) Benim için çok kutsal bir konu olan "Barış Manço" hakkında yapılan yazışmaların kimden kime olduğunu bilememek. Nitekim yukarda sözünü ettiğim Dost kişilerin hiç biri gerçek adlarını kullanmıyorlar. Resim kullananlar ise kardeşimin resmini yolluyorlar. Ben mi çok geriyim? "Barış Manço" gibi bir konuda gerçek Barış'severlerin art niyet taşıyabileceklerine inanamıyorum ve bu nedenle de bu gizliliği yadırgıyorum: gördüğünüz gibi ben siteye gerçek kimliğimle üye oldum. Bana yanıt veren veye bir şekilde bana ulaşanlar hiç olmazsa birazcık kendilerini tanıtsalar... İşte bu kişisel güçlük, İnternet varolalıberi, beni bu tür guruplara girmekten alıkoyuyor;
2-) 4 yıl kadar önce Site girişine asılan onur belgesi içeriği: "Barış Manço Mix 1.yaşında, siz BarışSever'lerin de desteğiyle birlikte, Barış Manço Resmi Derneği'nden onaylanan ilk ve tek web sitesi olma ünvanına layık görüldü ! Bu kutlamayı bize 12.02.2002 tarihinde Barış Manço Derneği Başkan Yardımcısı Sn.Yasemin Sungur yaptı. İşte bize verilen bu onur verici ödül için, Barış Manço Derneği'ne, ve de Sn.Yasemin Sungur'a, en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Onların bize verdiği ve de tabiri caiz ise, bizim göğsümüze taktıkları bu şeref rozetine layık olmaya çalışacağız."
Lütfen sakın yanlış anlaşılmasın ama ben kardeşimin ölümünü şüpheli buldukça ve o güne kadar kimseye borç verip almamış ve kimseye kefil olmamış birisinin ardından bu kadar kefalet borcu çıkması ve bunlardan bir sürü insanın rant alması sırasında onun yaşamı boyu hiç yanında olmamış bir kişinin size taktığı şeref rozetine layık olmaya çalışmanız beni ürkütüyor. Ayrıca sizi şereflendirenlerin adına salık verdiğiniz www.barismanco.org.tr sitesi de bulunamıyor.
Bir de bir gözlemim: "şimdiye kadar neredeydin?" diye sitem eden çok ama kimse bana "niye üye oldun ve niye şimdi?" diye sormamış.
Gelelim şu müze olayına: Barış'ın müzelik ne bıraktığını merak ediyorum: duyduğum kadarıyla kolleksiyonları (resim, araba, porselen, fotograf makinası, vs..), piyanoları (onun ikinci piyanosu da Kanlıca'daki villasında idi), evleri falan hep satılmış. Ayrıca Barış, bana 1969'da armağan ettiği 2 okul çalışması yağlı boya tablosu hariç, duvara asılacak hiç bir şey yapmadı. Barış, sadece gönüllerde yaşayıp dilden dile dolaşan, sevilen ve anlaşılması gereken yapıtlar bıraktı. Bu yapıtlar ölü değildir ki bir natürmort gibi müzeye kaldırılsın!... Bence açılması gerekenler
- ülkede bir "Barış Manço Yapıtı Araştırma ve Tanıtma" enstitüsü;
- yabancı ülkelerde "Barış Manço Türk Kültür Evi" ocaklarıdır.
İstenilirse bu konudaki yazılarımı ve Barış Manço projelerimi sizlerle paylaşabilirim.
Bir de şunu yazayım: genel bölümde gördüğüm "Barış Manço Biyografi (HAYATI)" yazısında bazı hatalar ve eksiklilkler var. Eğer yazarı ister ve benle iletişim kurarsa kendisine yardımcı olurum.
Hepinizi candan kucaklarken ricamı yinelerim: benle lütfen gerçek kişilikleriniz altında iletişim kurun.
Barış ve Sevgi dileklerimle
Savaş Manço
[email protected].
++++++++++++++++++
Öncelikle üyeliğimi kutlayarak bana ilgi ve sevgi gösteren üyelere teşekkür ederim. Niye daha önce buraya gelmediğimi sormuş bir üye dostumuz. Bunun iki kişisel nedeni var:
1-) Benim için çok kutsal bir konu olan "Barış Manço" hakkında yapılan yazışmaların kimden kime olduğunu bilememek. Nitekim yukarda sözünü ettiğim Dost kişilerin hiç biri gerçek adlarını kullanmıyorlar. Resim kullananlar ise kardeşimin resmini yolluyorlar. Ben mi çok geriyim? "Barış Manço" gibi bir konuda gerçek Barış'severlerin art niyet taşıyabileceklerine inanamıyorum ve bu nedenle de bu gizliliği yadırgıyorum: gördüğünüz gibi ben siteye gerçek kimliğimle üye oldum. Bana yanıt veren veye bir şekilde bana ulaşanlar hiç olmazsa birazcık kendilerini tanıtsalar... İşte bu kişisel güçlük, İnternet varolalıberi, beni bu tür guruplara girmekten alıkoyuyor;
2-) 4 yıl kadar önce Site girişine asılan onur belgesi içeriği: "Barış Manço Mix 1.yaşında, siz BarışSever'lerin de desteğiyle birlikte, Barış Manço Resmi Derneği'nden onaylanan ilk ve tek web sitesi olma ünvanına layık görüldü ! Bu kutlamayı bize 12.02.2002 tarihinde Barış Manço Derneği Başkan Yardımcısı Sn.Yasemin Sungur yaptı. İşte bize verilen bu onur verici ödül için, Barış Manço Derneği'ne, ve de Sn.Yasemin Sungur'a, en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Onların bize verdiği ve de tabiri caiz ise, bizim göğsümüze taktıkları bu şeref rozetine layık olmaya çalışacağız."
Lütfen sakın yanlış anlaşılmasın ama ben kardeşimin ölümünü şüpheli buldukça ve o güne kadar kimseye borç verip almamış ve kimseye kefil olmamış birisinin ardından bu kadar kefalet borcu çıkması ve bunlardan bir sürü insanın rant alması sırasında onun yaşamı boyu hiç yanında olmamış bir kişinin size taktığı şeref rozetine layık olmaya çalışmanız beni ürkütüyor. Ayrıca sizi şereflendirenlerin adına salık verdiğiniz www.barismanco.org.tr sitesi de bulunamıyor.
Bir de bir gözlemim: "şimdiye kadar neredeydin?" diye sitem eden çok ama kimse bana "niye üye oldun ve niye şimdi?" diye sormamış.
Gelelim şu müze olayına: Barış'ın müzelik ne bıraktığını merak ediyorum: duyduğum kadarıyla kolleksiyonları (resim, araba, porselen, fotograf makinası, vs..), piyanoları (onun ikinci piyanosu da Kanlıca'daki villasında idi), evleri falan hep satılmış. Ayrıca Barış, bana 1969'da armağan ettiği 2 okul çalışması yağlı boya tablosu hariç, duvara asılacak hiç bir şey yapmadı. Barış, sadece gönüllerde yaşayıp dilden dile dolaşan, sevilen ve anlaşılması gereken yapıtlar bıraktı. Bu yapıtlar ölü değildir ki bir natürmort gibi müzeye kaldırılsın!... Bence açılması gerekenler
- ülkede bir "Barış Manço Yapıtı Araştırma ve Tanıtma" enstitüsü;
- yabancı ülkelerde "Barış Manço Türk Kültür Evi" ocaklarıdır.
İstenilirse bu konudaki yazılarımı ve Barış Manço projelerimi sizlerle paylaşabilirim.
Bir de şunu yazayım: genel bölümde gördüğüm "Barış Manço Biyografi (HAYATI)" yazısında bazı hatalar ve eksiklilkler var. Eğer yazarı ister ve benle iletişim kurarsa kendisine yardımcı olurum.
Hepinizi candan kucaklarken ricamı yinelerim: benle lütfen gerçek kişilikleriniz altında iletişim kurun.
Savaş Manço
[email protected].
++++++++++++++++++
Sayın Savaş Bey,
Biz bu müze olayını neden gerçekleştirmek istiyoruz dersiniz? Sadece bir müze olsun diye değil. Bu müze konusu bilindiği üzere barış abimizin isteğiydi. İsterse içinde hiç bişey olmasın ama orası müze olsun... ve barış abinin isteği yerine gelsin. Önemli olan maddi ve manevi onun adını biyerlere kazımak ve yaşatmaktır. Dünya malı dünyada kalır. Para pulun peşinde koşanın, hep daha fazlasını isteyenin, azla yetinmeyip çok isteyenin, komşunun tavuğunu kaz görüp kaz gelen yerden tavuğu esirgemeyenin bizimle işi olmaz... Siz demişsinizki kimse Niye üye oldun Niye şimdi ? diye sormadı. Sorsak ne değişecek? gidenler geri gelecek mi?
Barış abi geri gelecekmi?
Kimlik konusunda dediklerinize bende katılıyorum ama sizinde söylediğiniz gibi barış abinin ölümündeki şüphe bizide içimize kapanmaya zorluyor. Ve güven meselesi var birde. Burası sanal ortam kimseye güvenemiyor insan. Bu nedenle birlik sağlanamıyor. Birlik sağlayamadığımızdan dolayıda işte böyle elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz. Projeleriniz gayet güzel kültür evi, enstitü iyi güzel ama bu gibi şeyler yapılacaksa geliri çocuklar için harcanmalı. Kimsesiz ,engelli çocuklar ve yoksul ailelerin çocukları v.s gibi yardıma muhtaç insanlar için kullanılmalı. Neden böyle düşünüyorum biliyormusunuz? Çünkü ben gerçek barışseverim. Onun düşüncelerini taşıyorum. Eğer böyle olacaksa ben zaten varım...
Biz bu müze olayını neden gerçekleştirmek istiyoruz dersiniz? Sadece bir müze olsun diye değil. Bu müze konusu bilindiği üzere barış abimizin isteğiydi. İsterse içinde hiç bişey olmasın ama orası müze olsun... ve barış abinin isteği yerine gelsin. Önemli olan maddi ve manevi onun adını biyerlere kazımak ve yaşatmaktır. Dünya malı dünyada kalır. Para pulun peşinde koşanın, hep daha fazlasını isteyenin, azla yetinmeyip çok isteyenin, komşunun tavuğunu kaz görüp kaz gelen yerden tavuğu esirgemeyenin bizimle işi olmaz... Siz demişsinizki kimse Niye üye oldun Niye şimdi ? diye sormadı. Sorsak ne değişecek? gidenler geri gelecek mi?
Barış abi geri gelecekmi?
Kimlik konusunda dediklerinize bende katılıyorum ama sizinde söylediğiniz gibi barış abinin ölümündeki şüphe bizide içimize kapanmaya zorluyor. Ve güven meselesi var birde. Burası sanal ortam kimseye güvenemiyor insan. Bu nedenle birlik sağlanamıyor. Birlik sağlayamadığımızdan dolayıda işte böyle elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz. Projeleriniz gayet güzel kültür evi, enstitü iyi güzel ama bu gibi şeyler yapılacaksa geliri çocuklar için harcanmalı. Kimsesiz ,engelli çocuklar ve yoksul ailelerin çocukları v.s gibi yardıma muhtaç insanlar için kullanılmalı. Neden böyle düşünüyorum biliyormusunuz? Çünkü ben gerçek barışseverim. Onun düşüncelerini taşıyorum. Eğer böyle olacaksa ben zaten varım...
Re: Teşekkürler ve toplu yanıt
savasmanco yazdı:Sevgili Barış'sever Dostlarım;
Savaş Manço
[email protected].
++++++++++++++++++
sevgili savaş bey
uzun yıllar sonra barışı anlatan siteye döndün hayırlı olsun
"neden döndün "dememe gerek yok
sanırım yanlıs buldugun ,yanlış anlatılanları düzeltmek için geldin
hoş geldin
bu arada ön bilgi vereyim bu site okurunun yası 17-22 yani senin evlatların yasındalar yani aslında onlardanda kücükler ve her biri barış manco öldüğünde daha cocuk yasta idiler
kafaları karışık gönüllerinde barış sevgisi var lakin hepside lale hanımın basında tek yönlü yalan dolmalarıyla tıka basa doldurulmuş durumdalar
gerci ben özel kayıtlarımdan yer yer bazı konuları irdelemeye calıştım
her ne kadar
doğukanın ve batıkanın kız arkadasları hazal ve özgecan İle doğukanın kaporta uzmanı iset , ve barış hayranı gibi gibi bazı korumalar bana karsı cıksada bir ay kadar her türlü zorluğa karşı devam ettim sende iyi biliyorsunki ve tanıyorsunki
artık benim nefes alma hakkım bile lale hanımın insiyetine kalmış durumda
madem sen geldin işte
senin evlatların olarak görebileceğin bu temiz yürekler barış abinin kanından birini buldular
senden ricam yasın 65 ( 15 nisanda bir yas daha aldın Allah hayırlı etsin)ve allah ne kadar ömür verir bilinmez ama istersen kendine ve bu evlatların olan taze beyinlere bir iyilik yap ve barış mancoyu sen anlat en yetkilia gızdan en temiz sekilde sen anlat
artık ben yokum
yoruldum cidden yorumdum
beni anlayacagını umut ediyorum
ve bundan sonra sözü nefesi belgeyi kaydı sana bırakıyorum
hayırlı ugurlu olsun
değerli dostum
hatam oldu ki biliyorum seni zaman zaman cok zorda bıraktım
artık afferdersin allah razı olsun derim affetmezsen öbür dünyada benden hesap sorrasan umarım rahmetli barış mancomuz hakemlik yapar
tanrı onu ısık içinde yatırsın amin
hadi sana kolay gelsin
DERİN
++++
gider ayak bir sorum var
barışla lale hanım 18 temmuz 1978de evlendiler aralık 1978de lalehanım, barışı terkedip belcikaya senin yanına döndü ve 4-5 ay gelmedi
bu ayrılıga sebeb olan konu o günlerde lale hanımın alkol koması olacak kadar içkiye düşkün olması ve barışın buna karsı koyması ve sonrasında cıkan kavgalardı
lale hanımın evlilikten hemen sonra bu kadar alkol tiryakisi yapacak konu neydi
1-belcikada yakalandığı sevgilisinden ayrılmakmı
2-barışın cimri denecek kadar tutumlu olmasımı
3-yoksa barışın nikah sonrası laleye koydugu kısıtlamalarmı
birde ilave barış herseye ragmen kendini terk eden görmeyen sevmeyen lale hanımı neden caydırmak için caba harcadı ve herseye rağmen ödün veren taviz veren neden barış manco oldu
yanıtlarsan sevinirim
NOT: lalenin alkol alma konulu olayı ise bana barış manco bizzat kendi anlatmıştı
buda sana son ilavem
tekrar siteye hoş geldin
iyi calışmalar
Re: Teşekkürler ve toplu yanıt
derin yazdı:
DERİN
++++
gider ayak bir sorum var
barışla lale hanım 18 temmuz 1978de evlendiler aralık 1978de lalehanım, barışı terkedip belcikaya senin yanına döndü ve 4-5 ay gelmedi
bu ayrılıga sebeb olan konu o günlerde lale hanımın alkol koması olacak kadar içkiye düşkün olması ve barışın buna karsı koyması ve sonrasında cıkan kavgalardı
lale hanımın evlilikten hemen sonra bu kadar alkol tiryakisi yapacak konu neydi
1-belcikada yakalandığı sevgilisinden ayrılmakmı
2-barışın cimri denecek kadar tutumlu olmasımı
3-yoksa barışın nikah sonrası laleye koydugu kısıtlamalarmı
birde ilave barış herseye ragmen kendini terk eden görmeyen sevmeyen lale hanımı neden caydırmak için caba harcadı ve herseye rağmen ödün veren taviz veren neden barış manco oldu
yanıtlarsan sevinirim
NOT: lalenin alkol alma konulu olayı ise bana barış manco bizzat kendi anlatmıştı
buda sana son ilavem
tekrar siteye hoş geldin
iyi calışmalar
gider ayak güzel sorular sordunuz...eğer bunlar cevaplanırsa güzel olur...
Evet Savaş bey sizi dinliyoruz. Umarım en başından herşeyi anlatırsınız...
En son serk@n tarafından Cmt May 27, 2006 20:31 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
serk@n adlı üyemiz, forum düzenini bozmaya yönelik davranışlarından dolayı 1 hafta mesaj yazamama cezası almıştır.
Bitiş tarihi:
Teşekkürler derin üstad... önemli başlıklar verdin ve özetle en baştan başlanırsa sevinirim...
Ben, önyargıdan uzak, önce dinleyip, sonra yorum yapmaktan yanayım (haddimse tabi)
En son serk@n tarafından Cmt May 27, 2006 20:32 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

serk@n adlı üyemiz, forum düzenini bozmaya yönelik davranışlarından dolayı 1 hafta mesaj yazamama cezası almıştır.
Bitiş tarihi:
-
savasmanco
- Yeni Üye

Üzüntülerimi bildiriyorum
Sevgili Dostlarim;
Site üyelerinden sevgili Serkan Güler karde$im bana özelime yazmi$. Kayit olurken yazdigim gibi "ismini ve yüzünü bilmedigimki$ilere yanit vermem. Serkan Güler'e veriyorum çünkü o, hiç olmazsa, adini vermi$ ama o onun gerçek kimligi mi yoksa uydurma bir adi mi: kendisini Yaratan bilir... Belki de Derin diye imzalayan ki$iyle aynidir: bu da beni ilgilendirmez çünkü yanitim her okuyana ve anlayana
Her ne ise! Sevgili Serkan, bu konularda söyleyeceklerimi taa 22 Mart 2000 (yirmi-iki Mart iki-bin) günü sevgili Ercan Demirel'e verdigim ve o günden beri
http://anadolupop.fisek.com.tr/barisman ... x_ex5.html
linkinde asili bulunan röportajda YAZILI olarak herkesin bilgisine sundum. Bu röportaja $imdi $unu ekliyebilirim: aradan geçen 6 yili a$kin zamanda maalesef $üphelerim azalmadi: bilakis, artti!... 1999 Haziran - Temmuzu aylari içinde sözlerimi suç duyurusu olarak kabul eden Kadiköy savciligi ara$tirma açti. Daha sonra da, benim ifademi almadi ve takipsizlik karari verdi. Bundan ba$ka benim bu konuda yazacagim yok.
Ayrica siteye niye geldigimi (Bari$ Manço projelerimi) kisaca anlatmi$tim: tüm Bari$'severleri "Bari$ Manço Projelerim" dedigim konularda yardimcim ve, daha sonra da, proje yürütücüsü olarak görmek isterim. Bir de, siteyi incelerken gördügüm kadariyla, orada asili olan "Bari$ Manço: Özgeçmi$" konulu yaziinin yanli$larla ve eksiklerle dolu oldugunu gördüm. Üstüne üstlük Cahit Berkay'in bir resmi karde$iminki gibi gösterilmi$. Düzelteyim dedim, kimse orali olmadi. Acaba site ve üyeleri, kendilerini gizliyerek, "Dedikodu" geyigine mi yatmak üzere burada bulu$uyorlar diye kendi kendimi sorguladim. Anladigim kadariyla, en azindan gelen yanitlardan gördügüm kadariyla, kimsenin projelerimin gerçekle$tirilmesinde bana yardim etmeye niyeti yok. Ben ise, kim olursa olsun, ki$i yanimda degilse onun hakkinda konu$mam: Ankara'da Lale, Dogukan ve Batikan'in yüzlerine ve tüm seyircinin önünde çagri yaptim: Bari$'tan Belçika'da kalan evi bir "Bari$ Manço Türk Kültür Evi" yapmak üzere ilgililere veriniz ki Liege belediyesi de oraya "Bari$ Manço" sokagi adini versin. Bu bir millî davadir Türkiye için. Bana buna inanlar gerekli, dedikodu yapanlar degil. Gördüm: gerektiginde "bu sözü ben söylemedim" demek için kimligini saklayarak siteye yeteri derecede mama veren dedikoducular var aranizda.
Yukarida linkin verdigim röportaj $öyle ba$liyor:
Baris Manco nun Abisi, Savas Manco ile 22.03.2000 günü Liège'de yaptigim röportaji asagida okuyabilirsiniz. Kendisinin kurdugu dernek hakkinda bilgi almak icin Savas Manco ya ([email protected].) ya da bana (Mail) atabilirsiniz.
Sevgili Serkan Güler'in özelime yazdigi iletiyi a$agiya ekledim.
Eger içinizde Bari$ Manço'yu engenç çocuklarimiza ve dünyaya tanitmak isteyenler varsa kendilerini bana tanitsinlar: yaptigim projelerde herkese i$ dü$er.
Hepinize Sevgi, Saygi, Güven ve Özveri dileklerimle
Sava$ Manço
++++++++++
selamlar savaş bey, ben Serkan Güler Barismancomix.com üyelerinden, (Serk@n) sitemizin forum bolumune gelmeniz, bizi çok mutlu etmişti.. yanlız ! son günlerde sitemizde bulunmamanız. bizi çok endişelendiriyor, bu bize genel olarak forumda sunulan iddaa ları destekler nitelikte oluyor idaa ise; "Barış Ağabeyin (biz ağabey diyoruz affınıza sığınıyorum) ailesinin duyarsız olması. ve deyim yerindeyse somurmesi.." sizden bu iddaaların GERÇEKLERİNİ cevaplayarak böyle olmadığını destekler nitelikte kanıtlarla bize aktarmanızı istiyoruze en azından doğru olmadığını düşünmek istiyoruz.. her geçen gün aile olarak daha vahşi olduğuna inanmaktayız.. tacmahaldeki yazılarınız çok hoş ondan once kenitler niteliğinde size sunulan iddaaları cevaplarsanız sizinde bizim açımızdan iyi olcağını düşünüyorum... size saygılar sunuyorum.. cevabınızı sabırla bekliyorum.. yazıda bir hatam varsa affedersiniz... iyi çalışmalar. Hoşca kalın..
+++++++++++++++++++++
Site üyelerinden sevgili Serkan Güler karde$im bana özelime yazmi$. Kayit olurken yazdigim gibi "ismini ve yüzünü bilmedigimki$ilere yanit vermem. Serkan Güler'e veriyorum çünkü o, hiç olmazsa, adini vermi$ ama o onun gerçek kimligi mi yoksa uydurma bir adi mi: kendisini Yaratan bilir... Belki de Derin diye imzalayan ki$iyle aynidir: bu da beni ilgilendirmez çünkü yanitim her okuyana ve anlayana
Her ne ise! Sevgili Serkan, bu konularda söyleyeceklerimi taa 22 Mart 2000 (yirmi-iki Mart iki-bin) günü sevgili Ercan Demirel'e verdigim ve o günden beri
http://anadolupop.fisek.com.tr/barisman ... x_ex5.html
linkinde asili bulunan röportajda YAZILI olarak herkesin bilgisine sundum. Bu röportaja $imdi $unu ekliyebilirim: aradan geçen 6 yili a$kin zamanda maalesef $üphelerim azalmadi: bilakis, artti!... 1999 Haziran - Temmuzu aylari içinde sözlerimi suç duyurusu olarak kabul eden Kadiköy savciligi ara$tirma açti. Daha sonra da, benim ifademi almadi ve takipsizlik karari verdi. Bundan ba$ka benim bu konuda yazacagim yok.
Ayrica siteye niye geldigimi (Bari$ Manço projelerimi) kisaca anlatmi$tim: tüm Bari$'severleri "Bari$ Manço Projelerim" dedigim konularda yardimcim ve, daha sonra da, proje yürütücüsü olarak görmek isterim. Bir de, siteyi incelerken gördügüm kadariyla, orada asili olan "Bari$ Manço: Özgeçmi$" konulu yaziinin yanli$larla ve eksiklerle dolu oldugunu gördüm. Üstüne üstlük Cahit Berkay'in bir resmi karde$iminki gibi gösterilmi$. Düzelteyim dedim, kimse orali olmadi. Acaba site ve üyeleri, kendilerini gizliyerek, "Dedikodu" geyigine mi yatmak üzere burada bulu$uyorlar diye kendi kendimi sorguladim. Anladigim kadariyla, en azindan gelen yanitlardan gördügüm kadariyla, kimsenin projelerimin gerçekle$tirilmesinde bana yardim etmeye niyeti yok. Ben ise, kim olursa olsun, ki$i yanimda degilse onun hakkinda konu$mam: Ankara'da Lale, Dogukan ve Batikan'in yüzlerine ve tüm seyircinin önünde çagri yaptim: Bari$'tan Belçika'da kalan evi bir "Bari$ Manço Türk Kültür Evi" yapmak üzere ilgililere veriniz ki Liege belediyesi de oraya "Bari$ Manço" sokagi adini versin. Bu bir millî davadir Türkiye için. Bana buna inanlar gerekli, dedikodu yapanlar degil. Gördüm: gerektiginde "bu sözü ben söylemedim" demek için kimligini saklayarak siteye yeteri derecede mama veren dedikoducular var aranizda.
Yukarida linkin verdigim röportaj $öyle ba$liyor:
Baris Manco nun Abisi, Savas Manco ile 22.03.2000 günü Liège'de yaptigim röportaji asagida okuyabilirsiniz. Kendisinin kurdugu dernek hakkinda bilgi almak icin Savas Manco ya ([email protected].) ya da bana (Mail) atabilirsiniz.
Sevgili Serkan Güler'in özelime yazdigi iletiyi a$agiya ekledim.
Eger içinizde Bari$ Manço'yu engenç çocuklarimiza ve dünyaya tanitmak isteyenler varsa kendilerini bana tanitsinlar: yaptigim projelerde herkese i$ dü$er.
Hepinize Sevgi, Saygi, Güven ve Özveri dileklerimle
Sava$ Manço
++++++++++
selamlar savaş bey, ben Serkan Güler Barismancomix.com üyelerinden, (Serk@n) sitemizin forum bolumune gelmeniz, bizi çok mutlu etmişti.. yanlız ! son günlerde sitemizde bulunmamanız. bizi çok endişelendiriyor, bu bize genel olarak forumda sunulan iddaa ları destekler nitelikte oluyor idaa ise; "Barış Ağabeyin (biz ağabey diyoruz affınıza sığınıyorum) ailesinin duyarsız olması. ve deyim yerindeyse somurmesi.." sizden bu iddaaların GERÇEKLERİNİ cevaplayarak böyle olmadığını destekler nitelikte kanıtlarla bize aktarmanızı istiyoruze en azından doğru olmadığını düşünmek istiyoruz.. her geçen gün aile olarak daha vahşi olduğuna inanmaktayız.. tacmahaldeki yazılarınız çok hoş ondan once kenitler niteliğinde size sunulan iddaaları cevaplarsanız sizinde bizim açımızdan iyi olcağını düşünüyorum... size saygılar sunuyorum.. cevabınızı sabırla bekliyorum.. yazıda bir hatam varsa affedersiniz... iyi çalışmalar. Hoşca kalın..
+++++++++++++++++++++
Re: Üzüntülerimi bildiriyorum
savasmanco yazdı:Sevgili Dostlarim;
+
sevgili savaş manço böyle demiş
++++
BEN DERİN TANIŞTIĞIMIZA MENUN OLDUM EFENDİM!...
siteye Savaş bey ,geldiğinden bu yana ;“nicklerin gerçek sahipleri “diye bir sentez geliştirdi.ve bu sentezini de kronik saplantı olarak sürdürmeye ısrarla devam ediyor.
Gerçi ben bu sitede isimlerin önemi olmadığının kanısındayım. salt olan anlaşabilmek paylaşabilmektir.
Ayrıca geçmişte batıkanın kız arkadaşı kanlıca,lı özgecan,a kimliğimi açıklamıştım ve bu kimliğim sitede formların birinde hala durmakta olduğunu sanıyorum.
Ama şimdi “barış manco konulu” bir sitede kendimi yarışma programına katılan yarışmacıların taktım etmesi gibi tanıtmaya gerek var mı onu merak ediyorum.
Neyse sözü fazla uzatmadan savaş beyin egosunu tatmin etmek için günü ve gündemi kendime tanıtmaya ayırayım.
Kökenimiz 300 yıl kadar öncesi Portekiz,in alt kıyılarında bir yerlerden gelmeymiş .
bir rivayete göre de Arnavut kökenli olma durumuz var gerçi artık eski büyük, büyük dedeler rahmetli olduğundan sağlıklı bir bilgim yok ama savaşlar doğal afetler gibi göçlerle sonunda 100 kusur yıldır Anadolu,dayız
Ailemiz geniş olmasına karşın zamanla dağılmış ve kopmuş olduğundan bugün az sayıda görünüyoruz
Babam gençliğinde gurbetçi olarak meşhur Almanya gitmiş orda İngiltere,ye geçmiş ve İngiltere,de bir iftira sonucu hapse düşüp 5 yıl ceza almış. bu hapisten onun durumuna üzülen bir İngiliz avukat yardımcı olmuş . babamın adına davalar bakmış, ifadeleri yenilemiş ve uzatmayalım babam uğradığı haksızlıktan kurutulup 1 yıl yattıktan sonra berat edip yurda dönmüş
Babama yardımcı olan ve sonradan uzun yıllar arkadaş olduğu ve geçtiğimiz 2004 yılında Londra,da vefat eden avukatın adı Adrelin QULERT i
Babam bu adama sevgisinden ve vefa duygusundan dolayı bana önceleri “adrelin” adını vermek istemiş,ama aile hoş bakmayınca ismimi derin olarak değiştirmiş ve o şekilde nüfus kağıdı çıkarmış.
Soyadımıza gelince : sülalemizin uzun yollardan göç etmesinden midir nedir soyadımız “ÜNLÜYOL” olarak alınmış
Ama ben bu ismi yazılarımda kullanmıyorum
Çünkü bu isimi ne zaman kullansam “otoyolu”,”D100 “,”otoban “gibi yakıştırma ve lakaplar ilave ediliyor tabi buda beni mutlu etmiyor.
Ben,ailem ve 2 erkek kardeşimle birlikte Adapazarı HENDEK ilçesinde yasamaktayız.
Ekonomik kriz sonucu babam çalıştığı bankadan çıkısı verildi. bir süre işsizlik parası ile idare etmek zorunda kaldık.babam şimdi bir markette nakliyeci olarak çalışıyor. Buna şükür.
Ve tabi 3 kardeşimizin aynı anda okul okumamız sebebiyle masraflar baya büyüyor.
Bunu göz önüne alarak ben derslerden kalan vakitlerimi gece saat10 kadar şehir içi minibüslerinde çalışarak ekonomik katkı sağlamaya çalışıyorum.
.babam vaktiyle barış mancoyla , turne esnasında Sivas,ta tanışmışlar , bana hala anlatır, bende barış ağabeyin “7den 77 ye” programında “adam olacak çocuğa” 1993 yılı kasımında katıldım.barış ağabeyle o dönemde tanıştık.
ve o programdan sonra barış ağbeyle dostluğumuz devam etti zaman zaman telefonlar konuşurduk.
Bu görüşmelerimiz 1999 yılının 29ocak ayına kadar devam etti.
Barış ağabeyle özelinden sıradanlığa çok şeyi paylaştık. dost olduk.
Ve onun bana anlatımlarıyla sizi ,inci hanımı, Belçika,da ki evi tanımış oldum.
Barış abi sayesinde diş fırçalamayı, arabanın arka koltuğunda oturmayı , düzenli olmayı, kereviz yemeyi,odamı toplamayı öğrendim şimdi lise son sınıfta örgenciyim amacım okulumu bitirip barış ağabeyin “adam olmuş çocuklardan” biri olmak istiyorum.
barış mançonun vefatından sonra barışsever bir gazeteci ağabeyin yardımları sonucu MEDYA TEX ( medyadaki gözünüz ) firmasından barış mancoya ait kayıt broşür gazete dergi arşiv gibi dokümanları edinip sağlıklı bir inceleme yapma şansım oldu .
işte sitede zaman zaman yer verdiğim çalışmalar o zamanlardan kalma çalışmaların bana ulaşmasından ibaretti…
sanırım bu kadar yeterli
iyi akşamlar
[email protected]
-
savasmanco
- Yeni Üye

Sevgili Dostum;
Ben ayni igneyi hem kendine hem de ba$kalarina batiririm. Ba$ka bir deyi$le Yaratan'in mahluklaribana, ben de onlara e$idim. Izninle benim için bu konu kapanmi$tir. Siz gizli yazi$maya devam edin, ben de bana benzeyen "açik davrani$li" yeni dostlar bulayim. Bunun di$inda, kimligi açik bana özelime her yazana yanit verdigimi de bil.
Cümleten Sevgi, Saygi, Güven ve Özveri dileklerimle.
Bu 4 sözcük Bari$'a giden yoldur; 4 kapidir ama ben ne desem zaten sen istedigini anlayacaksin. En iyisi ben bir $ey söylemeyeyim. Bari$ ta demi$ti: söz gümü$ ise sükût ta altindir!...
Sava$ Manço
+++++++++
Ben ayni igneyi hem kendine hem de ba$kalarina batiririm. Ba$ka bir deyi$le Yaratan'in mahluklaribana, ben de onlara e$idim. Izninle benim için bu konu kapanmi$tir. Siz gizli yazi$maya devam edin, ben de bana benzeyen "açik davrani$li" yeni dostlar bulayim. Bunun di$inda, kimligi açik bana özelime her yazana yanit verdigimi de bil.
Cümleten Sevgi, Saygi, Güven ve Özveri dileklerimle.
Bu 4 sözcük Bari$'a giden yoldur; 4 kapidir ama ben ne desem zaten sen istedigini anlayacaksin. En iyisi ben bir $ey söylemeyeyim. Bari$ ta demi$ti: söz gümü$ ise sükût ta altindir!...
Sava$ Manço
+++++++++
- barışhayranı
- Moderator

Savaş abi.Abi diyorum çünkü benden yaşça büyüksünüz.İyiki forumlara geldiniz bu forumlara daha önceleride dogukan vb. kimliklerle Barış Abimizin ailesinden kişilerde gelmişti ama bir hafta gözüktüler sonra yine deyim yerindeyse yok oldular.Tabii bir de muhalefet var o konuyada pek girmek istemiyorum.Müze konusuna gelmek istiyorum.Durmadan söylediğim birşey var müze için ille de Barış Abimizin eşyaları akıllara gelmesin diye onun evinde onu simgeleyen şeyler yapılabilir.Mesela balmumu heykelleri maket'ten arabaları,fotoğrafları,albümleri vb. böyle başlayıp müze'ye bağış gibi bir fon açılır zamanla insanlar ellerinde bulunan değerli Barış eşyalarını müzeye bağışlar daha bir çok düşünülebilir bu tarzda.Beni düşündüren Moda'daki ev şuan yanlızlığa terk edilmiş bir şekilde duruyor ve belirsizliğini koruyor.Buna bir çözüm bulmamız lazım burası Türkiye herşey olabilir düşünmek bile tüylerimi diken diken ediyor ama evi yıkabilirler yerine apartman yapabilirler herşey olabilir diye düşünüyorum.Bu yüzden bence önce ev meselesinin çözüme kavuşması gerekir.
Saygılar
Saygılar
[center]Sadece BARIŞ Olsun...[/center]
LÜTFEN SİZDE BİR MAİL YOLLAYIN!
BU İŞİ BAŞARABİLİRİZ:
viewtopic.php?t=1246
LÜTFEN SİZDE BİR MAİL YOLLAYIN!
BU İŞİ BAŞARABİLİRİZ:
viewtopic.php?t=1246
savasmanco yazdı:Sevgili Dostum;
+++++++++
buyuğümsünüz.. haklı olabilirsinizin, bakış açıları farklı olabilir, bu yüzden kendimi, ifade ederken tüm görüşümü akataramaya bilirim. hayat tecrübeniz benden fazla.. özür dilerim.. ve bundan sonra projelerinizi sukunet içinde takip etme kararı aldım..
benim yüzümden, diğer arkadaşlarımın, sizin gibi değerli birisinin görüşlerinden mahrum kalmasını kesinlikle istemem...
barış için buradayız..
saygılar...

Bitiş tarihi:
- hakanergun
- Kıdemli Üye