erkekte uzun saç
Moderatörler: barışhayranı, Mod
erkekte uzun saç
arkadaşlar ben bir barış manço fanatiği olarak üniversite yıllarında saçlarımı aynı barış abi gibi uzattım ve çevremden olumsuz tepkiler gördüm benim gibi böyle sorunlar yasayanlar oldumu acaba...
KAYGISIZDA OLSA TÜRKER DERTLİDİR
- BarisMancho1907
- Kıdemli Üye

Olumsuz tepki olayı insanların geri kafalılığı yüzünden kaynaklanan bir olay. Maalesef insanlarımızın büyük bir çoğunluğu bu tip geri kafalılıklara sahipler.
Erkekliğin, delikanlılığın; saç, kıl ve tüyle ölçülebilecek kadar değersiz bir olgu olduğunu sanan gerizekalılar, erkeklikten ve delikanlılıktan nasibini almamış olanlardır!
Erkekliğin, delikanlılığın; saç, kıl ve tüyle ölçülebilecek kadar değersiz bir olgu olduğunu sanan gerizekalılar, erkeklikten ve delikanlılıktan nasibini almamış olanlardır!
Unutamadım, unutamadım ne olur anla beni...
- efemanco
- Demirbaş Üye

barış abinin ki kadar olmasada benim şaçlarım da şu an uzun ve nedense beni gören arkadaşlar kominist mi oldun solcumusun diye garip garip sorular soruyolar...Halbuki hayatım boyunca hiç bir ideolojinin taraftarı olmadım bundan sonrada olmaya niyetim yok...Buda halkımızın ne denli cahil ve şekilci bi millet olduğunu gösteriyo.Bi keresinde camide ikindi namazını kılıyodum gelip geçen ne hikmetse sanki uzaydan gelmişim gibi garipser şekilde bakıyolar dı...Çoğu bilgisiz ve kitap okuma alışkanlığı olmayan insanlarımız bilmiyolarki saç uzatmanın efendimizin sünneti sünneti seniyye olduğunu...
BİR GÜN GELECEK DÖNENCE BİLİYORUM...
bende kendi mahallemdeki camiye gidemedim cuma namazlarına kocatepe camisine gitmek zorunda kaldım her an birsey söylenecek korkusuyla aynen dediğin gibi sünnet ama yinede uzatamazsın neden çünkü delikanlı saç uzatmaz siz onu benim külahıma anlatın efendilerefemanco yazdı:barış abinin ki kadar olmasada benim şaçlarım da şu an uzun ve nedense beni gören arkadaşlar kominist mi oldun solcumusun diye garip garip sorular soruyolar...Halbuki hayatım boyunca hiç bir ideolojinin taraftarı olmadım bundan sonrada olmaya niyetim yok...Buda halkımızın ne denli cahil ve şekilci bi millet olduğunu gösteriyo.Bi keresinde camide ikindi namazını kılıyodum gelip geçen ne hikmetse sanki uzaydan gelmişim gibi garipser şekilde bakıyolar dı...Çoğu bilgisiz ve kitap okuma alışkanlığı olmayan insanlarımız bilmiyolarki saç uzatmanın efendimizin sünneti sünneti seniyye olduğunu...
KAYGISIZDA OLSA TÜRKER DERTLİDİR
benımde saclarım omuzlarıma gelıyordu bır kac gun oncesıne kadar
ama kestırdım..artık kestırme zamanı gelmıstı benım ıcın.. tabi bende cok farklı tepkilerle karsılatım.. cok yakısmıs diyenlerde oldu sana bu sac hıcyakısmıyor dıyenlerde... ama nedense hala toplumumuz bu erkekte uzun sac olayına ısınamadı gitti.. bunu neresı garip ki diye dusunuyorum ama anlamak zor vallahı
karsılatıgım tepkiler ıcınde en komıgı yada traji komıgı belkide suydu... gectıgımız kadır gecesınde camı ye gitmiştim dostumla onunda sacları uzun neyse bı ara abdest tazelemek ıcın araverıldı ve camının bahcesıne cıktık arkadasımla o sırada yanımaza yaklasan bır beyfendi yaklastı ve konu uzun saclardı...
neymıs efendim erkeklerdeki uzun saclar cevredekı ınsanların goz zevklerini rahatsız edıyormus yanı kısacası o beyfendı ve onun gibi dusunenler bızleri gorunce rahatsız oluyorlarmıs
konus konus dur bu ınsanla sen bıde yanlıs hatırlamıyorsam konustugumuz kısı ogretmenmıs.. ne hallerdeyız varın artık sız dusunun... 
İZManço Facebook: https://www.facebook.com/groups/1406696942947567/
İZManço YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCv4fsNLzjoYE_Im_V26bEvA
İZManço İnstagram: https://instagram.com/izmanco/
İZManço YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCv4fsNLzjoYE_Im_V26bEvA
İZManço İnstagram: https://instagram.com/izmanco/
sameth yazdı:madem erkekte uzun saç olcaksa barış abi gibi bıyığında alası olmalıki yakışsın diye düşünüyorum geçen sene ye kadar barış abimizin saçı ve bıyığının aynısını bırakmıştım ama babam yolacağını söyleyince kesmek zorunda kaldım![]()
BARIŞ MANÇO HAYATINI KAYBETMEDİ
HAYAT BARIŞ MANÇOYU KAYBETTİ
HAYAT BARIŞ MANÇOYU KAYBETTİ
- gurbetcimanço
- Demirbaş Üye

efemanco yazdı:...Çoğu bilgisiz ve kitap okuma alışkanlığı olmayan insanlarımız bilmiyolarki saç uzatmanın efendimizin sünneti sünneti seniyye olduğunu...
yurdum insanı böyle kardeşim
peygamberimiz(SAV) efendimiz saçlarını barış manço kadar uzatmış
bu kitaplarda yazıyor(Barış manço kadar uzattı diye yazmıyo
ama adamlar kitap okumaktan aciz kulaktan dolma bilgilerle kendi salak salak düşünceleriyle insanları yargılıyor
ve şöyle ki insanın şeklini şemalni güzelleştirme çabalarında ne gibi bi mahsur olabilir ki aksine buna Allah(CC) de sevinir
Uzuuuun bi süre yokum.....
(2009 ÖSS ye kadar)
(2009 ÖSS ye kadar)
- gurbetcimanço
- Demirbaş Üye

sameth yazdı:madem erkekte uzun saç olcaksa barış abi gibi bıyığında alası olmalıki yakışsın diye düşünüyorum geçen sene ye kadar barış abimizin saçı ve bıyığının aynısını bırakmıştım ama babam yolacağını söyleyince kesmek zorunda kaldım![]()
ohoo sen uzatabilmişsin helal gene
ben uzatacam dediğimde o tepkiyi aldım
saç uzatmak barış manço ya özenti değil bence
erkeğe zaten yakışır uzun saç(küpe diiil
Uzuuuun bi süre yokum.....
(2009 ÖSS ye kadar)
(2009 ÖSS ye kadar)
- Zafer Uyanık
- Demirbaş Üye

bende bir dönem saçlarımı uzatmıştım hatta bağlamıştım bile! çevreden bazı insanlar tepki göstermiştir ama bana bu hiç yansımadı! sanırım biraz insanın kişilği ve hareketleriyle ilgili! kızlar konusunda ise bazıları erkekte uzun saçı kesinlikle istemiolar ki kendim bizzate test ettim
bazı kızlar için ise fark etmior! ama kendi tecrübelerime dayanarak
sanırım kızlar erkekte kısa saçı daha fazla istiolar gibi! nedenini bilemiorum!
AYRICA ÜLKEMİZDE UZUN SAÇA TEPKİ VEREN HERKES HIYARDIR! YAKIŞAN UZATMALI!SİZE BİR ÖRNEK VERİİM: UZUN SAÇLI OLARAK ÖĞRETMEN OLAMIOSUNUZ! KENDİM BU MESLEĞİN İÇİNDE OLDUĞUM İÇİN BİLİORUM, STAJ DÖNEMİNDE BİLE ÜNİVERSTEDEKİ UZUN SAÇLI ARKADAŞLARIMIZ OKULLARDA PROBLEMLERLE KARŞILAŞMIŞTI!
AYRICA ÜLKEMİZDE UZUN SAÇA TEPKİ VEREN HERKES HIYARDIR! YAKIŞAN UZATMALI!SİZE BİR ÖRNEK VERİİM: UZUN SAÇLI OLARAK ÖĞRETMEN OLAMIOSUNUZ! KENDİM BU MESLEĞİN İÇİNDE OLDUĞUM İÇİN BİLİORUM, STAJ DÖNEMİNDE BİLE ÜNİVERSTEDEKİ UZUN SAÇLI ARKADAŞLARIMIZ OKULLARDA PROBLEMLERLE KARŞILAŞMIŞTI!
YAŞAM DENEN UYKUDAN,UYANMASINI BİLEN YAR OLA!!!
- fairground
- Forum Duayeni

- silahsız kuvvet
- Profesyonel

saç sorunum olmasaydı da; uzatıp, yakışıp yakışmadığını deneyebilseydim,
biraz (bu "biraz" güldürdü beni, aslında epey) kelceyim
ve.. "zorunlu, azami kısa saçlı" Barışsever olarak boy gösteriyorum sokaklarda
şaka bir yana.. şekilcilik ve önyargı insanın doğasında var.. sanırım önemli olan; kişinin önyargısını yıkıcı değil, yapıcı kılması.. ve
şekilciliğinin de; "insanlar görünüşüyle karşılanır, fikirleriyle uğurlanır" sözünden taşan değil de, bu söze sığan bir şekilcilik olması...
biraz (bu "biraz" güldürdü beni, aslında epey) kelceyim
ve.. "zorunlu, azami kısa saçlı" Barışsever olarak boy gösteriyorum sokaklarda
şaka bir yana.. şekilcilik ve önyargı insanın doğasında var.. sanırım önemli olan; kişinin önyargısını yıkıcı değil, yapıcı kılması.. ve
şekilciliğinin de; "insanlar görünüşüyle karşılanır, fikirleriyle uğurlanır" sözünden taşan değil de, bu söze sığan bir şekilcilik olması...