kurtuluş ? (kelime olarak)

Seviyeyi düşürmemek ve bölünmelere yol açabilecek siyasi, dini, spor/futbol konularının konuşulmaması kaydıyla, her türlü konunun konuşulabileceği serbest forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

Kullanıcı avatarı
silahsız kuvvet
Profesyonel
Profesyonel

kurtuluş ? (kelime olarak)

Mesajgönderen silahsız kuvvet » Pzt Ara 25, 2006 20:24 pm

kurtuluş... kurtulmak... kurtul... kurtar... vs..

bu kelimenin kökünü araştırıp, Türkçe'ye giriş kaynağının ne olduğunu düşünürken,
bilimsel hiç bir dayanağı olmayan bir tahmine vardım, yada tahminimi pekiştirdim..
internet ortamında araştırdığım kadarı ile hiç bir belge ve bilgiye ulaşamadım..
ancak, bu kelimenin Türkçe'ye girişi, Ergenekon'a -Ergenekon'dan çıkışa- dayanıyor diye düşünüyorum...

bilgi veya yorumunuz varsa, paylaşırsanız sevinirim..
------------------

bunun üzerinde durmamın asıl sebebi; eğer doğru ise (veya başka bir şey ise) neden öğretilmediği, hatta değinilmediğidir..
çünkü; vatanımızın adının ne anlama geldiğinin bile çocuklara öğretilmediği bir ülkede yaşıyoruz. sizleri ve bir çoklarını bilemem ama, 12 yıl Türkçe(/Edebiyat) dersi görmüş olmama rağmen, ne bu öğretmenlerim nede diğerleri hiç değinmedi bu konuya.. orta sondayken "iye"yi düşünüp, "iyelik eki"ni hatırlayınca çözmüştüm bunu..
------------------

şimdilik son söz:

(tüm içeriği ile) "Hakikat Nerede ?" M. Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
Zafer Uyanık
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Zafer Uyanık » Pzt Ara 25, 2006 20:42 pm

VALLA KURTULUŞ KÖK OLARAK ERGENOKONDAN GELİYORSA: KURT'UN ULUYUP YOL GÖSTERMESİ ANLAMINA DAYANABİLİR! YANİ;

KURT+ ULUMAK(ULUŞ)= KURTULUŞ =NİHAYETE ERME VEYA SALIVERİNMEK OLABİLİR...
YAŞAM DENEN UYKUDAN,UYANMASINI BİLEN YAR OLA!!!

Kullanıcı avatarı
samanci
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen samanci » Pzt Ara 25, 2006 21:48 pm

kurtuluş kelimesi ya farsça yada arapça bir kelimeden türemiş gibi gözüküyor bana göre daha çok kelime yapısı olarak arapçayı andırıyor bir araştırayım size bu konuda bilgi vereceğim