Aurelio: Türk vatandaşı olacağım
F.Bahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Marco Aurelio, Türkiye'de mutlu olduğunu, takımının menfaati için Türk vatandaşı olma teklifini kabul edeceğini açıkladı. Sambacı, "Milli takımda oynamak benim için güzel bir şey olur" dedi.
Vatandaşlık işlemlerine başlamak için, sarı-lacivertlilerin diğer yabancı oyuncularından daha erken Türkiye'ye dönen Aurelio, Özel Acıbadem Hastanesi'ndeki sağlık kontrollerinden önce yaptığı açıklamada, kendisinden istenen belgeleri beraberinde getirdiğini bildirdi. Vatandaşlık başvurusu için kulübünün kendisini yönlendirmesini beklediğini belirten Aurelio, “Ben ve ailem Türkiye'de olmaktan her zaman mutluluk duyduk. Türkiye'yi seviyoruz. Milli takımda yer almak benim için güzel bir şey olur” diye konuştu.
Aurelio, ülkesi Brezilya'dan Trabzonspor'un yeni Teknik Direktörü Lazaroni ile birlikte döndü.
Konu hakkında söylenecek fazla birşey olmadığını belirten Aurelio, “Bu konu hakkında çok fazla söylenecek bir şey yok. Önemli olan Fenerbahçe için ne olacağıdır. Fenerbahçe için iyi olacaksa vatandaşlık teklifini kesinlikle kabul edeceğim. Benim ve Fenerbahçe için güzel olan neyse o olacak. Türk milli takımı iyi bir ekip ama burada adım adım gitmek gerekiyor. İlk önce Türk olma işlemleri tamamlansın, ondan sonra milli takım aşamasına geçeriz” dedi.
"HEPSİ İYİ TEKNİK ADAM"
Kaçan şampiyonluğu hala unutamadıklarını belirten Brezilyalı futbolcu, takım olarak Avrupa'da yakalayacakları başarının kendisini çok mutlu edeceğini ifade ederek, “Bu sezon arkadaşlarımızla birlikte bunu gerçekleştirmek için uğraşacağız” dedi.
Fenerbahçe'ye teknik direktör adayları konusunda Scolari ve Parreira'nın adının geçtiği hatırlatılması üzerine Aurelio, “Bu konu hakkında söyleyecek fazla bir şeyim yok. Scolari olsun Parreira olsun hepsi iyi teknik direktörler. Fenerbahçe için en iyisi nasıl olacaksa öyle olsun” şeklinde konuştu.
Fenerbahçeli futbolcu, vatandaşı Nobre'nin Beşiktaş'a gitmesiyle ilgili bir soruya da , “Marcio iyi bir futbolcu. Fenerbahçe kesinlikle yokluğunu hisedecektir” dedi.
Aurelio, ülkesinde evinin soyulmasıyla ilgili olarak da, “Daha kötüsü olabilirdi. Bugün eşim ve benim sağlıklı olmamız daha önemli. Kötü bir olay atlattık” şeklinde konuştu.
'11 yıldır bu haberi bekliyordum'
DHA
Sivas’ın İmralı ve Zara ilçeleri arasında 1995’te hemşire eşi Yıldız Namdar’ın gözleri önünde Astsubay Murat Namdar’ı şehit eden PKK’lı terörist Turabi Erdoğan, operasyonda öldürüldü. Şehit Murat Namdar’ın Mersin’in Bozyazı İlçesi’nde yaşayan 68 yaşındaki annesi Senem Namdar, oğlunun mezarını ziyaret ederek, “11 yıldır oğlumun katilinin ölüm haberini bekliyordum” diye gözyaşı döktü.
Astsubay Üstçavuş Murat Namdar’ın katilinin ölüm haberi sonrası 3 çocuk annesi Senem Namdar, soluğu şehit oğlunun mezarının başında aldı. Bir buket çiçekle ve oğlunun fotoğrafıyla mezarlığa giden şehit annesi, 11 yıldır çektiği acının ve oğlunun katilinin öldürüldüğü haberiyle gözyaşlarına hakim olamadı. Çiçeği, oğlu Murat Namdar’ın mezarına bırakan anne Namdar, terör örgütüne lanet, Türk askerine övgüler yağdırdı.
Eşi gözleri önünde öldürülen, Abdullah Öcalan’ın yargılandığı davada yaptığı duygu dolu konuşmayla herkesi gözyaşlarına boğarak şehit ailelerinin simgesi haline gelen Yıldız hemşirenin kayınvalidesi Senem Namdar, 11 yıldır bu anı beklediğini söyledi, “Her asker benim evladımdır. Allah onları anne ve babalarına bağışlasın. Ben 11 yıldır bu anı, oğlumun katilinin ölüm haberini bekliyordum. Oğlumun kanını yerde kalmayacağını biliyordum. Allah Türk askerinden razı olsun” dedi.
Şehit oğlunun mezarının yanı başında sürekli asılı duran, ancak, güneşin etkisiyle solan Türk Bayrağı’nı değiştiren Senem Namdar, “Oğlum bu bayraklar içerisinde buraya geldi. Kanı yerde kalmadı” diyerek Türk Bayrağı’nı öpüp, astı.
Şehit annesine eşlik eden torunu 19 yaşındaki Seher Şengül de terör örgütüne lanetler yağdırarak, “Bugün bizim bayramımız. İnşallah terörist başı Abdullah Öcalan’ın da öldüğünü görürüz” diye konuştu.
Bu arada, Bozyazı Belediyesi’nin bir ekibi de şehit Murat Namdar’ın mezarını ve çevresini temizledi.
Vali’nin buzağısına şemsiyeli koruma
Erzurum'da Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Geleneksel Suni Tohumlama Buzağıları Teşvik Yarışması’nda ilginç görüntüler yaşandı. Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, yarışmaya katılan, Vali Celalettin Güvenç’e ait Hosltein cinsi buzağının sıcaktan rahatsız olmaması için şemsiye ile güneşten korumaya çalıştı. Bunu gören diğer buzağı sahipleri ise, “Buzağı Vali’nin olunca torpilli oluyor” diyerek tepki gösterdi. Vali Güvenç’e ait buzağı yarışmada dereceye giremedi.
Büyükbaş Hayvan Islahı Projesi kapsamında, bu yıl ilki düzenlenen ‘En Güzel Buzağı’ yarışması, Palandöken semtindeki İller Bankası’na ait boş arazide yapıldı. Yarışmaya, Holstein, Montofon ve Simmental cinsi 120 buzağı katıldı. Tarım İl Müdürlüğü ve Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim görevlilerinden oluşan jüri üyeleri, tek tek kontrol ettikleri buzağıların ırk özelliklerini, vücut, bacak ve tırnak yapılarını değerlendirdi.
Sahipleri tarafından çiçeklerle ve balonlarla süslenen buzağıların ilginç görüntüler oluşturduğu yarışmaya, Vali Celalettin Güvenç’e Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi tarafından yaptırılan Süt Sığırcılık Merkezi'nde hediye edilen 20 günlük Holstein cinsi buzağı da katıldı. Jüri üyelerinin değerlendirme yaptığı sırada protokol çadırı önünde duran Vali Güvenç’in buzağısı sıcak hava nedeniyle huysuzlanınca Tarım İl Müdürlüğü çalışanları hayvanı su ile ıslatıp serinletmeye çalıştı. Görevlilerin, daha sonra bir şemsiye ile buzağıyı güneşten korumaya çalışmaları diğer hayvan sahiplerinin tepkisine neden oldu. Yakından ilgi gösterilen buzağının Vali’ye ait olduğunu öğrenen hayvan sahipleri, “Tabi buzağı Vali Bey’in olunca böyle torpilli oluyor. Bizimkiler de güneşin altında eriyor” dedi.
Yarışma sonunda Vali Güvenç’in buzağısı dereceye giremezken, birinciliği Oltu’tan gelen Selahattin Yıldız’a ait bir aylık Simmental cinsi buzağı kazandı.
Vali Celalettin Güvenç, Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan ile daire müdürleri ve vatandaşların katıldığı yarışmada dereceye giren hayvan sahiplerine ödül olarak küçük altın ve 50-150 YTL, buzağılara da yalama taşı ile 5’er balya ot verildi.
Vali Güvenç, dereceye giremese de buzağısının yarışmaya renk kattığını belirtti.
Kazım Koyuncu anılıyor
ANKA
Laz kültürünün tanıtılmasında müziği ile önemli rol oynayan ve geçen yıl kanser sonucu nedeniyle yaşamını yitiren şarkıcı Kazım Koyuncu ölümünün birinci yılında çeşitli etkinliklerle anılacak.
Karadenizli şarkıcı Kazım Koyuncu ölümünün birinci yılında düzenlenen etkinliklerle anılacak.
Geçen yıl yakalandığı akciğer kanseri nedeniyle hayata veda eden Karadenizli şarkıcı Kazım Koyuncu, düzenlenen etkinlikle anılacak.
Etkinliklerden ilki yarın saat 18.00'de İstanbul Taksim'de bulunan Mis Sokak'ta gerçekleştirilecek. Kazım Koyuncu'nun resimlerinin taşındığı etkinlik, Mis Sokak'tan başlayarak, Galatasaray Lisesi'ne kadar sürecek.
Ayrıca sanatçının ölüm günü olan 25 Haziran'da da Türkiye'den ve dünyadan gelen hayranları Koyuncu'nun mezarının bulunduğu Hopa ilçesinde bir araya gelecek. İlçede, sanatçı mezarı başında şarkıları ile anılacak.
Gana ilki başardı: 2-1
Gana, 22. dakikada Haminu Dramani ve 45. dakikada penaltıdan Stephan Appaih’ın golleriyle ABD’yi 2-1 yenerek, tarihinde ilk kez katıldığı Dünya Kupası Finalleri’nde 2. tura çıktı.
'Dünya Kupası öldürebilir'
Almanya'da devam eden Dünya Kupası'nda sona yaklaşılırken, Çinli doktorlardan televizyon başında maçları izleyenler taraftarlara uyarı geldi: Aşırı alkol ve heyecan öldürür.
'Almanya tehlikeli bir hayvan gibi'
Dünya Kupası finalleri devam ederken, İrlanda Milli Takımı Teknik Direktörü Steve Stuanton, Almanya Milli Takımı'nı tehlikeli bir hayvana benzetti.
Arjantin’in istediği oldu: 0-0
Hollanda beraberliğiyle C Grubu'nu lider tamamlayan Arjantin, 2. turda D Grubu ikincisi Meksika'nın rakibi oldu. Portakallar ise çeyrek final için Portekiz'le kapışacak.
Fildişi Sahili: 3 - S.Karadağ: 2
C Grubu’nun diğer maçında, Fildişi Sahili, 2-0 yenik duruma düştüğü maçta Sırbistan Karadağ’ı 3-2 mağlup etti. Sırbistan Karadağ’ın gollerini Nicola Zigic ve Sasa Ilic attı. Fildişi’nin golleri ise Arouna Dindane (2) ve penaltıdan Bonaventure Kalou’dan geldi.
Futbolun fakir yüzü
Futbolun sanayi halini aldığı Avrupa'da alt yapı tesisleri, dev statlar ve yıldız futbolculara milyonlarca dolar akıtılıyor. Fildişi Sahili, Togo, Gana ve Ekvador gibi ülkeler ise o kadar şanslı değil. 2006 Dünya Kupası'nda mücadele eden en fakir ülkelerden birisi olan Ekvador, iki maçta topladığı 6 puanla gruptan çıkmayı garantiledi. Ekvador'un kadrosundaki 5 futbolcunun topla ilk buluştuğu köyde şimdilerde onlarca yıldız adayı, futbola 'merhaba' diyor
Angola’nın ikramı: 2-1
2. turu daha önce garantileyen Portekiz, Meksika'yı 2-1 yenerek 3'te 3 yaptı. Penaltı kaçıran, bir oyuncusu da kırmızı kart gören Meksika ise, Angola İran'la berabere kalınca 2. tura çıktı.
İran: 1 - Angola: 1
D Grubu’nun diğer karşılaşmasında, Angola ile İran berabere kaldı. Angola 60. dakikada Flavio’nun golüyle öne geçti, İran 75’te Sohrab Bakhtiarizadeh’le beraberliği yakaladı.
Ferdinand ve Neville'in durumları iyiye gidiyor
İsveç maçında sağ dizinden sakatlanan Michael Owen'ın finallere veda etmasinin şokunu yaşayan İngiltere'de, Rio Ferdinand ve Gary Neville'in durumları iyiye gidiyor.
İngiltere-İsveç kol kola: 2-2
İngiltere Cole ve Gerrad'la iki kere öne geçti. İsveç Allback ve Larsson’la beraberliği yakaladı. Puanını 7’ye yükseltenrek B Grubu’nu lider tamamlayan İngiltere, 2. turda Ekvador’la çeyrek final mücadelesine çıkacak. 5 puanlı İsveç ise, A Grubu lideri Almanya ile karşılaşacak.
Paraguay: 2 - Trinidad&Tobago: 0
B Grubu’nun diğer karşılaşmasında, Paraguay, Trinidad & Tobago’yu 25. dakikada Brend Sancho ve 86. dakikada Nelson Cuevas’ın golleriyle 2-0 yendi.
Alman taraftarlar galibiyeti sokaklarda kutladı
Almanya Milli Takımı'nın Ekvador'u 3-0 yenmesinin ardından Berlin sokaklarında karşılaşmayı izleyen yüz binlerce taraftar, galibiyeti coşkuyla kutladı. Bazı Alman taraftarlar, sıcak havanın da etkisiyle Spree nehrine atladılar.
Klinsmann: Ekvador karşısında kötü oynadık
İlk turdaki ilk 3 maçını kazanan Almanya, 1970 yılından bu yana ilk turdaki en iyi sonucunu elde etmesine karşın teknik direktör Juergen Klinsmann, Ekvador maçında Polonya maçından daha kötü oynadıklarını söyledi.
Alman basını: Sırada İsveç var
Panzerler farka gitti: 3-0
Ev sahibi Almanya, Ekvador’u Klose (2) ve Podolski’nin golleriyle 3-0 yendi, 9 puanla A Grubu lideri olarak 2. tura çıktı. Almanlar, B Grubu'nu ikinci sırada tamamlayan İsveç'le çeyrek final mücadelesi verecek.
Kosta Rika: 1 - Polonya: 2
A Grubu’nun diğer maçında, Kosta Rika karşısında 1-0 geriye düşen Polonya, Bartosz Bosacki’nin golleriyle rakibini 2-1 yendi. Kosta Rika’nın golünü 24. dakikada Ronald Gomez attı.
Küstüm, oynamıyorum
Almanya 2006 finallerinde oynadığı ilk 2 maçta 3 puanla tanışamayan Fransa Milli Takımı'nda Zidane-Domenech gerginliği yaşandığı ortaya çıktı. Fransa'da yayımlanan Le Parisien gazetesi, milli takımın kaptanı Zinedine Zidane'ın, teknik direktör Domenech ile arasının kötü olduğunu yazdı.
FIFA Togo oyuncularına primlerini ödeyecek
FIFA, Togo Milli Takımı oyuncularına primlerini doğrudan ödeyecek. FIFA Medya Direktörü Markus Siegler, Togo Futbol Federasyonu'nun talebi üzerine futbolculara prim ödenmesine karar verildiğini bildirdi.
Parreira: Kupa'da şov kazanmaktır
Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Carlos Alberto Parreira, takımının iyi oynamadığı şeklindeki eleştirileri cevaplayarak, Dünya Kupası'nda yapılacak şovun maçları kazanmak olduğunu söyledi.
Togo, Fransa'yı gözüne kestirdi
Dünya Kupası'nda (G) Grubu'nda mücadele eden Togo, gruptaki son maçında Fransa'yı yenerek ülkesine dönmek istiyor. Gruptaki ilk maçında Güney Kore'ye 2-1 yenilen, ikinci maçında dün İsviçre ile karşılaşan, ancak bu maçtan da yenik ayrılan Togo Milli Takımı, son maçında Fransa'yı yenerek kendini ispatlama amacını taşıyor.
Değişiklikler hayat verdi: 3-1
Mnari’nin golüne engel olamayan İspanya, ikinci yarıya iki oyuncu değişikliğiyle başladı. Joaquin da 56'da David Villa'nın yerine girdi. Değişiklikler sonrası net gol pozisyonları bulan İspanya, önce Raul’la beraberlik, Torres’le (2) galibiyet gollerini buldu.
Ukrayna acısını çıkardı: 4-0
İlk maçında İspanya’ya 4-0 yenilerek şaşırtan Ukrayna, Suudi Arabistan'ı Rusol, Rebrov, Shevchenko ve Kalinichenko'nun golleriyle aynı skorta mağlup etti.
Somali'de Dünya Kupasını izlemek yasaklandı
Somali'nin Cevher kentinde denetimi ele geçiren aşırı dinciler, 2006 Dünya Kupası Finalleri maçlarını gösteren sinema salonlarına saldırarak seyircileri kovdular.
İsviçre tura göz kırptı: 2-0
İlk maçında Fransa ile berabere kalan İsviçre, Togo’yu 16. dakikada Frei ve 89. dakikada Barnetta’nın golleriyle yendi, puanını 4’e çıkardı. Son maçında Güney Kore karşısına çıkacak olan İsviçre’ye 2. tur için beraberlik yetecek.
Fransız kaldılar: 1-1
İlk maçında İsviçre ile berabere kalan Fransa, Kore Cumhuriyeti karşısında 81. dakikada yediği golle yıkıldı. Finaller öncesi grubun favorisi olarak gösterilen Fransa, Togo ile oynayacağı son maçı kazanmak zorunda
DEVAIMI GELİCEK...
HABERLER (MÜZİK DİİL)
Moderatörler: barışhayranı, Mod
- Ben Bilirim
- Profesyonel

- İletişim: