Turkiye Azerbaycan Dostligu
Moderatörler: barışhayranı, Mod
- km_manco1325
- Demirbaş Üye

- İletişim:
Turkiye Azerbaycan Dostligu
Merhabalar BARIS sever arkadaslar ben Azerbaycandan Kemal hepinizi yeni yil donemini kutluyorum ve size boyle bi soru sormak istiyorum ...
Turkiyenin Azerbaycanla olan dostlugunu nasil buluyosunuz ?
Siz Azerbaycani taniyomusunuz?
Azerbaycani taniyosaniz eger nasil bi ulke olarak taniyosunuz?
Azerbaycana ait ne bilmek istiyosunuz ?
Turkiyenin Azerbaycanla olan dostlugunu nasil buluyosunuz ?
Siz Azerbaycani taniyomusunuz?
Azerbaycani taniyosaniz eger nasil bi ulke olarak taniyosunuz?
Azerbaycana ait ne bilmek istiyosunuz ?
- jonturk_emre
- İHRAÇ EDİLMİŞTİR
Azerbaycan'ı hep yıllarca kardeş ülke biliyoruz.Barış Manço'da zaten bize öyle tanıtmıştı.Ama ne bilim galiba son zamanlarda bi takım sorunlar var.
Mesela;Azerbaycan'da Türkiye Türkçesi ile konuşmanın yasaklanması gibi ve Milli maç vardı bi kaç sene önce.Azerbaycan'daki maçta bizim oyuncularımıza tekme tokat giriyordu Azeri futbolcular düşman gibi yani.Ama bu son zamanlarda gelişen olayları olumlu buluyorum ve iki kardeş ülkenin ilişkilerinin ebediyen sonsuz kalacağını umuyorum
Mesela;Azerbaycan'da Türkiye Türkçesi ile konuşmanın yasaklanması gibi ve Milli maç vardı bi kaç sene önce.Azerbaycan'daki maçta bizim oyuncularımıza tekme tokat giriyordu Azeri futbolcular düşman gibi yani.Ama bu son zamanlarda gelişen olayları olumlu buluyorum ve iki kardeş ülkenin ilişkilerinin ebediyen sonsuz kalacağını umuyorum
Emre başkaya
bütün türkler kardeştir ayrı gayrımız olmaz türkiye türklerine en yakın olan tabikide azeri kardeşlerimizdir konuştuğumuz lehçemiz birbirine yakındır bütün türkler tek yumruk olarak hareket etmelidir...
TÜRK bir vazife için yaratılmıştır.
O vazife kainat güzelleştiği zaman biter.
nogay,azeri,tatar,uygur,altay,yakut,çuvaş,
türkiye,tıva,kırım,kazan,ahıska,karapapak,
karakalpak,gagauz,kazak,kırgız,uzbek,karaim,telengit
doygan,kumandı,hakas,urankhay,türkmen,kamuk....
TÜM TÜRK'LER KAN KARINDAŞ
TÜRK IRKI SAĞOLSUN
YÜKSEL TÜRK,YÜKSEL Kİ YERİN BU YER DEĞİLDİR,
DÜNYAYA GELMEK HÜNER DEĞİLDİR
TÜRK bir vazife için yaratılmıştır.
O vazife kainat güzelleştiği zaman biter.
nogay,azeri,tatar,uygur,altay,yakut,çuvaş,
türkiye,tıva,kırım,kazan,ahıska,karapapak,
karakalpak,gagauz,kazak,kırgız,uzbek,karaim,telengit
doygan,kumandı,hakas,urankhay,türkmen,kamuk....
TÜM TÜRK'LER KAN KARINDAŞ
TÜRK IRKI SAĞOLSUN
YÜKSEL TÜRK,YÜKSEL Kİ YERİN BU YER DEĞİLDİR,
DÜNYAYA GELMEK HÜNER DEĞİLDİR
KAYGISIZDA OLSA TÜRKER DERTLİDİR
- km_manco1325
- Demirbaş Üye

- İletişim:
oncelikle merhaba sen dedigin gibi BARIS MANCO bizlere kardes oldugumuzu soylemisdir ama Azeriler asla ve asla Turkiyelileri tekme tokatlamamisdir cunki bizler asla ve de asla nankor degilizdir sizin bize karsi yapdiklariniza bi boyle cavap vermeyi kendimize yakisdirmayiz milli macda benim bazi arkadaslarim vardi ve onlar sona kadar oradaydi oyle biseyin olmadigini sana soyleyeyimjonturk_emre yazdı:Azerbaycan'?y?a karde?biliyoruz.Bar?篧da zaten bize ? tan??ne bilim galiba son zamanlarda bi tak?unlar var.
Mesela;Azerbaycan'da T? T?i ile konu?yasaklanmas? ve Milli maç ¶ard?aç ³ene ?.Azerbaycan'daki maç´¡ bizim oyuncular?tekme tokat giriyordu Azeri futbolcular d?gibi yani.Ama bu son zamanlarda geli?ylar?lu buluyorum ve iki karde?in ili?nin ebediyen sonsuz kalacağ½®½ umuyorum
- jonturk_emre
- İHRAÇ EDİLMİŞTİR
km_manco1325 yazdı:oncelikle merhaba sen dedigin gibi BARIS MANCO bizlere kardes oldugumuzu soylemisdir ama Azeriler asla ve asla Turkiyelileri tekme tokatlamamisdir cunki bizler asla ve de asla nankor degilizdir sizin bize karsi yapdiklariniza bi boyle cavap vermeyi kendimize yakisdirmayiz milli macda benim bazi arkadaslarim vardi ve onlar sona kadar oradaydi oyle biseyin olmadigini sana soyleyeyimjonturk_emre yazdı:Azerbaycan'?y?a karde?biliyoruz.Bar?篧da zaten bize ? tan??ne bilim galiba son zamanlarda bi tak?unlar var.
Mesela;Azerbaycan'da T? T?i ile konu?yasaklanmas? ve Milli maç ¶ard?aç ³ene ?.Azerbaycan'daki maç´¡ bizim oyuncular?tekme tokat giriyordu Azeri futbolcular d?gibi yani.Ama bu son zamanlarda geli?ylar?lu buluyorum ve iki karde?in ili?nin ebediyen sonsuz kalacağ½®½ umuyorum
ben maçı kendi gözlerimle izledim 1-0 Türkiye kazandı hatta yani kendi gözlerimle gördüğüme inanayım dimi neyse mesele bu değil sen aklınızdan ne geçiyo söyle dedin biz de söyledik olay bu yani.Aksini savunan yok Azerbaycan tabiki kardeş ülkemiz...
Emre başkaya
- km_manco1325
- Demirbaş Üye

- İletişim:
ha bide sen diyosun ki Azerbaycanda Turkiye Turkcesiynen konusma yasaklanmis ha ya kardesim nereden buluyosun boyle seyleri bunlarin hepsi asilsiz seyler bizim ulke demokratik ve sivil ulkedir bi fransamiyik ki boyle bisey yapalim ha bizim ulkede kim ne cur isterse oyle konusur bizde Turkce konusmak kabahat degil bas ucaligidir zaten biz de turkce konusmuyormuyuz hani bana bisey yapan varmi ha lutfe boyle asilsiz seyleri konusupta insanlarin kafasini karistirmayalim lutfen varsa isbatin oyle konus olurmu ama lutfenjonturk_emre yazdı:Azerbaycan'?y?a karde?biliyoruz.Bar?篧da zaten bize ? tan??ne bilim galiba son zamanlarda bi tak?unlar var.
bırakın futbol saçmalığını sonuçta maç bu sertlik olabilir buradan böyle bi sonuç cıkartılamaz ....
ebulfeyz elçibeyi rahmetle anıyoruz türk dünyası için yaptıklarını asla unutamayız türkiye türklerinde nasıl türklüğünü kaybetmiş dönmeler varsa azerbaycandada rus yanlısı gruplar var azeri kardeşlerimizden istediğimiz türklük bilincine sahip cıkmaları ben eminimki azerbaycanın büyük kısmı türklük bilinciyle yaşamaktadır KARABAĞINDA en kısa zamanda ermeni işgalinden kurtulmasını YÜCE ALLAHTAN DİLİYORUM
ebulfeyz elçibeyi rahmetle anıyoruz türk dünyası için yaptıklarını asla unutamayız türkiye türklerinde nasıl türklüğünü kaybetmiş dönmeler varsa azerbaycandada rus yanlısı gruplar var azeri kardeşlerimizden istediğimiz türklük bilincine sahip cıkmaları ben eminimki azerbaycanın büyük kısmı türklük bilinciyle yaşamaktadır KARABAĞINDA en kısa zamanda ermeni işgalinden kurtulmasını YÜCE ALLAHTAN DİLİYORUM
- km_manco1325
- Demirbaş Üye

- İletişim:
hay ALLAH agzindan esitsin kardesim saolasin bu yazin icin dilerim ALLAHdan bu yil GARABAG ermeni isgalinden azad olur AMIN! AMIN! AMIN!turkerr yazdı:b? futbol saç¡l?sonuç´¡ maç ¢u sertlik olabilir buradan b? bi sonuç £?lamaz ....
ebulfeyz elç©¢eyi rahmetle an? t?nyas? yapt?n? unutamay?kiye t?inde nas?kl?kaybetmi?ler varsa azerbaycandada rus yanl?uplar var azeri karde?zden istediğ©©z t? bilincine sahip c?r?eminimki azerbaycan??m?l?inciyle ya?d?ABAĞNDA en k?manda ermeni i?en kurtulmas?CE ALLAHTAN DİİORUM
- jonturk_emre
- İHRAÇ EDİLMİŞTİR
zuhahah
noluyo burda ya azeri düşmanı ilan edilmişim birden
hay allah
kemal kardeş yazımı iyi okusan anlayacaksın dediğimi ! Ben Türkiye türkçesi ile konuşmanın yasaklandığını söylüyorum. Sen kendin Azeri Türkçesi ile konuşuyorsun. Mesela biz kale diyoruz siz kapı , biz kaleci diyoruz siz kapıcı.Anlatmak istediğim bu.
İnşallah anladın kardeşim
Karabağ sorunuda umarım düzelir.Çünkü yıllar insanlar çok acı cekti
kemal kardeş yazımı iyi okusan anlayacaksın dediğimi ! Ben Türkiye türkçesi ile konuşmanın yasaklandığını söylüyorum. Sen kendin Azeri Türkçesi ile konuşuyorsun. Mesela biz kale diyoruz siz kapı , biz kaleci diyoruz siz kapıcı.Anlatmak istediğim bu.
İnşallah anladın kardeşim
Karabağ sorunuda umarım düzelir.Çünkü yıllar insanlar çok acı cekti
Emre başkaya
- km_manco1325
- Demirbaş Üye

- İletişim:
kardes seni kimse dusman adlandirmadi ben diyorum ki oyle bisey olmadijonturk_emre yazdı:zuhahah![]()
noluyo burda ya azeri d��man� ilan edilmi�im birden
hay allah
kemal karde� yaz�m� iyi okusan anlayacaks�n dedi�imi ! Ben T�rkiye t�rk�esi ile konu�man�n yasakland���n� s�yl�yorum. Sen kendin Azeri T�rk�esi ile konu�uyorsun. Mesela biz kale diyoruz siz kap� , biz kaleci diyoruz siz kap�c�.Anlatmak istedi�im bu.
�n�allah anlad�n karde�im![]()
![]()
Karaba� sorunuda umar�m d�zelir.��nk� y�llar insanlar �ok ac� cekti
Ben Bar�� Man�oyu �ok Seviyorum
http://www.kurtlarvadisi.az
http://www.kurtlarvadisi.az
- baris_onsel
- Demirbaş Üye

şunu hep söylerim biz orta asya devletlerine göre millî kimliğimizi (benliğimizi) kaybettik;bize göre de orta asya devletleri millî kimliklerini kaybettiler.Azerbaycan can çekişen son ülke...
Türk kurultayında rusça tercüman ile anlaşabildiğimiz ülkeler Türk'tü eskiden.Fakat şimdi darbeler,hortumlamalar,dış devletleri oyunlarıyla mahvoldu...
Azerbaycan da şimdi kendi sıyrılmaya meyilli gerek Türkçe'yi yasaklamasıyla olsun gerek ticari konularda olsun.Abdullah gül ziyarete gitti bi ara ama sanırım pek bşe değişmeyecek...Azerbaycanla dostuz her zaman fakat ta ki kara güne kadar...(sanırım)
Türk kurultayında rusça tercüman ile anlaşabildiğimiz ülkeler Türk'tü eskiden.Fakat şimdi darbeler,hortumlamalar,dış devletleri oyunlarıyla mahvoldu...
Azerbaycan da şimdi kendi sıyrılmaya meyilli gerek Türkçe'yi yasaklamasıyla olsun gerek ticari konularda olsun.Abdullah gül ziyarete gitti bi ara ama sanırım pek bşe değişmeyecek...Azerbaycanla dostuz her zaman fakat ta ki kara güne kadar...(sanırım)
- km_manco1325
- Demirbaş Üye

- İletişim:
baris_onsel yazdı:�unu hep s�ylerim biz orta asya devletlerine g�re mill� kimli�imizi (benli�imizi) kaybettik;bize g�re de orta asya devletleri mill� kimliklerini kaybettiler.Azerbaycan can �eki�en son �lke...
T�rk kurultay�nda rus�a terc�man ile anla�abildi�imiz �lkeler T�rk't� eskiden.Fakat �imdi darbeler,hortumlamalar,d�� devletleri oyunlar�yla mahvoldu...
Azerbaycan da �imdi kendi s�yr�lmaya meyilli gerek T�rk�e'yi yasaklamas�yla olsun gerek ticari konularda olsun.Abdullah g�l ziyarete gitti bi ara ama san�r�m pek b�e de�i�meyecek...Azerbaycanla dostuz her zaman fakat ta ki kara g�ne kadar...(san�r�m)
rus tercüman olayları doğrudur ama 100 yıl kominist işgalinde kaldılar alfabeleri değiştirilde dileri yasaklandı büyük zulüm altında dinlerini ve kültürlerini yaşayamadılar türkler birbirinden koparıldılar sürgün edildiler kafkasyanın etnik yapısı baskıyla değiştirildi ama bundan sonrası önemli bizim için ben barısonsel kadar umutsuz değilim göreceksiniz önümüzdeki yıllarda bütün türkler kucaklaşacak insallah
- km_manco1325
- Demirbaş Üye

- İletişim:
Azerbeycan sovyet birliyinde boyle yasaklar olmusdu ama bu Azerbeycan dovletinin kendi isteyi degildir bu sovyet birliyinin isteyidir Azerbeycan ozgur mustagil uldukdan sonra boyle yasaklar da kalkti. bizim ulkede kim nasil istiyosa oyle konusuyo ister Turk,ister Rus,ister ingilis,istersede basqa milletden olanlar nasil istiyosa oyle konusuyo bizim ulkede
- baris_onsel
- Demirbaş Üye

km_manco1325 yazdı:Azerbeycan sovyet birliyinde boyle yasaklar olmusdu ama bu Azerbeycan dovletinin kendi isteyi degildir bu sovyet birliyinin isteyidir Azerbeycan ozgur mustagil uldukdan sonra boyle yasaklar da kalkti. bizim ulkede kim nasil istiyosa oyle konusuyo ister Turk,ister Rus,ister ingilis,istersede basqa milletden olanlar nasil istiyosa oyle konusuyo bizim ulkede
sevgili kardeşim biz Azeriler suçlu demedik
Sen de ne güzel demişsin öyle bir yasak getirilemez diye.Bak sende bizi seviyorsun biz de seni...Halklar düşman olamaz Azerbaycan'la Türkiye arasında.
- jonturk_emre
- İHRAÇ EDİLMİŞTİR
- km_manco1325
- Demirbaş Üye

- İletişim:
yok ya ben sizi yanlis anladigimdan degi ben biliyorum sizlerde diyorsunuz biz kardes halklariz ama siz diyosunuz ki Azerbeycanda Turkce konusma yasagi var ben de buna sinirlendim evet olmusdu boyle yasak ama sovyetler birligi zamani yani Azerbaycan hurriyetine kavusdukdan sonra 1991 yilindan buyana boyle yasak yok yani o yasagi bile biz koymadik
- baris_onsel
- Demirbaş Üye