SİZCE AŞK BU MU???

Seviyeyi düşürmemek ve bölünmelere yol açabilecek siyasi, dini, spor/futbol konularının konuşulmaması kaydıyla, her türlü konunun konuşulabileceği serbest forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

Kullanıcı avatarı
nihonjin
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen nihonjin » Pzt Şub 05, 2007 19:17 pm

Maalesef her şey maddiyata dayalı günümüzde tabiiki aşklarda...Ben inanmıyorum artık aşka... :gozyasi:
Dünü bilmeden bugünü yaşamanin bedeli öylesine ağırdi ki
Yarını bugünden kurtarmak için hayatımda
ikinci kez söz verdim
Birinciyi tutamamıştım ama
ikinciyi tutacağıma söz vermiştim...

aytac
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen aytac » Pzt Şub 05, 2007 19:26 pm

Bence aşk,bir insanı hayatının merkezi haline getirmektir bence.Önemli olan ise o kişinin hayatın merkezi olabilmeye değmesidir...

Barıscıl
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen Barıscıl » Sal Şub 06, 2007 02:03 am

Ya arkadaşlar onu bunu geçin de yani bilmiyorum aşk vardır eskilerde kaldı gibi ama sanki. İnsanlar çok değişti herşey ve herkes değişiyor bu nedenle artık aşk gözle görülemez yüreklerde hissedilemez duruma geldiğinden bir çok kişi yalan aşk diye birşey yok der oldu?

Böyle değilmidir durum? Yanılıyor muyum??
Zaman... Biz onu tükettik sanırken, aslında onun bizi tükettiğini fark ettiğimizde vakit çok geç oluyor! (Can DÜNDAR)

Barıscıl
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen Barıscıl » Sal Şub 06, 2007 02:04 am

aytac yazdı:Bence aşk,bir insanı hayatının merkezi haline getirmektir bence.Önemli olan ise o kişinin hayatın merkezi olabilmeye değmesidir...

İşte bu da gerçekten çok doğru...
Zaman... Biz onu tükettik sanırken, aslında onun bizi tükettiğini fark ettiğimizde vakit çok geç oluyor! (Can DÜNDAR)

Kullanıcı avatarı
nihonjin
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen nihonjin » Sal Şub 06, 2007 02:27 am

Barıscıl yazdı:Ya arkadaşlar onu bunu geçin de yani bilmiyorum aşk vardır eskilerde kaldı gibi ama sanki. İnsanlar çok değişti herşey ve herkes değişiyor bu nedenle artık aşk gözle görülemez yüreklerde hissedilemez duruma geldiğinden bir çok kişi yalan aşk diye birşey yok der oldu?

Böyle değilmidir durum? Yanılıyor muyum??
Yanılmıyorsun arkadaşım.Yerden göğe kadar haklısın.Eskidendi çıkarsız yalansız aşklar ama günümüze uydu aşkta...
Dünü bilmeden bugünü yaşamanin bedeli öylesine ağırdi ki

Yarını bugünden kurtarmak için hayatımda

ikinci kez söz verdim

Birinciyi tutamamıştım ama

ikinciyi tutacağıma söz vermiştim...

Kullanıcı avatarı
efemanco
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen efemanco » Sal Şub 06, 2007 02:53 am

ben taaaaaa ilkokul yıllarında bi kıza aşık olmuştum arkadaşlar sınıf arkadaşım adını yazmıyımda baş harfi A.... idi.Onunla çok iyi arkadaşlığımız vardı.sınıfta benim tam çaprazımda oturuyodu.Böyle sıraya başımızı dayayıp bakışırdık.Ama zalim kaderdirki ben 4.cü sınıfta bayağa bi üşütmüştüm 10-15 gün neredeyse okula gidemedim...Onlarda o sıra taşındılar...Ben ilk onu sevmiştim ona aşık olmuştum...Neyse aradan bi 10 sene geçti ben şans eseride olsa bunların evini buldum.Sonra görüştüm onu hala sevdiğimi unutmadığımı anlattım...Ama çoktan unutulmuşumda haberim yokmuş...Kız kaç erkek arkadaş değiştirmiş...Bide işin en acısı onunla görüştüğümde beni hatırlamadığını...Zar zor bi şeylerin zihninde canlandığını söyledi...O gün bugündür aşka ve kızların samimiyetine inancım hiç kalmadı...Eğer aşk bir insanı sevip ondan başka hiç kimseyi görmemek ve hiç gelmeyeceğini bile bile onu camın kenarında beklemekse ben bunu dibine kadar yaşadım...
BİR GÜN GELECEK DÖNENCE BİLİYORUM...

Barıscıl
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen Barıscıl » Sal Şub 06, 2007 05:38 am

efemanco yazdı:ben taaaaaa ilkokul yıllarında bi kıza aşık olmuştum arkadaşlar sınıf arkadaşım adını yazmıyımda baş harfi A.... idi.Onunla çok iyi arkadaşlığımız vardı.sınıfta benim tam çaprazımda oturuyodu.Böyle sıraya başımızı dayayıp bakışırdık.Ama zalim kaderdirki ben 4.cü sınıfta bayağa bi üşütmüştüm 10-15 gün neredeyse okula gidemedim...Onlarda o sıra taşındılar...Ben ilk onu sevmiştim ona aşık olmuştum...Neyse aradan bi 10 sene geçti ben şans eseride olsa bunların evini buldum.Sonra görüştüm onu hala sevdiğimi unutmadığımı anlattım...Ama çoktan unutulmuşumda haberim yokmuş...Kız kaç erkek arkadaş değiştirmiş...Bide işin en acısı onunla görüştüğümde beni hatırlamadığını...Zar zor bi şeylerin zihninde canlandığını söyledi...O gün bugündür aşka ve kızların samimiyetine inancım hiç kalmadı...Eğer aşk bir insanı sevip ondan başka hiç kimseyi görmemek ve hiç gelmeyeceğini bile bile onu camın kenarında beklemekse ben bunu dibine kadar yaşadım...

İçim çok kötü oldu şimdi. Yalnız güzel arkadaşım bunu tüm bayanlara mal etme bence. Yani kötü birşey yaşamıssın gerçekten fakat herkes de oyle olacak diye genelleme yapılmamalı ne olursa olsun ileriye daha umutla yani iyimser bakılmalı. Kendini kapama. Herzaman senin için sana uygun biri vardır ilerdeki bir zamanda..

Ama tabi işte dediğim gibi yazımda aşkın anlamı biraz değişti günümüzde. Benim gönlümde farklıdır eminim ama genel olarak artık ne anlamda olduğunu çok merak ediyorum...

Kullanıcı avatarı
rapin_kizi__
Rekortmen Üye
Rekortmen Üye
İletişim:

Mesajgönderen rapin_kizi__ » Sal Şub 06, 2007 13:06 pm

bence ask aslında olmayan bıseydır.cnku bırısıne asık oluorunuz onun ıcın o an hayatınızı verebılcek kadar sevıorsunuz ama 2 gun sonra bıtıo arkadasından solemedıgınız laflar kalmıyor.yada mecnun olup daglara vuruoruz.ask acı cekmekmı ask acıdır yok efendım batsın dunya kahrolsun falan ne bu yha ask sadece mutlu olmaktır bnce mutsuzluk avrsa o ınsan ıcın ıyı degıl ask adamı olgunlastırmıs hadı be ordan bence acı vermeye basladıgı anda ask bıter cunku hayattımız her sanıye akıp gıdıyor zaten onuda gozyasları ıle harcıcaksak ne onemı kaldı ki.. dye dusunuorum

Kullanıcı avatarı
silahsız kuvvet
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen silahsız kuvvet » Sal Şub 06, 2007 16:11 pm

aşk; bir annenin, yavrusunun hayatını kurtarmak aşkına, patronuyla aşk(!) yaşaması kadardır artık !!

aşk; bekar bir kadının anne olabilmek aşkına(!), Amerika'dan ithal ettiği spermle aşk(!) yaşaması ve medyanın bunu insanlara pazarlamasıdır artık !!

aşk, aynı zamanda, acılara göğüs germek ve onuru korumak değil de mutluluksa sadece, işte aşk budur !

aytac
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen aytac » Sal Şub 06, 2007 16:47 pm

rapin_kizi__ yazdı:bence ask aslında olmayan bıseydır.cnku bırısıne asık oluorunuz onun ıcın o an hayatınızı verebılcek kadar sevıorsunuz ama 2 gun sonra bıtıo arkadasından solemedıgınız laflar kalmıyor.yada mecnun olup daglara vuruoruz.ask acı cekmekmı ask acıdır yok efendım batsın dunya kahrolsun falan ne bu yha ask sadece mutlu olmaktır bnce mutsuzluk avrsa o ınsan ıcın ıyı degıl ask adamı olgunlastırmıs hadı be ordan bence acı vermeye basladıgı anda ask bıter cunku hayattımız her sanıye akıp gıdıyor zaten onuda gozyasları ıle harcıcaksak ne onemı kaldı ki.. dye dusunuorum

:alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

Barıscıl
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen Barıscıl » Sal Şub 06, 2007 19:12 pm

rapin_kizi__ yazdı:bence ask aslında olmayan bıseydır.cnku bırısıne asık oluorunuz onun ıcın o an hayatınızı verebılcek kadar sevıorsunuz ama 2 gun sonra bıtıo arkadasından solemedıgınız laflar kalmıyor.yada mecnun olup daglara vuruoruz.ask acı cekmekmı ask acıdır yok efendım batsın dunya kahrolsun falan ne bu yha ask sadece mutlu olmaktır bnce mutsuzluk avrsa o ınsan ıcın ıyı degıl ask adamı olgunlastırmıs hadı be ordan bence acı vermeye basladıgı anda ask bıter cunku hayattımız her sanıye akıp gıdıyor zaten onuda gozyasları ıle harcıcaksak ne onemı kaldı ki.. dye dusunuorum

Ben buna katılmıyorum. Bir arkadaşımla dertleştigimde bana şöyle demişti,

Aşk orda biryerde. Ama insanlar nerde sen nerdesin???

Daha fazla yorum yapmayacagım...

samet ahmet

Mesajgönderen samet ahmet » Çrş Şub 07, 2007 12:09 pm

eeee bakış açısı da lazım... değilmi! mecnunun: ''siz ona benim gözümle bakın'' varmı be... şte bu ne kadar güzel söylemiş... :alkis: :alkis: :alkis:

Kullanıcı avatarı
silahsız kuvvet
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen silahsız kuvvet » Çrş Şub 07, 2007 13:15 pm

Şirin'in uğruna dağları delip su yolları açan Ferhat'a padişah sorar.. O'na bunları yaptıran 'güzelliği' merak ettiğini söyler.. ve kendisine Şirin gösterililince, 'uğruna dağları deldiğin kız bu mu !?' der..

Ferhat;
- padişahım, siz O'na bir de benim gözümle bakın !..

Kullanıcı avatarı
Mançolayizm
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen Mançolayizm » Çrş Şub 07, 2007 13:45 pm

Güzel bi yorum ama, bana göre AŞK denilen şey herneyse tek kişilik bir oyundan ibaret arkadaşalar...

AŞKta çift taraflı sevme olamaz, örtüşmez bu iki kişinin birbirine duyduğu manevi değer, kesinlikle biri diğerinden daha çok seviyordur...

AŞK TEK KİŞİLİK, HATTA KARŞILIKSIZ OLANDIR...

Barıscıl
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen Barıscıl » Çrş Şub 07, 2007 15:29 pm

Mançolayizm yazdı:Güzel bi yorum ama, bana göre AŞK denilen şey herneyse tek kişilik bir oyundan ibaret arkadaşalar...

AŞKta çift taraflı sevme olamaz, örtüşmez bu iki kişinin birbirine duyduğu manevi değer, kesinlikle biri diğerinden daha çok seviyordur...

AŞK TEK KİŞİLİK, HATTA KARŞILIKSIZ OLANDIR...

Buna şöyle Can Dündar'ın bir yazısından örnekle cevap vermek istiyorum arkadaşım...

Şimdi öncelikle Nereye adlı kitabında demiş ki;
" Kimi sevsek, onda ruhumunuzun farklı bir rengi yansır. Sevdiklerimizin her biri biziz; Cümleten bileşkemiz.

Sonra da eklemiş...

Ama sonunda kendinden de sıkılır insan elbet....
Gün gelir, terk edebilir en sevdiklerini bile...
Bir tek yalnızlığımız, ömür boyu yalnız bırakmaz bizi...

O YÜZDEN BENCE AŞK, TEK KİŞİLİKTİR.

Demiş yazar Can Dündar. İnsan katılmadan geçemiyor doğrusu.

Kullanıcı avatarı
baris_onsel
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen baris_onsel » Çrş Şub 07, 2007 19:22 pm

Buyrun size gerçek aşk:
http://youtube.com/watch?v=aShuDuEKQGw&mode=related&search=
7 dakika ama çok harika izleyin ;)

Kullanıcı avatarı
rapin_kizi__
Rekortmen Üye
Rekortmen Üye
İletişim:

Mesajgönderen rapin_kizi__ » Cum Şub 09, 2007 13:36 pm

valla ask yasayın abı acı cekın sonra ben zaten onu sevmıyordum o boyle şöyle dıyın bakıs acısı derken dogru olaya nerden baktıgn onemlı ama kım olarak baktıgında onemlı.sizce mutlu mestu yasasanız ne olur ıllah acımı cekmek lazım.annem ve babam 20 yıldır evlıler ve bıkere olsun kavga ettıklerını hıc kımse gormedı duymadı bıkerecık olsun kımsenn uzuldugunu gormedım smdı bu ask dıılmı ıllah annemın aglması babamın kavgamı etmesı lazım ask ıcın:)

ogulcan

Mesajgönderen ogulcan » Cum Şub 09, 2007 14:38 pm

bence birbirlerini kasiyorlar :D :D :D

Kullanıcı avatarı
silahsız kuvvet
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen silahsız kuvvet » Cum Şub 09, 2007 16:25 pm

rapin_kizi__ yazdı:valla ask yasayın abı acı cekın sonra ben zaten onu sevmıyordum o boyle şöyle dıyın

o tarz konuşabilenler aşkı yaşamış mıdır sence.... bence birlikteliğin ardından böyle söylemlere sarılmak, deyim yerindeyse biraz çapsızlık olur. bu, aşık olmak değil, nefsin esiri olmaktır sadece..

rapin_kizi__ yazdı:bakıs acısı derken dogru olaya nerden baktıgn onemlı ama kım olarak baktıgında onemlı.sizce mutlu mestu yasasanız ne olur ıllah acımı cekmek lazım.

bence, mutluluk inşa edilir, bunun için de gerekiyorsa zorluklara göğüs gerilir..

rapin_kizi__ yazdı: annem ve babam 20 yıldır evlıler ve bıkere olsun kavga ettıklerını hıc kımse gormedı duymadı bıkerecık olsun kımsenn uzuldugunu gormedım smdı bu ask dıılmı ıllah annemın aglması babamın kavgamı etmesı lazım ask ıcın :)

peki, 20 yıldır süren bu mutluluk için; "hiç bir çaba", "hiç bir özveri", "hiç bir paylaşım vs." yok mu !?

Kullanıcı avatarı
Mançolayizm
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen Mançolayizm » Cum Şub 09, 2007 19:28 pm

İyi bir analiz...

Kullanıcı avatarı
rapin_kizi__
Rekortmen Üye
Rekortmen Üye
İletişim:

Mesajgönderen rapin_kizi__ » Cmt Şub 10, 2007 15:35 pm

ben onu anlatmak ıstemedım benım yorumlarımı okurken neden beynınızın sol tarafı calısıyor ben saga hitap etmeye calısıyorum
kavga etmeden uzulmeden aglamadan ozverı sadakat olmazmı ıllah bırınn aglamasımı lazım
zorlukları ınsanlar kendılerı yaratır cogumuzun bı töreye yada benzerı seylere kurban gıttımızı dusunmuyorum o yuzden ınsan ısterse mutlu olur.kendı adıma konusuyorum belkıde ama aşk acı çekmetir diye bi tabır konulursa yanlış olur cnku eger zorluk varsa tmm beraber paylasılır duzene konur yardımcı olunur ama bu acı cekmek degılkı.bu sadece paylasım ve bunu her gun en az 10 kısıye yapıoruz zaten ask mutlu olmaktır ask gulumsemektır ask sacma sapan seylere bıle kahkaha ıle gulmektır.bı zorluk olursa yanında olmak ACI ÇEKMEK DEĞİLKİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ

samet ahmet

Mesajgönderen samet ahmet » Cmt Şub 10, 2007 15:58 pm

daha iyi bir analiz :)

Kullanıcı avatarı
silahsız kuvvet
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen silahsız kuvvet » Cmt Şub 10, 2007 18:11 pm

:) beynimin her iki tarafını eşzamanlı kullandığım için bir tarafının basmaması gibi bir durum söz konusu değil !.. burada hiç kimse 'aşk acı çekmektir'i savunmuyor, ama sen 'aşk mutluluktur, mutluluk yoksa yoktur' diyorsun... aşkı mutluluğa hapsedecek kadar dar alanda kalan bir analiz ! :)

Kullanıcı avatarı
elanur
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen elanur » Çrş Şub 14, 2007 16:02 pm

gurbetcimanço yazdı:valla şu zamanda aşk ya paralıya yta da yuakışıklı-güzel e oluyo genelde
iç güzelliği takan yok bu zamanda
yani artık gerçek aşk yok
yani aşk yok :) ;) :(

bence bi konuda yanılıosun,tabi bu dediklerini yapan war ama herkes yapıo die bişi yok..şöyle bişide war genelde herkes kız-erkek ilk olarak dış görünüşe bakarlar we bence bu gayet normal die düşünüorum içine de onu tanıdıkca karar werir yani..sizcede öyle diğilmi?

Kullanıcı avatarı
sethem
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen sethem » Çrş Şub 14, 2007 19:05 pm

bencede fotoğrafçı doğru zamanda doğru yerdeymiş aşkın ne resmi olur ne sözleri