A- ka * B- tu * C- mi * D- te * E-ku * F- lu * G- ji * H- ri * I- ki * J- zu * K- me *L- ta * M- rin * N- to * O-mo * P- no * Q- ke * R-shi * S- ari * T-chi * U- do * V- ru * W-mei * X-na * Y- fu * Z- zi
JAPONCA İSMİNİZ NEDİR BİLİYORMUSUNUZ???
Moderatörler: barışhayranı, Mod
JAPONCA İSMİNİZ NEDİR BİLİYORMUSUNUZ???
Japonca İsminiz Nedir Biliyormusunuz?
A- ka * B- tu * C- mi * D- te * E-ku * F- lu * G- ji * H- ri * I- ki * J- zu * K- me *L- ta * M- rin * N- to * O-mo * P- no * Q- ke * R-shi * S- ari * T-chi * U- do * V- ru * W-mei * X-na * Y- fu * Z- zi

Gamzedeyim deva bulmam...
- rapin_kizi__
- Rekortmen Üye

- İletişim:
- baris_onsel
- Demirbaş Üye

- nehir taşçı
- Demirbaş Üye

Japon dili öğrencisi olarak olaya el koymak istiyorum izninizle
Şimdi Japoncada isimler böyle olmuyor.Bizim isimlerimiz yabancı kelime sayıldığı için onların yabancı kelimeler için kullandığı katakana adı verilen hece alfabesi kullanılıyor.Örneğin benim adım nurdan ama katakana ile yazılırken nurudan diye yazılıyor.İsimlerin kanjileride mevcut tabiki ama bunu bulmak uzun zaman alıyor.İsminizin okunuşuna ya da anlamına göre kanjiler bulunuyor.En iyisi katakana kullanmak 
Dünü bilmeden bugünü yaşamanin bedeli öylesine ağırdi ki
Yarını bugünden kurtarmak için hayatımda
ikinci kez söz verdim
Birinciyi tutamamıştım ama
ikinciyi tutacağıma söz vermiştim...
ikinci kez söz verdim
nihonjin yazdı:Japon dili öğrencisi olarak olaya el koymak istiyorum izninizleŞimdi Japoncada isimler böyle olmuyor.Bizim isimlerimiz yabancı kelime sayıldığı için onların yabancı kelimeler için kullandığı katakana adı verilen hece alfabesi kullanılıyor.Örneğin benim adım nurdan ama katakana ile yazılırken nurudan diye yazılıyor.İsimlerin kanjileride mevcut tabiki ama bunu bulmak uzun zaman alıyor.İsminizin okunuşuna ya da anlamına göre kanjiler bulunuyor.En iyisi katakana kullanmak
Benim ismim ne o zaman katakana da
Boşver olur gidersin daha uzuuuuun zaman var
Bu arada Japonca okuma ve yazmayı 1. sınıfın ilk 2 haftasında hallettim yoksa 3.sınıf olamazdım 
Dünü bilmeden bugünü yaşamanin bedeli öylesine ağırdi ki
ikinci kez söz verdim
ikinci kez söz verdim