Barış Manço'nun AB'ye bakışı
Moderatörler: barışhayranı, Mod
- fairground
- Forum Duayeni

Barış Manço'nun AB'ye bakışı
"Avrupa bizi tanımıyor. Tanımak da istemiyor. İşine gelmiyor. Ayrıca bizi niye tanısın Avrupa? İşin doğrusu benimde umurumda değil bu tanınma. Açık konuşmak gerekirse Avrupa benim zırnık umurumda değil. Adamlar bizi tanımak istemiyorlar ki, sevmiyorlar. Osmanlıdan günümüze yumruk gibi bir toplumuz. Severlerse tarih kitaplarına yazacak, kendileriyle ters düşecekler. Sempatiyle bakmalarıda mümkün değil. Bizde bu Avrupa’ya neden bu kadar şık bakıyoruz anlamıyorum. Dünyada onların dışında, kollarını açmış bizi bekleyen toplumlar var. Afrika’dan yeni geldim. Tüm Afrika Türkiye’ye ağabey gözüyle bakıyor. Adımız geçince ayaklara kalkıyor, kapılara kadar uğurluyorlar. İlle bir yerlere girmek gerekiyorsa AT’ı MAT’ı boşverin. Kültürel ve ekonomik olarak, bu sıcak kıtanın sıcakkanlı insanlarının yüreklerine girmeliyiz. Sırf onlarmı bekleyenler? Pakistan, Mısır, Yugoslavya, Macaristan’da yüz binlerce insan gönülden bizi bekliyor, usulden değil. İnsanlar insanlarla iki amaçla ilgilenir: Kültür ve ticaret. Biz Avrupalıya kültür olarak ne verebiliriz, ekonomik bakımdan ne satabiliriz? Avrupa’nın bize iyi bakması için orta yerde hiçbir somut neden yok. Ama bizimde onlara sempatiyle bakmamız içinde bir nedenimiz yok. Ayrıca, zorunluluğumuzda. İlle de bakacaksak, objektif bakalım yeter... "
1990 Yilinda Playboy dergisinin gerceklestirdigi röportaj
Tanrı Türkiye'yi, yönetenlerinden korusun!
haklısın barış abi
Barış Ağabeyin Bu tavrını ve düşüncesini bilmek gerçekten güzel.
Bize yüreğini açanlar varken, ardında hançer saklayanlarla ne işimiz
olacak ki...
Gelde tepemizdeki malum kişilere anlat bunu, bunların sayesinde hepimizin, Türk milletinin gururu rencide ediliyor avrupada, orda burda
Bize yüreğini açanlar varken, ardında hançer saklayanlarla ne işimiz
olacak ki...
Gelde tepemizdeki malum kişilere anlat bunu, bunların sayesinde hepimizin, Türk milletinin gururu rencide ediliyor avrupada, orda burda
İlle de Barış !!! O'nun kadar bize bizi anlatan olmadı hiç !
Sus ve Dinle!...

Sus ve Dinle!...

Merhaba Arkadaşlar,
böyle Avrupaya bakışlı olduğunuzu yeni öğreniyorum ve tebrik ediyorum, özelliklede Barış hayranı olduğunuz için.
Ben 31 yıldır Almanyada yaşıyorum ve burda zorla taamül ediyorum Almanları.
Taa buzamanakadar Türkiyeden Almanyaya göç eden var, sanki harşey altından. Tabiiki bizim burda yaşayan vatandaşlarımın payı var; sabah akşam e..ek' gibi çalısıyorlar sonra tatil sırası yeni Mercedes alıp Türkiyeye gidiyorlar; ve herkezde Avrupayı altın yumurtlayan tavuk sanıyorlar...artık o devir geçti. Bunlar hepsi göz boyaması.
Yakında ekonomı bakışından Türkiye Avrupayı geçe bilir ve üstelik AB'ye girmeyede gerekmez. Avrupa system olarak gelişmiş ama Türkiye bu AB' yi solayabilir. Unutmayınki tarih'de her ülkenin yükselme ve düşme dönemi var. Türkiye düştü düşeceğikadar, şimdi dirilmekte ve ilerlemede, bunu Almanyadan takip etmekteyim. Bak görün bizim hem kültürümüz onlardan üstün hemde çalışkanız ve bütün dünyada gelişen türk nesil geri dönüp dahada hızlandıracaklar Türkiyeyi.
selamlar
Atilla
böyle Avrupaya bakışlı olduğunuzu yeni öğreniyorum ve tebrik ediyorum, özelliklede Barış hayranı olduğunuz için.
Taa buzamanakadar Türkiyeden Almanyaya göç eden var, sanki harşey altından. Tabiiki bizim burda yaşayan vatandaşlarımın payı var; sabah akşam e..ek' gibi çalısıyorlar sonra tatil sırası yeni Mercedes alıp Türkiyeye gidiyorlar; ve herkezde Avrupayı altın yumurtlayan tavuk sanıyorlar...artık o devir geçti. Bunlar hepsi göz boyaması.
Yakında ekonomı bakışından Türkiye Avrupayı geçe bilir ve üstelik AB'ye girmeyede gerekmez. Avrupa system olarak gelişmiş ama Türkiye bu AB' yi solayabilir. Unutmayınki tarih'de her ülkenin yükselme ve düşme dönemi var. Türkiye düştü düşeceğikadar, şimdi dirilmekte ve ilerlemede, bunu Almanyadan takip etmekteyim. Bak görün bizim hem kültürümüz onlardan üstün hemde çalışkanız ve bütün dünyada gelişen türk nesil geri dönüp dahada hızlandıracaklar Türkiyeyi.
selamlar
Atilla
Sevdigim insanlar
Atatürk, Baris Manco, Bruce Lee ve Kemal Sunal
- Be water my friend-
- Be water my friend-
atillago yazdı:Merhaba Arkadaşlar,
selamlar
Atilla
Görüyoruz...Duyuyoruz...Biliyoruz...Birgün gelecek...ve biz Dünya'nın güneşi olacağız...
İlle de Barış !!! O'nun kadar bize bizi anlatan olmadı hiç !
Sus ve Dinle!...

Sus ve Dinle!...

re
fairground yazıyı bizimle paylaştığın için teşekkürler. Barış abimizin yazdıkları çok doğru. Bize kucak açmış birçok medeniyet varken neden avrupa? Belki bizim bilmediğimiz ama yukardakilerin bildiği bişey vardır diye düşünüyorum.
Aslında bence önemli olan ırk , din değil en önemlisi insanlık. İnsan insana değer vermeli, dış görünüş beyaz siyah ayırımı bunlar kötü insanların ayrımcılık yapmak için kafalarında uydurup insanarın beynine bir virüs gibi enjekte etmeleridir. O insanların içindede kesinlikle şeytan mevcuttur. Bu böyle bilinmeli. Bence herkez karşındakini ilk önce bu da bir insan diye yorumlamalı...
Aslında bence önemli olan ırk , din değil en önemlisi insanlık. İnsan insana değer vermeli, dış görünüş beyaz siyah ayırımı bunlar kötü insanların ayrımcılık yapmak için kafalarında uydurup insanarın beynine bir virüs gibi enjekte etmeleridir. O insanların içindede kesinlikle şeytan mevcuttur. Bu böyle bilinmeli. Bence herkez karşındakini ilk önce bu da bir insan diye yorumlamalı...
Re: re
dexar yazdı:fairground yazıyı bizimle paylaştığın için teşekkürler. Barış abimizin yazdıkları çok doğru. Bize kucak açmış birçok medeniyet varken neden avrupa? Belki bizim bilmediğimiz ama yukardakilerin bildiği bişey vardır diye düşünüyorum.
Bende senin 'insanlık' tavırlarına katılıyorum...ama bu gerçek değil ve olmayacak.
Daha en küçük toplumdan konuşalım: 'Aile'. Ve üstüne bazı şeyleri ekleyelim, örneğin Türk ailesi ve fakir. Bu ailede huzur zor gerçekleşecek. Bu aile yaşam mücadelesi verecek. Bu aile reisi içkici ve kumarbaz olunca aylede zor dönem yaşanacak. Böylesi kurulmuş belki binlerce aile bulunuyordur. Bu ailede huzur yoksa insan sevgiside yoktur veya doğumamaya mahkumdur (..benim kanaatimce).
Benim demek istediğim: insan sevgisi içten başlar sonra dışa verir; aynen Atatürkün kulandığı cümle gibi: 'Yurtda sulh, Cihanda sulh'
İnsanlığı bende isterim (bence Barış hayranları bu dönemi geçmış sayılırlar; Barış Manço sağolsun) ama bu zamanda zengin ülkeler ve fakir ülkeler olguğu müdetçe belki insanlık önemsenmiyor ve daha çok globaleşme ön planla alınıyor. Demek ıstediğim: açlık ve ölüm varsa zulümde vardır.
selamlar
Atilla
Sevdigim insanlar
- Be water my friend-
- Be water my friend-
tabıkıde
seven merhaba sevmeyene elveda bızı ıstemeyene kendımızı kabul ettırcez dıye ugrasacagımıza ve bızı sevmelerını beklıcemıze bizi sevenlerle birlik olalalım zaten bız abeye gırdık de nolduu hıc bısı eger ab ye ugrasıncaya kadar su afrıkadakı kardeslerımız ıcın bıraz kafa yorsaydık daha cok ii olurdu ve daha da mutlu olurduk
zeki insanların fikirlerine zeki aptal insanların fikirierine ise sadece aptal kisiler katılır
Re: Barış Manço'nun AB'ye bakışı
fairground yazdı:"
Playboymu ??? eminmisin??
Orda öyle birsey varki, benden Öte ,benden Ziyade......
bence biz çalıştıktan sonra sadece kendimiz için, yani ailemiz, ülkemiz, milletimiz için en iyisini yapmaya uğraşırsak ab'ne girmeye zaten gerek yok. onlar bizi aralarına alsalar bile kontrolü elde tutmak için olur bu. çünkü bizde büyük bir potansiyel var. ama kullanamıyoruz o başka..
herşey boş geliyor bana
sarılacağım sımsıkı sana
yeterki yıkılmasın bir daha dünyam..
sarılacağım sımsıkı sana
yeterki yıkılmasın bir daha dünyam..
- Zafer Uyanık
- Demirbaş Üye

Arkadaşlar günümüz Avrupa Birliği tamamen siyasidir. Hemde iki yüzlü, riyakar ve düşmanca tavırların sergilendiği bir siyasi ortamdır. Sizde görüyosunuzki AB'den Türkiye çok zarar görmüş, görecektir daha! Bugun Barış Manço olsa AB hakkında ne düşünürdü bilmem!
Şunu hatırlatmakta yarar var; Barış Manço Fransa'da kaldığı dönem boyunca göçmen statüsünde olduğu için Fransız polisinden çok çekmiştir. Gereksiz baskılar ve yargılamalarla karşı karşıya kaldığı çok zamanlar olmuştur. Bunu tv. programından bizzat kendim dinlemiştim.
Şunu hatırlatmakta yarar var; Barış Manço Fransa'da kaldığı dönem boyunca göçmen statüsünde olduğu için Fransız polisinden çok çekmiştir. Gereksiz baskılar ve yargılamalarla karşı karşıya kaldığı çok zamanlar olmuştur. Bunu tv. programından bizzat kendim dinlemiştim.
YAŞAM DENEN UYKUDAN,UYANMASINI BİLEN YAR OLA!!!
DoRiS yazdı:bence biz çalıştıktan sonra sadece kendimiz için, yani ailemiz, ülkemiz, milletimiz için en iyisini yapmaya uğraşırsak ab'ne girmeye zaten gerek yok. onlar bizi aralarına alsalar bile kontrolü elde tutmak için olur bu. çünkü bizde büyük bir potansiyel var. ama kullanamıyoruz o başka..
eğerr A.B girersekk olumluu wee olumszz yöndee bencee bii çokk şeyy değişcekk..EN ÖNEMLİSİ işsizlkk ortadann kalkacaakk...türkiye dee bir sürüü insann işszz..
-
emre_pınar
- Gelişen Üye

- silahsız kuvvet
- Profesyonel

teşekkürler fairground..
rahmetli Barış Manço'dan daha net ve daha gerçek bir Atatürkçü tanımayarak; M. Ali Birand'ın bugünkü yazısına da bir göz gezdirmenizi rica ediyorum ben! kimlerin nereye kürek çektiğini bilmemiz gerek, ab yi nasıl da ballandırarak övüyor!..
"hem Atatürkçü, hem ab düşmanı olunmaz" mış ! düşmanlık yapan ab değil de bizmişiz meğer!.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/540 ... yazarid=69
rahmetli Barış Manço'dan daha net ve daha gerçek bir Atatürkçü tanımayarak; M. Ali Birand'ın bugünkü yazısına da bir göz gezdirmenizi rica ediyorum ben! kimlerin nereye kürek çektiğini bilmemiz gerek, ab yi nasıl da ballandırarak övüyor!..
"hem Atatürkçü, hem ab düşmanı olunmaz" mış ! düşmanlık yapan ab değil de bizmişiz meğer!.
- baris_onsel
- Demirbaş Üye

atillago yazdı:Merhaba Arkadaşlar,
selamlar
Atilla
Atilla abi,inanır mısın duygularıma tercüman oldun...çok güzel yazmışsın
(bu arada yanılmıyorsam uzun zamandır girmiyordun,ya da ben göremiyordum..neyse tekrar hoşgeldin
- baris_onsel
- Demirbaş Üye

Re: Barış Manço'nun AB'ye bakışı
Benimyaw yazdı:fairground yazdı:"
Playboymu ??? eminmisin??
aa harbi Playboy mu
- baris_onsel
- Demirbaş Üye

silahsız kuvvet yazdı:teşekkürler fairground..
"hem Atatürkçü, hem ab düşmanı olunmaz" mış ! düşmanlık yapan ab değil de bizmişiz meğer!.http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/540 ... yazarid=69
okudum kardeşim..gerçekten haklı bir tartışmaya yer vermiş MAB...evet böyle düşünmezsek ne yapbiliriz ki?
- silahsız kuvvet
- Profesyonel