Barış Abi'nin Hayranları

Tüm BarışSeverler'in kişisel tartışmalara girmeden, kurallara uymak kaydı ile yalnızca Barış Abi'miz hakkında görüşlerini ortaya koyabileceği ve değerlendirmelerini yapabileceği forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

Sizce Barış Manço'nun kıymeti biliniyor mu?

Anket Cum Mar 04, 2005 14:09 pm tarihinde bitecek

Evet
3
30%
Hayır
6
60%
Kararsızım
1
10%

Toplam oy: 10

Kullanıcı avatarı
Tuncay Güneş
Yeni Üye
Yeni Üye

Barış Abi'nin Hayranları

Mesajgönderen Tuncay Güneş » Sal Mar 01, 2005 14:09 pm

:o

Kullanıcı avatarı
avara
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye
İletişim:

Mesajgönderen avara » Sal Mar 01, 2005 14:28 pm

Barış abimizin kıymiteni biz bilmiyoruz ki başkaları bilsin !!!
Kendi aramızda dahi tartışıyoruz,herkes birbirinin bir açığını gözetliyorken böyle bir soruya nasıl cevap verebilirim ki ???...
Leyleğin Ömrü İki Laklak, Değerler Oldu Tepetaklak!

Resim

Kullanıcı avatarı
basak
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen basak » Sal Mar 01, 2005 18:51 pm

Açıkcası ben Barış Manço'nun kıymetinin bilinmediğini düşünüyorum...

Kullanıcı avatarı
Baykoca
Gelişen Üye
Gelişen Üye

Mesajgönderen Baykoca » Sal Mar 01, 2005 23:42 pm

kendi açımdan vicdanım rahat,ancak kamuoyuna Barış Abi'mizin hala hayattaymış gibi sevildiğini gösterebilicek kurum ve kuruluşlar hiç bilmiyor eminim,işleri güçleri para olan bu kişiler,prim yapmıyor diye hiç olayla ilgili değiller..
şiddetle kınıyorum :evil:

Kullanıcı avatarı
avara
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye
İletişim:

Mesajgönderen avara » Çrş Mar 02, 2005 03:19 am

Gereken mesajı Barış abim şarkılarında anlatmış ama nerde bunlarda o kabiliyet,nerde o vicdan,nerde o anlayış ???
Nasıl görmek istiyorlarsa öyle bakıyorlar !!!.... :evil:

Resim

Kullanıcı avatarı
sarıkulak
Forum Duayeni
Forum Duayeni

Mesajgönderen sarıkulak » Çrş Mar 02, 2005 10:46 am

Ben de kendi adıma rahatım ama size katılmamak ne mümkün.
Hadi yazılı basını geçtik diyelim.Sayısını bilmiyorum ama Türkiye de
bir çok müzik kanalı var ilk baştada KRAL TV tabi.
okadar saçma şeyleri ( şarkı demeye, sanatçı demeye binşahit ister)
günde bin kere yayınlamaktan gocunmuyorlar.
Elinsaf be kardeşim !!!
Barış Manço bu ülke için çokşey yaptı: Başkaları hikaye.
Bizim kültür elçimiz Barış Abiydi.Bizi dünyaya ,dünyayı bize
(her anlamda ) O tanıttı.Çocukları muhattap alıp "adam" yerine koydu
Belki ailemiz de bize aynı şeyleri söylüyordu ama Barış abi söylediği
için süt içiyor. ıspanak yiyor. dişlerimizi fırçalıyorduk ve
arka koltukta oturuyorduk.O bizim Barış Amcamızdı
Bu ülke.yaşarken bilemediki kıymetini ölünce bilsin.!!!...:evil: :evil:
Barış Abi ölmeden iki gün önce MANÇOLOJİ albümünün tanıtım röportajında :" Bu benim yaram deyil ama müzik listelerinde hiç,
bir numara olmadım.Askere giderken saçlarımı kestim diye birkez manşet oldum..." demişti...:cry: :cry: ...

BARIŞ MANÇO'NUN HAKETTİĞİ ve verilen DEĞER BU DEĞİL...!!!
:twisted: :twisted:...
SENSİZ OLMAZ

Kullanıcı avatarı
mitran
Forum Duayeni
Forum Duayeni
Konum: Öyle bir yerdenim ki; yaprak döker bir yanım, bir yanım bahar bahçe

Mesajgönderen mitran » Çrş Mar 02, 2005 14:20 pm

Ne yazıkki toplumumuzun böyle önemli insanları unutmak gibi büyük bir zaafı var. Ben kendi adıma Barış Manço' nun kıymetini bilmek için çok çalışıyorum ve bu sitede birçok kişinin de böyle yaptığını görüyorum. Bu gerçekten beni çok mutlu ediyor.

Kullanıcı avatarı
barisseveresra
Gelişen Üye
Gelişen Üye

Mesajgönderen barisseveresra » Çrş Mar 02, 2005 17:06 pm

Kendi adıma konuşuyorum ben biliyorum kıymetini aslında bu böyle olmalı herkes kendinden sorumlu olsa ve kendi kıymet verse farklı olur diye düşünüyorum.Ona kıymet vermek sadece onu dinlemek, onu seviyorum demek değil.Onu anlamak en azından anlamaya çalışmak ve tabiki böyle bir insana saygı duymak gerek.Sevgi ve kıymet değil de sanırım SAYGI eksik...

Kullanıcı avatarı
sarıkulak
Forum Duayeni
Forum Duayeni

Mesajgönderen sarıkulak » Çrş Mar 02, 2005 17:45 pm

BENCE SEVGİ DAHA ÖNEMLİ.ÇÜNKÜ SEVMEDİĞİMİZ HALDE GÜNLÜK YAŞANTIMIZDA BİR ÇOK İNSANA( PATRON.MÜDÜR.ÖĞRETMEN vs.)
MECBUREN SAYGI GÖSTERİYORUZ.AMA SANATÇI İÇİN BU BOYLE
OLMAMALI.İNSAN ZATEN ÇOK SEVDİĞİ Bİ İNSANA İSTER İSTEMEZ ÇOK BÜYÜK SAYGI BESLER.
SEVGİMİZE SAHİP ÇIKALIM GERİSİ MUTLAKA GELİR...
SENSİZ OLMAZ

Kullanıcı avatarı
Tuncay Güneş
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen Tuncay Güneş » Çrş Mar 02, 2005 18:10 pm

Gerçekten Bariş Manço'nun bize hediye ettiği eserlerin kıymetini toplum olarak bilemiyoruz. Barış abi'nin evi ve otomobili borç yüzünden satılıyor. Fakat mağlesef elimizden bir şey gelmiyor.

Kullanıcı avatarı
ayça özdemir
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

biz biliyoruz ya yeter!

Mesajgönderen ayça özdemir » Cum Mar 11, 2005 20:45 pm

açıkçası ben herkesin barış manço dinlemesini istemem.o yüzden herkesin de kıymetini bilmesini beklemem.siz şimdi istermiydiniz gelin kaynana izleyen birisinin kalkıp barıştan bahsetmesini?o yüzden diyorum ki barışı da bayağılaştırmamak için herkes dinlemesin kıymet te bilmesin.barışseverler zaten kendilerini belli ederler onlar farklıdırlar!onun için kimse barış mançonun kıymetini bilmiyor,bilmeyecek,bilmemeli de!!!

Kullanıcı avatarı
avara
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye
İletişim:

Re: biz biliyoruz ya yeter!

Mesajgönderen avara » Cmt Mar 12, 2005 01:15 am

ayça özdemir yazdı:açıkçası ben herkesin barış manço dinlemesini istemem.o yüzden herkesin de kıymetini bilmesini beklemem.siz şimdi istermiydiniz gelin kaynana izleyen birisinin kalkıp barıştan bahsetmesini?o yüzden diyorum ki barışı da bayağılaştırmamak için herkes dinlemesin kıymet te bilmesin.barışseverler zaten kendilerini belli ederler onlar farklıdırlar!onun için kimse barış mançonun kıymetini bilmiyor,bilmeyecek,bilmemeli de!!!

Bu da ilginç bir bakış açısı ama sen de haklısın !!!...

Resim

Kullanıcı avatarı
fairground
Forum Duayeni
Forum Duayeni

Mesajgönderen fairground » Cmt Mar 12, 2005 23:28 pm

ayça özdemir yazdı:açıkçası ben herkesin barış manço dinlemesini istemem.o yüzden herkesin de kıymetini bilmesini beklemem.siz şimdi istermiydiniz gelin kaynana izleyen birisinin kalkıp barıştan bahsetmesini?o yüzden diyorum ki barışı da bayağılaştırmamak için herkes dinlemesin kıymet te bilmesin.barışseverler zaten kendilerini belli ederler onlar farklıdırlar!onun için kimse barış mançonun kıymetini bilmiyor,bilmeyecek,bilmemeli de!!!

bence herkes barış manço yu kulak verip dinlerse kimse bu tip programları izlemez..bu yüzden keşke herkes dinlese... can kulağıyla dinlese...

ferit
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen ferit » Pzr Mar 13, 2005 14:04 pm

ben bugüne kadar barış abiyi tam olarak anlamak ve ona gereken değeri göstermek için yeteri kadar çaba sarf edilmediğini düşünüyorum..barış abi sırf türk milletine değil dünya çapında ün yapmış büyük bir sanatçı..şarkıları yıllar geçtikten sonra hala ilk günkü sıcaklığını taşıyan kaçtane sanatçı var..barış abi sadece bir dönemin değil biden çok dönemin kuşağına seslenebilmiş ender insanlardan..seni çok özledim barış abi,seni çok seviyoruz.....
barış abiyi çook seviyorum...

Kullanıcı avatarı
barisseveresra
Gelişen Üye
Gelişen Üye

Mesajgönderen barisseveresra » Sal Mar 15, 2005 13:24 pm

Bence herkes dinlemeli ama dinlemek için değil anlamak için dinlemeli. Kimbilir belki anlayanlar da olur:)

Kullanıcı avatarı
mehmetbarış
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen mehmetbarış » Sal Mar 15, 2005 19:44 pm

Barış abinin kıymetinin bilinmemesinin en başta gelen nedeni bence barış mançonun tüm yaşıtlarıdır. sadece barış manço değil tüm konularda da öyle. sanki bu adamların üzerine ölü toprağı serpilmiş. hani nerde Cumhuriyet gençliği. tüm sanatsal konularda veya yaşamın her köşesinde bezmiş, hep kendi küpünü doldurmaya çalışan, o bildiğimiz çökmüş, saçma yapı. ne bilim insanın daha çok şeyler söylemesi geliyor içinden.
NE MUTLU BARIŞ ABİ"YE SAHİP ÇIKANA VE ONA LAYIK OLANA

Kullanıcı avatarı
ayça özdemir
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen ayça özdemir » Sal Mar 15, 2005 21:57 pm

aslında hepimiz farklı yollardan çıkıp aynı noktaya varıyoruz.evet keşke herkes barış manço'dan bir nebze anlasa,nasibini alsa belki çok farklı bir toplumda yaşıyor olurduk.ama maalesef anlamayı bırakın dinlemiyorlar çünkü onlar aptallaştırılıyorlar ve bunun için bu aptallaşmış insanların dinlemesini istemiyorum.ama yine söylüyorum keşke durum böyle olmasaydı.biz yine de içimizi ferah tutalım çünkü biz şanslı kesimiz çünkü barış abiden bir şeyler kaptık.hepiniz için barış ve sevgi dileklerimle...

rocksinan
Yeni Üye
Yeni Üye

kıymeti biliniyor mu?

Mesajgönderen rocksinan » Cum Mar 25, 2005 18:11 pm

elbette hayır malesef bilin miyor
barış manço yaşamımın bir parçası

Kullanıcı avatarı
Tuncay Güneş
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen Tuncay Güneş » Çrş Mar 30, 2005 10:26 am

Bizler kıymet bilen bir toplum olamadık. Türkiye olarak hiçbirşeyin kıymetini bilemedik. En büyük kurtarıcı ve önder olan Atatürk'ün kıymetini bilemedik.
Türkiye'yi herkese en iyi derecede tanıtan, insani ve sanatçılık yönünden herkese örnek olan Barış Manço'nun kıymetini bilemedik. İşşallah birgün kıymet bilen bir toplum oluruz.

Kullanıcı avatarı
mitran
Forum Duayeni
Forum Duayeni
Konum: Öyle bir yerdenim ki; yaprak döker bir yanım, bir yanım bahar bahçe

Mesajgönderen mitran » Pzr Nis 03, 2005 04:15 am

Aslında Barış Manço yakın çevresi bakımından çok şanssız bir insandı. Ailesi, yakın çevresi ve iş yaptığı kişiler (Kurtalan Ekspresi kastetmiyorum. Kurtalan zaman içerisinde birçok değişikliğe uğrasada Barış' ın en büyük destekçisi oldu.) ona yaraşır insanlar olamadılar. Yani rahmetlinin esas kıymetini bilmesini gereken insanlar onun kıymetini bilmediler. Şimdi Barış' ın yakın çevresi el ele verip Barış Manço için çalışmalarda bulunsalardı fenamı olurdu yani? Bakın Elwis Presley' e adam öleli yıllar oldu ama hala en çok kazananlar arasında başlarda geliyor. Konser görüntülerinin DVD leri hala binlerce satıyor. Keşke Barış Manço' da vefalı bir aileye sahip olsaydı. Napalım onların yapması gerekenleride seve seve biz sırtlarız artık. Gönül isterki çok daha fazlasını yapalım ama ne yazıkki imkanlar kısıtlı. Neyse bir an için efkarlandım içimi döktüm şimdi daha iyi oldum. Herkese saygılar

Kullanıcı avatarı
efsane71
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen efsane71 » Pzt Nis 04, 2005 02:47 am

Degerini herkes biliyor ama medya pek bilmiyor

Kullanıcı avatarı
Tuncay Güneş
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen Tuncay Güneş » Pzt Nis 04, 2005 12:23 pm

efsane71 yazdı:Degerini herkes biliyor ama medya pek bilmiyor

Evet doğru. Çünkü diğer ülkeler kendi sanatçılarının değerini bilirken. Bizim medyamız maalesef, Barış Manço'nun vefat gününde Barış Manço'dan fazla bahsetmiyor. Ama yabancı bir sanatçı olsa; manşetten veriyorlar. Medyadaki bu eksikliğin giderilmesi gerekir.

arkeo20
Yeni Üye
Yeni Üye
İletişim:

slm

Mesajgönderen arkeo20 » Çrş May 04, 2005 13:29 pm

Ben bu siteye yeni gördüm görür görmez üye oldum.
Bende bir site yaptım ve ona barış MANÇO hakkında dosyalar ekleyeceğim. Bu siteyide linkler bölümüne ekleyeceğim.
www.tarihdiyari.tr.gs
Ben genç barışmanço derneği üyesiyim. Ankarada bu sene yapılan konsere katıldım ve bizzat sonuna kadar izledim. Ama kaç kişiydik tahmin edin toplasan 100 kişi yoktu.
www.tarihdiyari.tr.gs
sizi busiteyede bekliyorum ayrıca internetten anlıyan varsa moderatör aranıyor.
Girin ve 15 dakkanızı ayırın.
3333333333333

Misafir

hata sende

Mesajgönderen Misafir » Çrş May 04, 2005 20:59 pm

dostum lale ahıskalının olduğu yerde konserde etkinlikte kabir ziyaretinde olmak zaten başlı başına hatadır hem hata yapanlardansın hemde teesüf ediyorsun
o olayda 100 kiş var ise zaten onlarda yanlış yapan kişilerdi tekrarı yaşanmasa barış mançoanısı için daha hoş olur diyorum
""ben barıştan sıkıldım artık serdar ahıskalının malıyım" diyen bir insanın yanıda olmak barış mançoya misyonu hizmet değil anısına saygı değil tam tersi ruhuna eziyettir
acaba barış manço yaşasaydı bunları yapabilir o malları işgal edip yağmalayabilirmiydi
bakın barış manço yasasaydı sizler olurdunuz bende olurdum ama o mirasın yağma başı olamazdı
öyleyse
yanıda olmayı barış mançoya hizmet anlayışından uzaklasalım lütfen

Kullanıcı avatarı
Turk Babasi
Yeni Üye
Yeni Üye

Baris Manco Bir Numara

Mesajgönderen Turk Babasi » Çrş May 11, 2005 16:07 pm

Baris Manco'yu ogadar coooooooooooooooooooooooooooooooooo seviyorum ki hic simse on yerini hayattimda alamaz. Ve onun evini lasim topanarak (biz Baris Manco hayranlari) ve evini kurtarmamiz lazim. Sorada evini muze lazim hukumet yapsin. :(