Baris Manco'yla ilgili ILK anilariniz

Tüm BarışSeverler'in kişisel tartışmalara girmeden, kurallara uymak kaydı ile yalnızca Barış Abi'miz hakkında görüşlerini ortaya koyabileceği ve değerlendirmelerini yapabileceği forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

Kullanıcı avatarı
doner-zümrüt
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye
İletişim:

Baris Manco'yla ilgili ILK anilariniz

Mesajgönderen doner-zümrüt » Prş Tem 13, 2006 12:08 pm

:arrow: Türkiye'ye o zamanlar karayoldan giderdik ( 80li yillar ), arabada Orhan Gencebay ve BARIS MANCO kasetleri calardi durmadan.

:arrow: Alman komsumuz 'arkadasim essek' sarkisini söylerdi.

:arrow: Kardesim doner 2 yaslarindaydi ve 'Bayış Canco' derdi. :P
siraya dizdin bizi zaman...

kardeşimin arşiv sitesi:

www.BarisManco.de.tt

Kullanıcı avatarı
paz
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen paz » Cum Tem 14, 2006 00:20 am

Sofra bezinden pelerin yapıp kendime göre ingilizce :D şarkılarını söylerdim.Ya da Kazmaaaa diye evin içinde bas bas bağırırdım, en sevdiğim şarkı oydu.Tabii bir de yüzükler var, şu an takı takmayı hiç sevmiyorum;ama küçükken Barış Manço ne takarsa bir benzeri üstümde olurdu.Şimdi bile ne zaman bir Barış Manço şarkısı duysam ellerim onun işaretlerini hatırlıyor...
Sen gittin gideli içimde öyle bir sızı var ki yalnız sen anlarsın ...

Kullanıcı avatarı
elanur
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen elanur » Cum Tem 14, 2006 10:29 am

7 den 77 programını izlerkn hep oraya gitmk istemişimdir..kardşmle tuttururdk bizi götürn die..açıkcası çocukları kıskanırdm..."banane onlar gidio bizi nedn götürmüosnz " die.. yapmk istedğim ama yapamadğım şeydiii bu.. :gozyasi: :gozyasi:

Kullanıcı avatarı
Benimyaw
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen Benimyaw » Cum Tem 14, 2006 14:10 pm

:arrow: Yasim 7 yada 8

Babam hep dinlerdi SARI CIZMELI MEHMET AGA Kasetini ozamanlar cok kücüktüm ve ilk okulun Ortalarindaydim.

:arrow: Yasim 9 yada 10

Baris Manco ve Kurtalan Express Aksama dogru bir Alman Programina konuk olcakti, Babamda bana bunu Videoya cekmemi istemisti Kacirmayim diye... cünki Ise gidecekti ...bende cektim.

Baris Abimiz Kurtalan Expresle bir Trenle Stüdyaya girip Hal Hali söylemeye Basladi....

Ogün Bugündür DELENDIIIIIIIIIM :cinnet: ;)

Herzaman Baris Abiyle Babam arasinda bir Baglanti kurarim.
Orda öyle birsey varki, benden Öte ,benden Ziyade......

Kullanıcı avatarı
doner-yakut
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesajgönderen doner-yakut » Cum Tem 14, 2006 16:08 pm

Benimyaw yazdı::arrow: Yasim 7 yada 8

Babam hep dinlerdi SARI CIZMELI MEHMET AGA Kasetini ozamanlar cok kücüktüm ve ilk okulun Ortalarindaydim.

Baris Manco ve Kurtalan Express Aksama dogru bir Alman Programina konuk olcakti, Babamda bana bunu Videoya cekmemi istemisti Kacirmayim diye... cünki Ise gidecekti ...bende cektim.

Baris Abimiz Kurtalan Expresle bir Trenle Stüdyaya girip Hal Hali söylemeye Basladi....

Cektigin programin kaseti duruyormu? Bizimle paylasirmisin????

Benim anilarim zümrüt'inkilerine benziyor....
Tabi birde 7'den 77'ye programi vardi!!! Cocuklarla cekilen kismini hep izlerdik. El hareketleri cok hosumuza giderdi. :)
hayır hayır boşuna yalvarma inanmıyorum sana
hayır hayır gözyaşınada hayır inanmıyorum sana
hayır hayır yüzbinkere hayır acı çektirme bana
hayır hayır inanmıyorum sana

Kullanıcı avatarı
worldgive
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen worldgive » Cum Tem 14, 2006 16:26 pm

benimde barış mançoyla tanışamam babam sayesinde olmuştu,iki kırık plak vardı evde babam anneme attırmazdı gözü gibi korurdu onları o zamanlar ilkokul bire ya gidiyor yada gidecektim,babama bu kim diye sorduğumda bana dünyanın en harbi adamı derdi,hep parasızlığından bi kez olsun onun konserine gidemediğinden yakınırdı şimdi paramız var ama barış abimiz yok :gozyasi:
seni sevmek senin gibi düşünebilmekle başlar

Kullanıcı avatarı
Benimyaw
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen Benimyaw » Cum Tem 14, 2006 17:48 pm

doner-yakut yazdı:

Tabi birde 7'den 77'ye programi vardi!!! Cocuklarla cekilen kismini hep izlerdik. El hareketleri cok hosumuza giderdi. :)

Menmuniyetle:
Orjinal cektigim Band maalesef yok ortada
ama gecenlerde birkac Download yapmisistim Tesadüfen oda icindeydi , Arsivimde arastirayim Upload ederim...

Kullanıcı avatarı
DoRiS
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen DoRiS » Cum Tem 14, 2006 21:55 pm

elanur yazdı:7 den 77 programını izlerkn hep oraya gitmk istemişimdir..kardşmle tuttururdk bizi götürn die..açıkcası çocukları kıskanırdm..."banane onlar gidio bizi nedn götürmüosnz " die.. yapmk istedğim ama yapamadğım şeydiii bu.. :gozyasi: :gozyasi:

aynı şeyleri yaşadık biz de kardeşimle. kızardık annemle babama bizi niye götürmüyorlar diye.
şimdiki yüzüklerimi ise Barış abinin takılarına duyduğum meraka borçluyum.. :)

Kullanıcı avatarı
Benimyaw
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen Benimyaw » Pzr Tem 16, 2006 19:27 pm

Buyur doner - yakut Kardes.... Linkdeki wmv ardarda siranlanmis Fragmanlar gösteriyor. Benim bahsettigim Bölüm 5:23 dakikada Basliyor HAYIRLI UGURLU OLSUN :D

http://rapidshare.de/files/25051310/Fra ... t.wmv.html

Kullanıcı avatarı
doner-yakut
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesajgönderen doner-yakut » Pzt Tem 17, 2006 11:54 am

Benimyaw yazdı:Cektigin programin kaseti duruyormu? Bizimle paylasirmisin????

Buyur doner - yakut Kardes.... Linkdeki wmv ardarda siranlanmis Fragmanlar gösteriyor. Benim bahsettigim Bölüm 5:23 dakikada Basliyor HAYIRLI UGURLU OLSUN :D

http://rapidshare.de/files/25051310/Fra ... t.wmv.html

Cooook TESEKKÜRLER..... :alkis:
hayır hayır boşuna yalvarma inanmıyorum sana

hayır hayır gözyaşınada hayır inanmıyorum sana

hayır hayır yüzbinkere hayır acı çektirme bana

hayır hayır inanmıyorum sana

$!!N00
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen $!!N00 » Pzt Tem 17, 2006 16:59 pm

6 yasındaydm gliba kuzenim wardı bnden 3 yas byük mersinde yaşiodu o we okullarında ödül mü ne kazanmıslar ist a geleceklerdi okulla ama seçili öğrenciler. tören bi otelde oldu tam hatrlamiorm smdi ama ödülü barıs manco werdi gördm ama hatrlamiorm cok fzla neler olduunu zten uyucam die erken den gittik... kuzenm de barıs manco hayranıydı zaten...

ogulcan

Mesajgönderen ogulcan » Sal Tem 18, 2006 11:31 am

yıl 92 ben haberim olmadan adam olacak cocuktayım....

Kullanıcı avatarı
gurbetcimanço
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen gurbetcimanço » Çrş Tem 19, 2006 02:29 am

ilk hatırladığım barış abinin öldüğü gündür
o vefat öldüğünde annem söylemişti barış manço ölmüş diye de
o kim demiştim :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi:
şimdi çooooooook iyi biliyorum kim olduğunu

Kullanıcı avatarı
samanci
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen samanci » Prş Tem 20, 2006 01:27 am

ben bir kere olsun yakından görme şansım olmadı programı başlayınca hemen siyah beyaz tv karşısına kurulurdum yılı tam bilmiyorum herhalde 92 dir glhane konseri saatlerce bekledik ama maalesef araba yokluğu yüzünden o konseri kaçırdım kaçırış o kaçırış bir daha hiç görme şansım yok :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi:

pinargorgun
Gelişen Üye
Gelişen Üye

Mesajgönderen pinargorgun » Cum Tem 28, 2006 22:10 pm

ben barış manço yu ilk olarak 1987 yılında değmesin yağlı boya albümü çıktığı zaman tanımıştım o kaseti sabahtan akşama kadar dinlerdim 6 yaşındaydım o zaman sonra biz kliplerden oluşan bir video kaseti hazırlamıştık ara sıra o kayıtları izlerdim hala da izlerim ayrıca o albümden 2 yıl evvel kendisiyle izmir,in dikili ilçesindeki festivalde karşılaşmışşız kuzenimi tombik diye sevdikten sonra bana da uzaktan el sallamış teyzem onu görünce uzun saçlı bayan zannetmiş önce .ama bıyıklarını görünce çok korkmuş sonra rahatlamış tabii.ben platonik aşkla onu sevip aşk filmleri seyrederdim durmadan Allah rahmet eylesin kendisine.

Kullanıcı avatarı
memet59
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen memet59 » Cmt Tem 29, 2006 10:55 am

:arrow: yıll 19997 ben yedi yaşındayım ve hep barış manço programları izlerdim...aradan yıllar geçti artık program durdu...artık hep barış manço'nun hayatını televizyonda vermeye başladılar....sonradan öğrendim ki barış abi vefat etmiş...mekanın cennet olsun barış abi...

yigitus
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen yigitus » Pzt Tem 31, 2006 17:52 pm

o Yüce insan Barış abimiz onun ne yazıkki anım olmadı ve artık olamazda onu kaybettik eminim onun için bu yaptıklarımızı görse gözleri yaşarırdı rahmetlinin ama o ölmedi kalbimizde her zmn yaşayacaktık
Her zmn her yerde Barış abi yaa herkes farkına warsın bunun artık

marko
Yeni Üye
Yeni Üye

baRAIŞLA BİR gençlık

Mesajgönderen marko » Pzt Tem 31, 2006 22:08 pm

ne diyim barış mancoyla büyüdüm

yigitus
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen yigitus » Sal Ağu 01, 2006 10:06 am

İş BArış abimize gelince diyecek söz bulamayız
Her zmn her yerde Barış abi yaa herkes farkına warsın bunun artık

gezzgincik
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen gezzgincik » Sal Ağu 29, 2006 16:48 pm

o öldüğünde lise sınavına hazırlanıyordum bi sabah küçük kardeşim uyandırdı barış abi ölmüş die...resmen yaşam bitti...nasıl yani olamaz falan demişim ama ben üzüntüden hatırlmıyorum...o günn dersaneye gittim yapabildiğim tekşey o çocuk aklımla onun için dua etmekti..hemde ne dua ...allahım o cennette değilse benim yerime o gitsin..falan gibi...çok içten ama çocukça bi dua..3 haftada tam 6 kilo vermiştimde üzüntüden ...annemle tartışmıştık..ben ölsem bu kadar üzülmezdin die..o nun bendeki yerini anlatamıyorumki...çok büyük benden yüreğimden boyumdan büyük inanın...seni çok seviyorum..yerin cennet olsun yürek sızım...allah senden binlercekez razı olsun...ve şükürler olsunki seni tanıdım ...

adadan
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen adadan » Sal Ağu 29, 2006 19:01 pm

* 3 yaşında TV de gördüğüm garip kıyafetli uzun saçlı adam elleriyle kollarıyla "Ali Yazar Veli Bozar"ı söylüyordu, hafızama orada kazındı.

*Bir çocuk için "Arkadaşım Eşşek" nasıl unutulur ki..

*Yapma Osman dur..... O enfes melodi eşliğinde çiftlikte Osmanla Şerifenin aşkını anlatan uzun saçlı adam yüreğimize hüzün damlaları verirdi.Hele ki "dinleyin ağalar beyler, Osmanında bir dikili taşı var" dediği zaman içimde bir şeyler boğum boğum olurdu.

*Aldığım gün ezberlediğim "Sahibinden İhtiyaçtan" ve "Darısı Başınıza"

*Bir sınav günü üniversite kantininde arkadaşlarımın "başın sağolsun" diyerek verdiği acı haber..

Kullanıcı avatarı
samanci
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen samanci » Sal Ağu 29, 2006 21:17 pm

pinargorgun yazdı:ben barış manço yu ilk olarak 1987 yılında değmesin yağlı boya albümü çıktığı zaman tanımıştım o kaseti sabahtan akşama kadar dinlerdim 6 yaşındaydım o zaman sonra biz kliplerden oluşan bir video kaseti hazırlamıştık ara sıra o kayıtları izlerdim hala da izlerim ayrıca o albümden 2 yıl evvel kendisiyle izmir,in dikili ilçesindeki festivalde karşılaşmışşız kuzenimi tombik diye sevdikten sonra bana da uzaktan el sallamış teyzem onu görünce uzun saçlı bayan zannetmiş önce .ama bıyıklarını görünce çok korkmuş sonra rahatlamış tabii.ben platonik aşkla onu sevip aşk filmleri seyrederdim durmadan Allah rahmet eylesin kendisine.

pınargorgün kardeşim acaba o kasetteki video klipleri siteye taşıman mümkünmü teşekkürler

Kullanıcı avatarı
sinem
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen sinem » Çrş Ağu 30, 2006 20:46 pm

ilk şarkısını nezaman dinlemedigimi hatırlayamıycak kadar kucuktum ilk okulu MODA İLKOGRETİM okulunda okudum oda orda okumuştu ucuncu sınıftaydım servisle evının onunden gectık herkez ona el salladı oda bıze el salladı cok sıcak bişekilde gulumsedi bize ortabirdeyken öldu zaten ogretmenlerımız onun hakkında konustururdu bize onu gorenler anılarını anlatırdı her gun okul cıkıs saatınde onun bı sarkısını soylerdık
bayramınız mübarek olsunn

Kullanıcı avatarı
samanci
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen samanci » Çrş Ağu 30, 2006 20:57 pm

Benimyaw yazdı:
doner-yakut yazdı:

Menmuniyetle:
Orjinal cektigim Band maalesef yok ortada
ama gecenlerde birkac Download yapmisistim Tesadüfen oda icindeydi , Arsivimde arastirayim Upload ederim...

benimyaw kardeşim bi ilgilende bizde memnun olalım teşekkürler

Kullanıcı avatarı
Asım
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen Asım » Prş Ağu 31, 2006 17:38 pm

ilk okulda hocam bir şarkı söyle demişti
süperbabanne'yi söyledim çat pat
bu şarkıyıda uzun yolculuktan gelirken Ankara'ya girdiğimizde
radyoyu açtığımız an duymuştum
o sevgi orda filizlenmiş demek ki :)
önce lafla severdik ama şimdi kalben seviyoruz...