Barış Manço diyor ki
Moderatörler: barışhayranı, Mod
Barış Manço diyor ki
Uzaklarda bir yerlerde, bir şeyler kök salıyor diyen birinin dediği gibi:
"... Burada nefesin hakkını vermeli. Bastığımız toprağın hakkını vermeliyiz. Şu anda bu iki tane 41 numara ayak, yan yana koyduğun zaman bayağı işte 30 santimetrekare bir yer işgal ediyoruz. İşgal ettiğim yerin hakkını vermem lazım. Demin de söylediğim gibi, o taşıdığım pasaportun, nüfus kâğıdının hakkını vermem lazım. Aldığım nefesin hakkını vermem lazım. Onun için sigara içmiyorum zaten. Yeri gelmişken söyleyeyim. (nefes alıyor) onun hakkını vermem lazım. Bitmez insanın çabası. Yeter ki enerjisi olsun. Tanrı ömür versin. Sağlık, sıhhat versin. Durmaz, bitmez. Benim durmak.. "tamam, bu artık olmuş da bundan iyisi olmaz" gibi bir şeye inanmıyorum. Çünkü her şey biz insanlar için. Her şeyin iyisi olur. Biraz daha iyisi olur. Yapmış olduğun iyinin bir parçacık daha, yarım parmak daha iyisi falan olabilir. Sonuç olarak ben dedelerimden ne miras almışsam onu bir kendi potamda eritip, bu aynada çıkartıp karşı aynaya atıyorum. Karşı aynada da iyi karşılanıyor. Ama işte benimki muhabbet. Gönül birliği, gönül muhabbeti. Sadece programcılık değil. Sadece şarkıcılık da değildi. Hepsi beraber işte, "Barış Manço diye bir adam varmış, bir şeyler çalarmış, söylermiş, anlatırmış. Sağ olsun dinleyenleri varmış" falan gibi. Sonuçta ne olacak: baki kalan bu kubbede hoş bir seda imiş...
"... Burada nefesin hakkını vermeli. Bastığımız toprağın hakkını vermeliyiz. Şu anda bu iki tane 41 numara ayak, yan yana koyduğun zaman bayağı işte 30 santimetrekare bir yer işgal ediyoruz. İşgal ettiğim yerin hakkını vermem lazım. Demin de söylediğim gibi, o taşıdığım pasaportun, nüfus kâğıdının hakkını vermem lazım. Aldığım nefesin hakkını vermem lazım. Onun için sigara içmiyorum zaten. Yeri gelmişken söyleyeyim. (nefes alıyor) onun hakkını vermem lazım. Bitmez insanın çabası. Yeter ki enerjisi olsun. Tanrı ömür versin. Sağlık, sıhhat versin. Durmaz, bitmez. Benim durmak.. "tamam, bu artık olmuş da bundan iyisi olmaz" gibi bir şeye inanmıyorum. Çünkü her şey biz insanlar için. Her şeyin iyisi olur. Biraz daha iyisi olur. Yapmış olduğun iyinin bir parçacık daha, yarım parmak daha iyisi falan olabilir. Sonuç olarak ben dedelerimden ne miras almışsam onu bir kendi potamda eritip, bu aynada çıkartıp karşı aynaya atıyorum. Karşı aynada da iyi karşılanıyor. Ama işte benimki muhabbet. Gönül birliği, gönül muhabbeti. Sadece programcılık değil. Sadece şarkıcılık da değildi. Hepsi beraber işte, "Barış Manço diye bir adam varmış, bir şeyler çalarmış, söylermiş, anlatırmış. Sağ olsun dinleyenleri varmış" falan gibi. Sonuçta ne olacak: baki kalan bu kubbede hoş bir seda imiş...
-
ogulcan
slm
İşte bu yüzden Allah'ın yanına gitmesi gerekmez mi sevgili kardeşim?
böylesi güzide insanlar dünyada tüketiliyor boş yere harcanıyor. eskiden olduğu gibi Barış abiye düşman olanlar yok mu halâ? adamcağız çekmedi mi hayatı boyunca o insanlardan.
güzel insanlar Allah'a bazen daha çabuk kavuşuyor.
böylesi güzide insanlar dünyada tüketiliyor boş yere harcanıyor. eskiden olduğu gibi Barış abiye düşman olanlar yok mu halâ? adamcağız çekmedi mi hayatı boyunca o insanlardan.
-
ogulcan
Re: slm
enculus yazdı:İşte bu yüzden Allah'ın yanına gitmesi gerekmez mi sevgili kardeşim?
haklısın...artık dünya öyle bir kirlenmiştiki...barış abi daha fazla dayanamadı...veren allah alır canı...allah'ımda barış abi sevdiği için barış abi'yi erken yanına aldı...
-
ogulcan
-
pinargorgun
- Gelişen Üye

çok doğru
ben de 3 yıl önce babamı kaybettim ve gerçekten de yüce Allah,çok sevdiği kullarının canını alırmış hem de aniden benim babam da barış manço gibi ani bir kalp krizi sonucu hayatını kaybett vei bana da herkes bu sözü sarfetti ben de bu sözün doğruluğuna sonsuz kez inanıyorum arkadaşlar
- mxdönence
- Profesyonel

- İletişim:
Re: çok doğru
pinargorgun yazdı:ben de 3 yıl önce babamı kaybettim ve gerçekten de yüce Allah,çok sevdiği kullarının canını alırmış hem de aniden benim babam da barış manço gibi ani bir kalp krizi sonucu hayatını kaybett vei bana da herkes bu sözü sarfetti ben de bu sözün doğruluğuna sonsuz kez inanıyorum arkadaşlar
Evet kardeşim çok doğru,Allah sevdiği kullarını
bu fani dünyada fazla tutmazmış
-
rapin_kizi_
- Kıdemli Üye

- barış_kolik_1943
- Kıdemli Üye

- ---AngeL---
- Yeni Üye

- baris_onsel
- Demirbaş Üye

- rapin_kizi__