ÖNCE UFAK BİR HATIRLATMA YAPAYIM
HATIRLARSANIZ BARIŞ MANÇONUN 7DEN 77 YE PROGRAMLARINDAKİ RESTO VE İKİNİCİ KAHVALTI BÖLÜMLERİNDE BARIŞA YARDIMCI OLMAK İÇİN KOŞUSTURAN HAFİF GÖBEKLİ BİR KIZ VARDI ANIMSAYIN
VE BİR DAHA DÜŞÜNÜN
SADECE SİZ DEĞİL BARIŞI TANIYAN TANIMAYAN SON GÜNLERİNDE YANINDA OLAN HERKES DÜŞÜNSÜN
YANITINI BİRAZ GECİKMELİ VERECEĞİM ZAMAN BOL BU ARADA
HAZIR KONU ACILMIŞKEN
DOLUNAYI DAHA YAKINDAN TANIMANIZ İÇİN BİR BİLGİDAHA VEREYİM..
++
http://www.radikal.com.tr/ek_haber.php? ... berno=4152
Sanat tarihçi oyuncu
Adana 1973 doğumlu Soysert, müteahhit baba ile ev hanımı annenin üç çocuğunun ortancası ve tek kızı. Ortaokulu babasının işi nedeniyle Ankara'da, liseyi de İstanbul Moda Koleji'nde okuyor. "Son kalmış köşk okullarından biriydi" diyor. Lise bitene kadar da son derece içine kapanık bir çocuk olarak, resim yapmış ve yazı yazmış. "Moda tasarımcısı olurum ya da büyük bir ressam olurum, kulağımı da keserim gerekirse diyordum!" İstanbul Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümününe girmiş. "Estetik görüş kattı hayatıma" diyor, bu yüzden mutlu.
Ama 18 yaşının isyan hezeyanları ile anne babasının mümkünse en sinir olacakları şeyi yapmak isteğiyle kimseye söylemeden Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ne de girmiş. Babasının yıl sonu gösterisine çağrılmasıyla haberi olmuş. Baba 'hayırlısı ama arkelojiyi bitir' demiş. "Okuma konusunda hep hırslı bir çocuk olmuştum".
İki okul yetmezmiş gibi ikinci yılında Barış Manço'nun "7'den 77'ye"sinde çalışmaya başlamış. Okullar bitince orayı da bırakmış ve İstanbul Şehir Tiyatrolarına kapağı atıp "Kanlı Düğün", "İbiş'in Rüyası" ve "Silvanlı Kadınlar"da rol kesmiş. Bu arada Ziya Öztan'ın Cumhuriyet'inde Latife Hanım olarak ilk sinema stajını da kotarmış. Bu onu kesmemiş, Londra'ya tiyatro yaz okullarına gitmiş. Hızını alamayıp Amerika Nebraska Üniversitesi'ne. New York Üniversitesi'nin sınavlarını kazanmış ama "bol dolarlı" bütçe ortalığı talan etmiş. "Hemen Türkiye'ye geldim, dönüşümlü burs olmadığı için hiçbir yerden burs alamadım. Döndüm workshop'lara gittim ve dört sene kaldım Amerika'da. Her sene başka metodla ilgili okula gittim." Tatil için geldiğinde "Sultan Makamı"yla başlayan Türkiye macerası şimdi "Omuz Omuza" ile devam ediyor. Velakin "Gitmekten vazgeçmiş değilim. Bu kez kolumun altında bir filmim var!" Ama yapılacak bir iş daha var. Ocak'ta perde diyecek Dostlar Tiyatrosu'nun "Bir Garip Buluşma" isimli oyununda oynayacak, belki ondan sonra.