bişey yapmalı?

Tüm BarışSeverler'in kişisel tartışmalara girmeden, kurallara uymak kaydı ile yalnızca Barış Abi'miz hakkında görüşlerini ortaya koyabileceği ve değerlendirmelerini yapabileceği forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

gezzgincik
Yeni Üye
Yeni Üye

bişey yapmalı?

Mesajgönderen gezzgincik » Çrş Nis 19, 2006 11:54 am

arkadaşlar daha önceki yazımda bişey yapmalı demiştim ama kasteddiğim şeyler daha farklı şeylerdi mesela yurt dışında barış abimizi nasıl unutturmayız yada nasıl anısını ve öğretilerini canli tutabiliriz nasıl onun yaptığı gibi toluma faydalı olabiliriz onun hayat tarzını insanlara benimsetebilirizdi??tamam müze çok ii fikir ama daha sıradışı daha toplumsal bi fikri olan yokmu yani daha sosyal sorumluluk içerikli?

Kullanıcı avatarı
dexar
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen dexar » Çrş Nis 19, 2006 13:06 pm

Sıradışı mı? Biz şov yapmıyoruz gezgincik. Sadece bizden giden gidecek olan değerleri kurtarmaya çalışıyoruz. Bu değerler olmassa barış abiyi tüm dünyaya nasıl tanıtırız? Hem bırak yurtdışını bizim çabamız kendi ülkemizdeki insanlara unutturmamak barış abiyi... Biraz anlayışlı ol ve sende yapabileceğini düşün... Büyük hedeflere takılma... Öncelikli olarak yapabileceğimiz küçük hedeflere yönelmeliyiz. Saygılarla. Umarım kırılmamışsındır. Lütfen biraz düşün
_-:: KaLPLeR BeRaBeR ::-_

Elbet bir gün bu gerçekleşecek
--->Barış Manço Müzesi<---

Kullanıcı avatarı
Yakupca
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Yakupca » Çrş Nis 19, 2006 13:22 pm

:) Seni anlıyorum gezzgincik,
ama O'nun felsefesini yaşatmanın ilk ve en önemli adımı "müze" değil mi?
Dünya O'nu belli bir boyutta zaten tanıyor ve dönüp Türkiye'ye baktıklarında
gördükleri şey; "son asrımızın en değerli birkaç sanatçısından biri olan Barış
Mançomuzun hala bir müzesinin olmayışı...devletçe sahipsizliği :( "
İlle de Barış !!! O'nun kadar bize bizi anlatan olmadı hiç !
Sus ve Dinle!...
Resim

Kullanıcı avatarı
Bal_Böceği
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen Bal_Böceği » Çrş Nis 19, 2006 15:14 pm

gezgincik güzel düşünüyorsunuz ancak biz kendi ülkemizde bu büyük şahsiyeti unutmaya yüz tutmuşluğuyla mucadelesini verirken yurtdışına çaılmamız ancak yurtdışı üyelerimizin çabasıyla olacak bişey.Varsa yurtdışından ilgilenecek bizler yurtdışı fikirlerini de ortaya koyablirz.

Ancak öncelikli hedefimiz barış abimizi gündeme getirip evinin müze olmasını sağlamak.Bu sayede gelecek nesillere Barış abimizi tanıtmak ve tanıyanlara hatırlatmak.

keşke elimizden herşey gelse.....

Kullanıcı avatarı
alp1985alp
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen alp1985alp » Sal Eki 16, 2007 01:09 am

bence kendi ülkemizin insanının sırt çevirmesini engellemeliyiz..

toplumsal duruşu bozulmuş kişilerin onurlarını kaybedip sattıkları bir yerde Barış Abinin eserlernin korunması ve yaşatılması kolay değildir öyleki doğu anadoluda yada güneydoğuda insanlarımızın eğitimsizliği yoksulluğu ve bu acının büyük şehirlere taşınması vurgunculuk kültürel değerlerin yurtdşında temsili için çok büyük darbedir..

önce kendi kapımızın önünden başlarsak şehrin merkezine ulaşırız kanaatindeyim

Kullanıcı avatarı
34BM777
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye
İletişim:

Mesajgönderen 34BM777 » Sal Eki 16, 2007 01:21 am

Kardeşler Benim Aklıma Yeni Fikirler Geliyor Mesela Yabancı forumlara üye olup BARIŞ MANÇO avatarlı resimlerle üye olmak gibi ben şuan asian http://www.asianforum.co.uk/forums/index.php siteye üye oldum BARIŞ mançoyu Tanıtmaya Çalışıyom Onlara... Bence Yabancıforumlara üye olup İNGİLİZCESİ iyi olan arkadaşlarımız davet ediym bu konuyu...