Barış Manço'nun 30 yıllık arkadaşı Hulusi Tunca'nın ''UZUN SAÇLI DEV ADAM:BARIŞ MANÇO''kitabından bazı alıntılar...
Kurtalan ekspres'ten Ohannes Kemer anlatıyor:''Biz saçlı sakallı gezerdik.kimse kızmazdı.Kadıköy'de bir inzibat karakolu vardı.uzun saçlı birini gördüler mi hemen yakalar,saçlarını keserlerdi.Barış'ın peşindeydi o inzibatlar,onlar kovalar bizler kaçardık.Çok kovalandık...''
Barış,Kuran-ı Kerim'i okuyup okumadıgı sorusunada şöyle demişti:''Eski yazıyla okumadım çünkü eski yazı bilmiyorum.Ancak Kuran-ı Kerim'in Fransızca cevirisini okudum.Hiç namaz kılmadım.Çünkü dinimizin kalpte kalmasını istiyor,gösteri olarak kullanılmasına karsı çıkıyorum...''(5 ocak 1981)
Öztürk Serengil ağzından...''Yıl 1964.Ankara beyaz park gazinosu'nda sahneye cıkıyorum.Yine o yıl Ankara radyosunda sarkı söylyeyen Rikkat hanım var.Bir gün elinde kısa boylu sıska bi çocuk bana geldi.''Bu benim oğlum.Adı:Barış.İyi gitar çalar.İstersen senle çalıssın.''dedi ve gitti.Twist'i öğrettiğim bu çocuk sonradan büyüdü ve Barış Manço oldu.(7 eylül 1981)
Annesi Rikkat Uyanık,oğlunu anlatıyor:''Müziğe olan ilgisi 1,5 yaşında yaşında başladı.Kiss me again sarkısını söyledi.Barış ben ders alırken bu dersleri dinler melodileri benden önce kapardı.Söylediği ilk Türk Müziği parçası ise''ab-ı gahı yare girdim'',''arz için ahvalimi'' olmustu
Barış Manço Hakkında Bilinmeyenler...
Moderatörler: barışhayranı, Mod
- jonturk_emre
- İHRAÇ EDİLMİŞTİR
-
BM
- baris_onsel
- Demirbaş Üye

- BARIS KIZMAZ
- Kıdemli Üye

- BARIS KIZMAZ
- Kıdemli Üye

- efemanco
- Demirbaş Üye

bende şüpheliyim kardeş barış abi namaz kılardı bildiğim....EDDA_esra yazdı:"Hiç namaz kılmadım.Çünkü dinimizin kalpte kalmasını istiyor,gösteri olarak kullanılmasına karsı çıkıyorum...''(5 ocak 1981)
DEDİĞİ İDDAA EDİLİYOR ...BEN BU KONUDA BİRAZ TEREDDÜTLÜYÜM..GERÇEKTEN BÖYLE SÖYLEMİŞMİDİR ACABA..KEŞKE HAYATTA OLSA DA BUNUN ASLINI, BARIŞ ABİMİN KENDİ AĞZINDAN DUYSAM ....
BİR GÜN GELECEK DÖNENCE BİLİYORUM...
-
BM
efemanco yazdı:bende şüpheliyim kardeş barış abi namaz kılardı bildiğim....EDDA_esra yazdı:"Hiç namaz kılmadım.Çünkü dinimizin kalpte kalmasını istiyor,gösteri olarak kullanılmasına karsı çıkıyorum...''(5 ocak 1981)
DEDİĞİ İDDAA EDİLİYOR ...BEN BU KONUDA BİRAZ TEREDDÜTLÜYÜM..GERÇEKTEN BÖYLE SÖYLEMİŞMİDİR ACABA..KEŞKE HAYATTA OLSA DA BUNUN ASLINI, BARIŞ ABİMİN KENDİ AĞZINDAN DUYSAM ....
Bence böyle bir şey söylememiştir Barış Manço. Çünkü bildiğim kadarıyla sabah namazlarını bile camide kılarmış.
BM yazdı:efemanco yazdı:bende şüpheliyim kardeş barış abi namaz kılardı bildiğim....EDDA_esra yazdı:"Hiç namaz kılmadım.Çünkü dinimizin kalpte kalmasını istiyor,gösteri olarak kullanılmasına karsı çıkıyorum...''(5 ocak 1981)
Bence böyle bir şey söylememiştir Barış Manço. Çünkü bildiğim kadarıyla sabah namazlarını bile camide kılarmış.
ewet.hadi diyelim ki namaz kılmıyordu, demiş ki söylenenlere göre.."namazın gösteri olarak kullanılmasına karşı çıkıyorum"..sen ewinde kıldığın zaman bunun adına gösteri denmez..he şöyle deseydi olurdu : namaz kılıp kılmamak bana kalmış bir şeydir..kılıyorsamda bunu burda açıklama gereği duymuyorum.namaz kılmanın gösteri olarak kullanılmasına karşıyım..gibilerinden bişiler derdi diye düşünüyorum