GİTTİĞİ GÜN
Moderatörler: barışhayranı, Mod
GİTTİĞİ GÜN
Barış abimizin aramızdan ayrıldığını duyduğunuz an neler yapıyordunuz ve bunu nasıl öğrendiniz?(bu başlığı şunun için açtım:herkesin bi deprem hikayesi var ben şöle yapıodum böle yapıodum şöle hissettim die.farkettimki aynısını barış mançonun vefat ettiği günde yaşamışlar.unutulmamış yani.kime sorsam çok iyi hatırlıyor.düşünebiliyormusunuz nasıl yer etmiş)
ıspanağımı yedim,arka koltukta oturuyorum,dişlerimi fırçalıyorum imza:adam olan çocuk
ilk ben yaziim o halde:
Ben gece erken yattığımdan haberi ertesi gün aldım.O yıllar basketbol okuluna gidiyordum.Antremandan geldim ne tesadüftür ki hala tv açmıyorum.(ister inanın ister inanmayın rüyamda mahallemizde cenaze olduğunu gördüm.Sadece ben değil ananem ve teyzemde)Daha sonra yengem geldi bize ağlayarak.Ben hayatım boyunca Barış Mançoyu deli gibi sevmişimdir.Yengem söyledi gittiğini.İnanmadım tv yi açtım. Dışardaki dünyada kıyamet kopmuş!Benim haberim yok! Her kanalda o var...Allah'ım bu nasıl bi acıdır.Kafamdan aşağıya kaynar sular boşaldı.Daha çok erkendi...
Günlerce tv de izledim gidişini şarkılarını ağlayanlarını...Her izleyişimde ailece hıçkırıklara boğulduk.İlk defa bi yakınımı kaybetmiştim...
Ben gece erken yattığımdan haberi ertesi gün aldım.O yıllar basketbol okuluna gidiyordum.Antremandan geldim ne tesadüftür ki hala tv açmıyorum.(ister inanın ister inanmayın rüyamda mahallemizde cenaze olduğunu gördüm.Sadece ben değil ananem ve teyzemde)Daha sonra yengem geldi bize ağlayarak.Ben hayatım boyunca Barış Mançoyu deli gibi sevmişimdir.Yengem söyledi gittiğini.İnanmadım tv yi açtım. Dışardaki dünyada kıyamet kopmuş!Benim haberim yok! Her kanalda o var...Allah'ım bu nasıl bi acıdır.Kafamdan aşağıya kaynar sular boşaldı.Daha çok erkendi...
Günlerce tv de izledim gidişini şarkılarını ağlayanlarını...Her izleyişimde ailece hıçkırıklara boğulduk.İlk defa bi yakınımı kaybetmiştim...
ıspanağımı yedim,arka koltukta oturuyorum,dişlerimi fırçalıyorum imza:adam olan çocuk
sabah saat 7 sularıydı...uyandım ve evdeki ahalinin konuşmalarına yatağımdan kulak misafiri oldum..."barış manço ölmüş" diye bir cümle duydum...inanmak istemedim,"inşallah rüya görüyorumdur" dedim ve yorganı üstüme çekip tekrar uyudum...kaçmak istedim gerçekten...ama heyhat ki günün ilerleyen saatlerinde televizyonu korka korka açtım ve, gerisini biliyorsunuz... 
- jonturk_emre
- İHRAÇ EDİLMİŞTİR
bende sabah erken uyandıydım.baktım sabah haberlerinde barış mançonun ölüm haberleri vardı.ilk önce inanamaz oldum.annem de öldüğünü söyleyince bayagı bi üzüldüm.diğer kanalları açtım.coğunda barış manço ile ilgili haber vardı.dağlar dağlar calıyordu bi kanalda.dinlerken annemle ağlamıştık.akşama doğru filmini göstermişlerdi.onu ilk izleyişimdi o zaman.hatırlamak istemediğim bi gündü
bende bana Barış Manço sevgisini aşılayan halamların evinde kaldıgımda öğrendim uyuyordum ve o sabah halam gelip beni uyandırıp Barış Manço ölmüş dedi bi anda şaka yapıyor zannettim Milliyet gazetesinde çıkan ufak haberi gösterince acı gerçeğe inandım gerçekten Simgeninde dedigi gibi çok yer etmiş hala resmini ve başlıgını bile hatırlıyorum sonra eve gittigimde kardeşimle çok ağlamıştık ve Modaya gidip tabutunu öpmüştüm :S
ben haberi babamdan öğrendim..çok gariptirki bende o gün rüyamda ölüm görmüştüm.. tabutun içinde ölmüş biri vardı çok sevdiğim biriymiş allahım yardım et diyordum.. o gün uyandıktan sonrada bu haber öğrendim 1 şubat günü benim ayrıca dedeminde ölüm yıldönümü olduğu için o gün babaanneme gitmek üzere sabah hazırlanıoduk.. Telefon çaldı babamdı sana bir iyi birde kötü haberim var dedi
barış manço ölmüş dedi iyi haberden sonra , inanamadım kaç kere dedim hatırlamıyorum ama hiç bu kadar çok yalan söylüyorsun dediğimi hatırlamıyorum o anda saate baktım tam 9:00 dı.. o gün zaten benim için o saatte hayat durmuştu.. Çok ağladım inanamadım , dolmuşta giderken çok kısıktı radyonun sesi ama uzaklardan bi Gülpembe sesi geliyordu , içimden de ağlamak.. Babaanneme gittiğimiz de Barış Manço anısına diye verilen tv programlarını izledim , akşam baba beni everseneyi izledim , bir sürüde ağladım , ondan sonraki günler 3 şubat gömülme anı herşey o ilk günden sonra çok daha zordu.. en zoruda bi kere bile yakından görememek dokunamamk..
keşke o gün bu yaptığın kötü de olsa bir şaka olsaydı , o gün bu şekilde de olsa kandırılmayı her şeyden çok isterdim
keşke o gün bu yaptığın kötü de olsa bir şaka olsaydı , o gün bu şekilde de olsa kandırılmayı her şeyden çok isterdim
12 yaşındaydım o kötü günün ardından 8 yıl geçmiş;
Gece haber bülteninde alt yazı geçmişti yoğun bakıma kaldırıldığına dair ve ben gözyaşlarımla dua ederek uyudum.
Sabah kalktığımda tv yi açtım ve karşıma ilk çıkan 7'den 77'ye programıydı ancak sağ altta "Barış Manço anısına" yazdığını gördüğümde çocuk aklımla öldüğüne inanmadım (inanmak istemedim) ama ne yazık ki Barış abim cennete gitmek için çok sabırsızmış

Gece haber bülteninde alt yazı geçmişti yoğun bakıma kaldırıldığına dair ve ben gözyaşlarımla dua ederek uyudum.
Sabah kalktığımda tv yi açtım ve karşıma ilk çıkan 7'den 77'ye programıydı ancak sağ altta "Barış Manço anısına" yazdığını gördüğümde çocuk aklımla öldüğüne inanmadım (inanmak istemedim) ama ne yazık ki Barış abim cennete gitmek için çok sabırsızmış