Barış Manço'nun 20 önemli özelliği

Tüm BarışSeverler'in kişisel tartışmalara girmeden, kurallara uymak kaydı ile yalnızca Barış Abi'miz hakkında görüşlerini ortaya koyabileceği ve değerlendirmelerini yapabileceği forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

Kullanıcı avatarı
fairground
Forum Duayeni
Forum Duayeni

Mesajgönderen fairground » Prş Tem 27, 2006 11:54 am

rakı da bir ayran da,
içmesini bile..
Tanrı Türkiye'yi, yönetenlerinden korusun!

Kullanıcı avatarı
elanur
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen elanur » Prş Tem 27, 2006 12:24 pm

DoRiS yazdı:arkadaşlar içki içip içmemesi neyi değiştirir? açıkçası benim açımdan hiçbirşeyi.. eğer din çerçevesinde açıklamak isterseniz bu da doğru değil, çünkü herkes dinini kendisine göre yaşar. kimse kimseyi yargılayamaz yaptığı veya yapmadığı şeyler için. Barış abinin o kadar özelliği varken bunu tartışmaya gerek yok bence.

bencedee çokk gereksz bi konuu hakkındaa tartişilio... :saskin: :saskin:

Kullanıcı avatarı
blunish
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye
İletişim:

Mesajgönderen blunish » Cmt Tem 29, 2006 17:32 pm

burda benden büyük abilerim ablalarım var..18 yıllık hayatım boyunca yukarda da geçen Hiçbir zaman kadın gibi davranmadı. cümlesine anlam veremedim..eğer anlayan biri varsa anlatır mı?
bir insan ancak adı unutulduğunda ÖLÜR!
http://www.youtube.com/watch?v=ZFHfgDA7 ... e=related&

BM

Mesajgönderen BM » Cmt Tem 29, 2006 18:47 pm

blunish yazdı:burda benden büyük abilerim ablalarım var..18 yıllık hayatım boyunca yukarda da geçen Hiçbir zaman kadın gibi davranmadı. cümlesine anlam veremedim..eğer anlayan biri varsa anlatır mı?

Nonoş olmadığını anlatmak için söylemiştim.

emre_pınar
Gelişen Üye
Gelişen Üye

Mesajgönderen emre_pınar » Pzr Tem 30, 2006 22:58 pm

bence barış abimizin özellikleri 50 rakamıyla sınırlı değildir. Saymakla bitmez içki konusu herkes gibi benide üzdü bencede içmemiştir manço dolu günler arkadaşlar :(
_________
İnsan öldüğü zaman değil, unutulduğu zaman ölür!!!

Lucky Luke
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: Barış Manço'nun 50 önemli özelliği

Mesajgönderen Lucky Luke » Pzr Tem 30, 2006 23:19 pm

BM yazdı:3-İçki içerdi. Ama bunu kimeseye göstermez, kendi kendine gizli gizli içerdi. Siz hiç onun içki içerken çekilmiş fotoğrafını gördünüz mü?
4-Bıyıklı kadın dedikleri BM, erkek gibi erkekti. Hiçbir zaman kadın gibi davranmadı.
8-Türkiye'nin %55'lik kısmı onu sevmez, beğenmez, hatta aşağılardı. Ama o sansayonlar yaratarak gümdeme oturmaya çalışmadı. Tepkisini şarkılarıyla gösterdi.(Ömrümün Sonbaharında, Günaydın Çocuklar, Hemşerim Memleket Nire?...)
9-THM ve TSM yi aşağılamaz, aksine yüceltir, hatta albümlerine bu tarzlardan eserler de koyardı.
10-Hiçbir zaman vatan hainliği yapmadı, aksine çok vatansever birisiydi.
16-Hiçbir zaman cinselliği özendirici şeyler yapmadı.

Bence bunlar Barış Manço ağabeyimizi yanlış anlatan cümlelerdir. Birçoğu bir madde olamayacak kadar gereksiz ve anlamsız.
1- Eğer 3. maddeniz doğru ise içki içip içmediğini kendisine sormadığınız takdirde bilemezsiniz.
2- Türk milleti hep saçını uzun tutmuştur. At yelesi gibi saç Türklere özgüdür!.. Kahvehanede sabahtan akşama kadar okey oynayan insanlar ise kast ettikleriniz ne gerek var yazmaya? 4. madde çok gereksiz bir madde.
3- 8. maddenin doğruluğuna inanmak İMKANSIZ.
4- Parçalarının bir çoğu THM ve TSM'ye dair. TSM ve THM yi aşağılamak gibi bir durum sözkonusu olamaz zaten.
5- Barış abimiz için vatan hainliğinden bahseden hangi ş..siz?
Kendisi bir Türkçü idi.
6- 16. özellik ilk 50 özelliğine girebileceğine inanmıyorum.

Emeğinize yine saygı duyuyorum ancak başlık başı başına yanlış bir başlık. Hepsi ile ilgili kaynak belirtmek zorundasınız. Arkadaşlara da tavsiyemdir ki her yazılana inanmayıp araştıralım. %100 doğru kaynak belirtilmediği sürece.
[CENTER][COLOR="RoyalBlue"][FONT="Trebuchet MS"]Sonuna kadar Barış Manço! Şimdi sanatçıyım diye geçinenlerin hepsinin toplamından fazlası.
Halâ Barış Manço dinlemekle mükellefim...[/FONT][/COLOR][/CENTER]

yigitus
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen yigitus » Pzt Tem 31, 2006 10:39 am

kardeşlerim ben yeniyim hepimixin ortak noktası olan barış abi sewgisini beraber yaşatacğız
Her zmn her yerde Barış abi yaa herkes farkına warsın bunun artık

sercan55
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen sercan55 » Cmt Eyl 02, 2006 20:56 pm

ARKADAŞLAR BARIŞ ABİ HERYÖNÜYLE BİZLERE VE GELECEK KUŞAKLARA ÖRNEK OLACAK BİR İNSAN LÜTVEN BARIŞ ABİYİ GÜZEL TANITALIM İÇKİ İÇİYORMUŞ FALAN LÜTVEN ARKADAŞLAR BİRAZ DAHA DUYARLI OLALIM
güneş elbet birgün doğacak

gezzgincik
Yeni Üye
Yeni Üye

zafer uyanık sana katılıyorum

Mesajgönderen gezzgincik » Çrş Eyl 06, 2006 23:19 pm

bende bi raportajında dinlemiştim senin söyledğin reportajı bende dinledim yani..arkadaşlar yapmayın ya..o zamnın alimi idi..asla inanmıyorum..bence hayatı boyunca içmemiştir

bado66
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen bado66 » Sal Eyl 12, 2006 17:11 pm

Türkiye'nin %55'lik kısmı onu sevmez, beğenmez, hatta aşağılardı. Ama o sansayonlar yaratarak gümdeme oturmaya çalışmadı. Tepkisini şarkılarıyla gösterdi.(Ömrümün Sonbaharında, Günaydın Çocuklar, Hemşerim Memleket Nire?...)

Herhangi bir yüzde vermek doğru değil bence. Ama onu çıkarlarına ters düştüğü için sevmeyenlerde vardır muhakkak (İş hayatında hemen hemen her yerde var bu zavallı insanlardan). Bizler onun gerçekten değerini bilenler, bence bu kafi. İki yüzlü, dalkavuklar olmasın yeter ki ! Barış Manço iki yüzlü insanları zaten çevresinde istemezdi.
Her zaman kalbimdesin !

bado66
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen bado66 » Sal Eyl 12, 2006 17:16 pm

Bence özel hayatına girmemek en doğrusu. Barış Manço'nun yaptığı güzel işler önemli bence. Alkol alması umrumda değil. İçtiyse afiyet olsun. Sana her şey helal olsun Barış Abi..
Her zaman kalbimdesin !

Kullanıcı avatarı
worldgive
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen worldgive » Prş Eki 05, 2006 23:36 pm

bide siyasete atılmadı diyorsunuz yalnız ben bir kitapta okumuştum sanırım ünlülerin kısa hayat hikayeleriyle ilgili yazarını öğrenip bildiririm şu an hatırlamıyorum.bir ara atılmayı düşünmüş hangi parti olduğunu söylemeyeyim fakat sağ görüşlü sanırım.belediye başkanlığına aday falan olmuş oda kendisini seven insanların teşvikiyle.ama pek çok dedikodu çıkmış hatta söylenenlere o kadar alınmışki ilk kalp krizini bunları duyduğu vakitlerde geçirmiş.dedikodulardan biri b ıyığının şekliyle ve o partiyle alaka kurulmasıymış....
seni sevmek senin gibi düşünebilmekle başlar

Kullanıcı avatarı
odtulu23
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen odtulu23 » Cum Eki 06, 2006 12:39 pm

Arkadaslar cogu arkadasımın da dedıgı gıbı barıs manco 50 ıle anlatılmaz hepsıne katılıyor ve tesekkur edıyorum.Ama belkı konuyla hiç alakası yok ama bu soruyu sormak için en uygun yerın bu baslık oldugunu dusundum.Barış abımızın bıldıgınız gıbı parmaklarında bır suru yuzuk vardı ve ben bunların hepsının bırer anlamı oldugunu duydum.Acaba bu konu hakkında benı bılgılendırırmısınız.Şimdiden tesekkurler ve BARIŞlı gunler....[b][/b]
Dün yıne yapayanlız
Dolaştım yollarda
Yagmurlarla ıslanan
Bomboş sokaklarda
Gözlerimde yaş,kalbimde sızı
Unutmadım SENİ
Unutamadım unutamadım ne olur anla beni

yataganbaba
Gelişen Üye
Gelişen Üye
İletişim:

Mesajgönderen yataganbaba » Pzr Oca 14, 2007 16:50 pm

Bu yazıyı mekar edip girdim, fakat bunun neresi "araştırma", araştırma dendi miydi, bütün kaynaklar gösterilir ki, okuyucu gitsin ordan sağlamasını yapsın.

"Hiçbir partiye girmedi" falan bu ifadeler ezbere yazılmış. Barış Manço Tansu Çiller Başbakan'ken, 3-4 televizyonun canlı yayanladığı bir toplantıda Doğru Yol Partisi'nin "resmi üyesi" oldu, hatta bu görüntüler youtube'de dönüp duruyor.

Parti kendisine vaadettiklerini yerine getirmeyince de DYP Kadıköy Belediye Başkanlığı adaylığından vazgeçti. Bunları kitabımda yazdım.

Boyunuzu aşan işlere girişmeyin, bırakın bu işi bilenler yapsın, siz onlara destek olun, kendiniz yapmaya kalktınız mı Barış Manço'yu öveceğim derken yanlış şeyler yazıyorsunuz.

E-postama yazı yazıp sorun, ya da açın telefonu sorun, biliyorsam cevaplayayım. "Halkın % 55'i aşağılıyordu" ifadesi, çok fanatikçe ve baştan sona yalan bir söz. Anketi yapanların palavrası, bunu açıklamak için o anketi yaptığını iddia edenlerin utanması lazım.

Ben bu listeyi beğenmedim, hiçbir orjinalliği ve bilimselliği yok, biraz daha özenli yapılmalıydı, yazının iyi niyetle yazdığını düşünüyorum ama çok vasat.
MURAT YATAĞANBABA (DENİZLİ)

"Türk Kültürü'nün Karbon Kâıdı / Barış Manço Destanı" kitabının yazarı.

Gazeteci - Yazar / HYP Denizli İl Başkanı
0258 242 01 70 / 0537 411 59 83
http://yataganbaba.sitemynet.com/kitap/
[email protected]

Kullanıcı avatarı
fatix burak
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen fatix burak » Sal Oca 16, 2007 22:33 pm

çok güzel olmuş araştırmalrının devamını bekliyoruz :alkis:
fatih burak

Kullanıcı avatarı
baris_onsel
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen baris_onsel » Çrş Oca 17, 2007 20:37 pm

BM yazdı:
blunish yazdı:burda benden büyük abilerim ablalarım var..18 yıllık hayatım boyunca yukarda da geçen Hiçbir zaman kadın gibi davranmadı. cümlesine anlam veremedim..eğer anlayan biri varsa anlatır mı?

Nonoş olmadığını anlatmak için söylemiştim.

abi bilemiyorum emeğine sağlık da keşke daha yararlı bir madde koysaydın bu hiç bir zaman kadın gibi davranmadı yerine...
yani o kadar gereksiz bir cümle ki e herhalde dedirtiyor insana...
böyle özellikleri varsa sana göre ya da bunları yazana göre bir tane de ben ekleyim:
evinde hiç fil beslemedi...
saçma gelmesin eğer yukarıdaki kadın gibi davranmaması özelliği bir özellik sayılıyorsa... :hayallah:

Kullanıcı avatarı
Zafer Uyanık
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Zafer Uyanık » Prş Oca 18, 2007 18:34 pm

TEŞEKKÜRLER!
YAŞAM DENEN UYKUDAN,UYANMASINI BİLEN YAR OLA!!!

Kullanıcı avatarı
com
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen com » Cum Oca 19, 2007 17:40 pm

bence de yazmakla bitirilemez. Yalniz ne kadar cok yazilirsa o kadar iyi. Basarilar, dostum...

Kullanıcı avatarı
fatix burak
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen fatix burak » Cmt Oca 20, 2007 12:27 pm

düşünüyorum onun gibi birisi daha dünyaya gelir mi? :hayallah:
fatih burak

selma malgaz
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen selma malgaz » Cmt Oca 20, 2007 16:43 pm

barış manço ___love___ yazdı:araştırmaya gerek yok arkadaşlar bir barış fun olarak hepsini ezbere biliriz ONUN DIŞINDA BARIŞ MANÇOYU :hayallah: SEVMEYENLERE BAKIYORUMDA SEVDİKLERİ KİŞİLER :P ÇOK TUHAF BEN HEP ŞÖLE DERİM DEMEYE DEVAM EDİYORUM

BARIŞ MANÇOYA KÖTÜ BİR LAF DİYEN NESİNİ SEVİYOSUN HATTAONDAN NEFTET EDİYORUM DİYEN KİŞİLER ÖLSÜÜÜÜÜÜÜÜNN :kizgin:
güzel kardeşim sevgini anlıyorum.onu sevmiyorum diyenler niye ölsünler ki?barışçılar böyle konuşmaz.sende bilirsinki o kötülüğede iyilikle karşılık verirdi.o yaşarken onu sev miyorum hatta nefret ediyorum diyenler daha çoktu.o onlar ölsün dedi mi?ondaki erdemlerden feyz alacağından şüphem yok.sevmeyenlere sinirlenip böyle konuşuyorsun.onlarında sevenleri vardır.barış ağabeyimiz göçtüğünde nasıl üzüldüğünü unutma.herkese iyilikler dile.barışı anlamak iyiliktir.dileğin kabul olsun.sağlıcakla kal dostum

aytac
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen aytac » Cmt Oca 20, 2007 19:02 pm

selma malgaz yazdı:
barış manço ___love___ yazdı:araştırmaya gerek yok arkadaşlar bir barış fun olarak hepsini ezbere biliriz ONUN DIŞINDA BARIŞ MANÇOYU :hayallah: SEVMEYENLERE BAKIYORUMDA SEVDİKLERİ KİŞİLER :P ÇOK TUHAF BEN HEP ŞÖLE DERİM DEMEYE DEVAM EDİYORUM

BARIŞ MANÇOYA KÖTÜ BİR LAF DİYEN NESİNİ SEVİYOSUN HATTAONDAN NEFTET EDİYORUM DİYEN KİŞİLER ÖLSÜÜÜÜÜÜÜÜNN :kizgin:
güzel kardeşim sevgini anlıyorum.onu sevmiyorum diyenler niye ölsünler ki?barışçılar böyle konuşmaz.sende bilirsinki o kötülüğede iyilikle karşılık verirdi.o yaşarken onu sev miyorum hatta nefret ediyorum diyenler daha çoktu.o onlar ölsün dedi mi?ondaki erdemlerden feyz alacağından şüphem yok.sevmeyenlere sinirlenip böyle konuşuyorsun.onlarında sevenleri vardır.barış ağabeyimiz göçtüğünde nasıl üzüldüğünü unutma.herkese iyilikler dile.barışı anlamak iyiliktir.dileğin kabul olsun.sağlıcakla kal dostum

aynen katılıyorum :alkis:

selma malgaz
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen selma malgaz » Cmt Oca 20, 2007 19:35 pm

hesiodos yazdı:Bence Barış Abi hakkında söylenebilecek tek şey şu. O evrensel bir insandı! Hakkında kimin ne düşündüğü de çok önemli değil bence. Böylesine sanat düşmanı bir toplumun Barış Manço gibi değerlerine sahip çıkmasını mı bekliyorduk! Bu toplumun hayata bakış açısını görebilmek için sadece yapılan evlere bakın! Hepsi dikdörtgen! :saskin:
BARIŞ MANÇO'YU SEVMEN NE GÜZEL.BARIŞ MANÇO BU TOPLUMUN HİÇ BİR ŞEYE DÜŞMANLIK ETTİĞİNİ SÖYLEMEDİ.BU TOPLUMU ÇOK SEVEBİLDİĞİ DEĞERLERİNE VE TOPLUMUN ÖZÜNE SAHİP ÇIKABİLDİĞİ İÇİN BİZ ONU SEVDİK.BİZ BU TOPLUMUN FERTLERİYİZ.BARIŞ SEVERİZ.BARIŞ AĞABEYİMİZ SANATÇI DEĞİL Mİ?ONU SANAT DÜŞMANI DEDİĞİMİZ TOPLUMA ÇEKEN SEBEP NEDİR.İSTESE BELÇİKA'DA YADA FRANSA'DA KALAMAZ MIYDI?O TÜRKİYE'Yİ SEÇTİ.BU TOPLUMU SEVDİ.SENİ,BENİ,HEPİMİZİ.EĞRİ BÜĞRÜ YİNEDE DOĞRU BURASI.SENİ ÇOK SEVİYORUM.SENDE KENDİNİ SEV KARDEŞİM.AİT OLDUĞUN YERİ TOPLUMUNU SEV.

ayesiltas
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen ayesiltas » Pzt Oca 22, 2007 02:47 am

Atatürk'ün yolundan giden Atatürk'ten sonra adam gibi adam olabilen ender şahsiyetlerden birisidir. ( Katılmayanlar olabilir, benim düşüncelerim).

Hakkı ne ise onu verirdi. MFÖ'den Fuat yakınırdı mesela, içtiğimiz ayranın parasını alırdı; gitarını kullandığımız zaman eskime ücretini alırdı diye. Ama yardım yapılacağı zaman da bonkördü. Sokaktaki çocukları, yoksulları beslerdi diyor komşuları. Daha da fazlasıdır tabi ki.

Yenilikçiydi. En son teknolojiyi kullanmya gayret ederdi. Hatta bundan dolayı Kurtalan Ekspres ile araları Garo Mafyan ile çalışmlarından beri biraz limoni gibi olabiliyordu dönem dönem. Bilgisayar girince örneğin bass gitar ikinci plana itili veriyordu.

En sevdiği şarkısı "4 Kapı" dır. Bir yazısında okumuştum.

Ülkesi için, Türk Kültürü için yaşayan bir inandı. Allah rahmet eylesin.
herzaman seninleyiz

Kullanıcı avatarı
topaldede
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye
İletişim:

SLM

Mesajgönderen topaldede » Sal Şub 06, 2007 15:41 pm

barış manço yu anlamak ıçın sarkılarını gunde 10 defa dinlesinler ondansonra ona hakaret etsinler barış amnço nun aymaklabitmeyen özeklikleri vardır bunlara omur yetmez dinledikce izledikce konuştukca yenileri ekleniyor 8)
TEVFİK DEMİR

pinargorgun
Gelişen Üye
Gelişen Üye

Mesajgönderen pinargorgun » Prş Şub 15, 2007 19:36 pm

bir de benden bir BM özelliği...çocuklara zarar vermeyim severken diye takılarını çıkarırmış ...inceliğe bakın