Neden Baris Manco??????

Tüm BarışSeverler'in kişisel tartışmalara girmeden, kurallara uymak kaydı ile yalnızca Barış Abi'miz hakkında görüşlerini ortaya koyabileceği ve değerlendirmelerini yapabileceği forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

Kullanıcı avatarı
atillago
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Neden Baris Manco??????

Mesajgönderen atillago » Pzt Oca 30, 2006 01:49 am

Sevgili Baris Sevenler,

ben Berlinden yaziyorum, ve sizi selamliyorum.

Evela bu siteye tebrik etmek istiyorum ve daha nice yillara kadar gitmesini ve yeni gelen nesillere „Baris Manco“ – hayrani olmak isteyene bir yol oldugunu umut ediyorum.

Evet, kendimden anlatmak gerekiyorsa, ben 34 yasindayim ve Mühendis olarak 7 yil calisiyorum. Üc cocuk babasiyim ve tabiiki cocuklarda babasigibi „Baris hayranlari“.

Gelelim bu siteye niye ve neden gerek duydum yazmaya („yazarken, su an –Unutamadim- parcasini dinlemekteyim; bana güc ve ilham veriyor. Ayni zamanda büyük aci his ediyorum- bizi terk edenlere: iyi akrabalar, bana yakin insanlar ve bana hayat sevgisi veren: Baris Manco.)
Inanin Baris Mancoya bazi seyler borcluyum! Ama neden Baris abimiz?
1989´a kadar türk müziklerinden hoslanmiyordum, dogrusu 2´inci sinif müzigi olarak görüyordum, yani ilgilendirmiyordu…ozamana kadar Amerikan POP, Break Dance sonra RAP-Music´den hoslaniyordum.
Kendimde bir bosluk his ediyordum, neden, bilmiyordum?!
Birgün benim kan kardesim Cengiz bir türk kaseti getirmisti; benim hic birseyden haberim yoktu. Benim Baris Manco´nun dinledigim ilk eseri “Gül Pembe” oldu.

Böylesi, her dertte, her sinav sirasi, Baris dinliyordum. Ininirmisiniz birgün alman is arkadasima´da dinlettim ve hosuna gitti, tabiiki ders sirasi. Maalesef 10 senedir görüsmüyorum.

2002´de Istanbul´da Baris Manco´nun mezarini ziyaret ettim ve o an his ettigimi bilemiyeceksiniz – hic hüzünlü veya yasta degildim, tam tersi, kendimi cok iyi his ediyordum, neden, bilemiyorum?- . Duvami okuyup uzaklastim.

„Baris birgün toprak olur,
sil göz yasin durma ha durma“

Bu soguk ülkede (Almanya’da) kendi kültürünü, kendiligini kaybetmis binlerce Türk vatandaslari var. Burdan bu Türk vatandaslara sesleniyorum ve özellikle genc nesile:
“ Hey genc Türk, istemiyorsan gecmisini gelecegini bosa saymak, ozaman kendine kimlik vermek sartsin, cünkü bu kopukluk, nereye kadar? Baris Manco´dan yanisira Haluk Tarcan´in yazdigi “ön türkcülük” bana daha cok güvenc ve vatanima, kültürüme saygi ve sevgiyi ögretti. Ondan sonra bizim sayip oldugumuz “Türk toplulugunun” gögsünü kabarik gezmek ve baska ülkelere karsin boyun egmeye gerekmedigini, ve insallah gelecek yeni nesil bunu göze alarak Türkiyeyi daha ilerlere götürmeyi basarmasini, ve bu konuda hic kuskum olmadigini biliyorum”.
Sevdigim insanlar
Atatürk, Baris Manco, Bruce Lee ve Kemal Sunal
- Be water my friend-

Kullanıcı avatarı
Ser
Admin
Admin
İletişim:

Mesajgönderen Ser » Pzt Oca 30, 2006 03:49 am

Sayın Üyemiz;

Gerçekten çok güzel yazmışsınız. Tüm duygularınızı samimiyetiniz ve içtenliğinizle bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz.

Barış Manço Mix'e hoşgeldiniz.

Saygılarımızla... :)
BARIŞ MANÇO MIX WEB TEAM

Kullanıcı avatarı
Yakupca
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Yakupca » Pzt Oca 30, 2006 12:57 pm

evet burada görmeye ihtiyacımızın olduğu paylaşımlar bunlar...Teşekkürler!

birgün yüreğimizde hep hayalini kurduğumuz o barış ve sevgi bahçelerine
kavuşmamız, sevdiklerimiz ve sevenlerimizle orada huzur içinde yaşamamız dileğiyle...
Allah'a emanet olun...
İlle de Barış !!! O'nun kadar bize bizi anlatan olmadı hiç !
Sus ve Dinle!...
Resim

Kullanıcı avatarı
fairground
Forum Duayeni
Forum Duayeni

Mesajgönderen fairground » Pzt Oca 30, 2006 19:48 pm

ellerine sağlık ağabey
hoşgeldin
Tanrı Türkiye'yi, yönetenlerinden korusun!

Kullanıcı avatarı
kadir 2023
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen kadir 2023 » Pzt Oca 30, 2006 22:42 pm

HOŞGELDİN ATİLLAGO
En son kadir 2023 tarafından Cum Şub 03, 2006 21:49 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
YA NASİP.....
YA KISMET.....

Kullanıcı avatarı
atillago
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen atillago » Cum Şub 03, 2006 13:34 pm

Merhaba Arkadasler,

tessekür ederim iyi karsilandigim icin. Umarim bir arada güzel zaman gecirip derdimizi paylasiriz.
Selamlar
Atilla
Sevdigim insanlar

- Be water my friend-

Kullanıcı avatarı
avara
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye
İletişim:

Mesajgönderen avara » Cmt Şub 04, 2006 02:04 am

Aramıza hoşgeldiniz abi...
Leyleğin Ömrü İki Laklak, Değerler Oldu Tepetaklak!

Resim

dönence_1943
Yeni Üye
Yeni Üye

aramıza hoşgeldin atilla abi

Mesajgönderen dönence_1943 » Cum Şub 10, 2006 01:59 am

aramıza hoşgeldin diyorum atilla abi.bu yazdıklarında çok haklısın seni tebrik ediyorum her türk genci böyle duygular içinde olmalı sanatçısına ülkesine tarihine kısacası bu ülkeye sahip çıkmalı bizler türkler olarak bazı şeylerin geç farkına varıyoruz santçılarımızın yaşadığını bilerek onlara gereken değeri vermiyoruz hayatta vermediğimiz değeri öldükten sonra vermeye çalışıyoruz ama nafile sanatçılarımız ölmeden gereken değeri ilgiyi hak etmeliler bizler biraz daha duyarlı olmalıyız artık bazı durumların farkına varmalıyız bütün barış manço sevenlerine saygılarımı ve sevgilerimi sunar;hayatta başarılar dilerim.

Kullanıcı avatarı
atillago
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen atillago » Cum Şub 10, 2006 02:38 am

Merhaba Arkadaşlar,

yatmadan önce şunu size illetmek istiyorum:
Sanatcının kabiliyeti, bize hayatın güzel olduğunu göstermektir her şekilde.
Biz, yani halk bazı hayatın güzelliklerini unutmakta ısrarlandığımız ve hayatın sadece işe gidip, işten gelip ve gene işe gitmekten başka şeylere zaman ayıramadığımız an, işte ozaman doğalın ve hayatın güzel taraflarını bize sanatçılar sergiliyorlar ve bunun çagrısında bulunuyorlar.
Tabiiki her sanatçıyı kast etmiyorum.

selamlar
Atilla
Sevdigim insanlar

- Be water my friend-

Kullanıcı avatarı
barışhayranı
Moderator
Moderator

Mesajgönderen barışhayranı » Cum Şub 10, 2006 02:42 am

atillago yazdı:Merhaba Arkadaşlar,

yatmadan önce şunu size illetmek istiyorum:
Sanatcının kabiliyeti, bize hayatın güzel olduğunu göstermektir her şekilde.
Biz, yani halk bazı hayatın güzelliklerini unutmakta ısrarlandığımız ve hayatın sadece işe gidip, işten gelip ve gene işe gitmekten başka şeylere zaman ayıramadığımız an, işte ozaman doğalın ve hayatın güzel taraflarını bize sanatçılar sergiliyorlar ve bunun çagrısında bulunuyorlar.
Tabiiki her sanatçıyı kast etmiyorum.

selamlar
Atilla

Yine çok güzel ve anlamlı konuşmuşsun Atilla abi :alkis:

Kullanıcı avatarı
atillago
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen atillago » Pzr Nis 02, 2006 02:20 am

Merhaba Arkadaşlar,

size maalesef bu forum için bazı hazırladığım yazılarımı açıklayamıyacağım, çünkü bir bilgisayarda hatalı kullanımda bütün benim için değerli olan (Resimler, MP3 vs.) silinip gitti.
Aylardır bu forumda incelediğim ve 'yazar köşesi' için hazırladığım yazılarım maalesef silip süpürüldü. Bu kaynağı yeniden keşf edip size inşallah 'yazar köşesine' ekliyeceğim. Acımı bilmesiniz şu an.

Insan acısı dinmesi ve unutması için bazı faaliyetlerde buluna bilir insan- oğlu:
1.yeni aşk
2.çok çalışmak
3.aile
4.öne bakıp arkada kalanı bırakmak
veya
5.yazmak

Evet yazmak!
İnanmak zor değil; al eline kalem ve yaz yaz yaz. Sonucu çok korkunç, sanki elsiz kolsuz evren'de uçuyorsun ve kuş tüyünden bile hafifsin. Çünkü yazmak sadece beyinsel birşeydir. Yıllardır okulda ve işte beyine yüklemekten sonra sıra geldi bunu bir doğal şekilde başkalarına aktarmaya.
Bak ozaman rahatlayacakmısın yada hayır benim için geçerli değil'mi diyeceksin. Ben ilkini tercih ediyorum.

Bir rica'da bulunacağım: Bazı arkadaşların yazı tarzını anlayamıyorum. Lütfen güzel dilimizi ve yazımızı bozmayalım. Böyle yazan böyle gider.

Bir atasözümüz bunu der:
'Adet insanda tabiat olur'

selamlar
Atilla
Sevdigim insanlar

- Be water my friend-

Kullanıcı avatarı
cetin445
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen cetin445 » Pzr Nis 02, 2006 11:58 am

ARAMIZA HOŞ GELDİNİZ..... GÜZEL BİR ÜSLUBUNUZ VAR... TEBRİK EDERİM....
ÇeTiN!!!

Kullanıcı avatarı
efemanco
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen efemanco » Pzr Nis 02, 2006 23:45 pm

hoşgeldiniz hoşgeldiniz...efendim ne devlet ne mutluluk sizleri bugün bu forumda ağırlamak....
BİR GÜN GELECEK DÖNENCE BİLİYORUM...

Kullanıcı avatarı
elanur
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen elanur » Pzt Nis 03, 2006 16:36 pm

Aramıza hoş geldin atilla abi...

EDDAA
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen EDDAA » Pzt Nis 03, 2006 19:13 pm

atilla abi inan çok güzel ve anlamlı yazmışsın...ellerine, sevgine, yüreğine, barış severliğine sağlık...

Kullanıcı avatarı
Yakupca
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Yakupca » Pzt Nis 03, 2006 19:46 pm

Atilla Ağabey, boşa giden güzel emeklerin için üzgünüm...
Bahsettiğin paylaşımı -ne zaman olursa olsun- bekliyoruz inşallah...
İlle de Barış !!! O'nun kadar bize bizi anlatan olmadı hiç !

Sus ve Dinle!...

Resim

Kullanıcı avatarı
baris_onsel
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen baris_onsel » Çrş Nis 19, 2006 19:50 pm

Atilla abi çok güzel bir konu gerçekten.Senin gibi milli kimliklerini kaybetmemek için çabalayan ve gelecek nesle aktaran ne de az insanlar var.Neden barış manço diyecek olursan çok nedeni var elbette...
paraya önem vermediinden,dünya hayatının gelip geçici olduundan,insanlara nasıl davranacaını ii bildiinden ve insanlarla bildiklerini paylasmaktan hiç bir zaman çekinmediinden,şarkılarında siyasete yer vermediğinden,...o kadar çok ki....Benimde en çok sevdiim şarkısı UNUTAMADIM dır.ki unutulamayan bir şarkı yazmış.Allah rahmet eylesin.ne yüce bir insandı O şüphesiz...

Böle bi konu açtığın için birdaha teşekkür ederim

Kullanıcı avatarı
dexar
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen dexar » Çrş Nis 19, 2006 20:34 pm

Barış ismi bizim geleneklerimizde pek rastladığımız isimlerden değil. Nereden gelmiş Barış?

"Çok doğru. Benim de araştırmalarıma göre şu anda Barış ismini taşıyan benden daha büyük birisi yok. 1943 doğumluyum, o yıllar biliyorsunuz savaş dönemlerine geliyor. İnsanlar çocuklarına herhalde dönemin psikolojik tesirleri gereği Hakan, Bahadır, Serdar, Muzaffer gibi isimler koymuşlar. Dedem de bana, savaşın yerine barış gelsin özlemiyle ;Barış; ismini koymuş. İsimlerin insanın karakterine etki ettiğine inanıyorum. Dünya bir türlü savaştan kurtulup barışa dönemedi; ama ben kendimle, toplumla, tabiatla ve tarihle devamlı barışık yaşadım."

Çatışmanın egemen olduğu, insanın insanla, toplumla, tabiatla çatıştığı bir dünyada önce kendisiyle ve sonra da diğer varlık kategorileriyle barışık olabilmek ne mümkün?

"Allah, her insanı birtakım kabiliyet ve donanımlarla dünyaya gönderir. Bana da çok şükür ki ;barış arama; ve ;barışık kalma; kabiliyeti vermiş. Yaş kemale erdikçe, algı dünyanız biraz daha derinleşiyor, zenginleşiyor. İdrak ufku genişliyor."

Özellikle bizde toplum ve tarihten kopma daha sıkça görülen bir fenomen...

"İçinde bulunduğunuz toplumu da, köklerinizin uzandığı maziyi de hafife alamazsınız. Yaşanılmış olandan haberiniz yoksa, siz tek başınıza neyi yaşayacaksınız? Biliyor musunuz anlamak, öğrenmek ve tüm bunlardan sonra bir eser ortaya koymak, üretim yapmak çok zordur. Bizim millet olarak tarihten gelen çok zengin bir mirasa konduğumuz kanaatindeyim. Bu noktada ben Barış Manço olarak mirasyedi olmak yerine, bugünün hayatına ve gelecek nesillerin hayatına pozitif etki yapabilecek eylemlerin peşinde olmayı seçtim.

Cemil Meriç "Bu ülkede yaşanmaz diyenler bu ülkeyi yaşanmaz hale getirenlerdir" diyor.

Bu ülkeden hiçbir zaman ümidimi kesmedim ki, ;bu ülke yaşanmaz; diyeyim..."

Kendinizle ne kadar barışıksınız?

"Barış iğneyi kendine batırır, çuvaldızı başkasına...

Hayata prensip olarak pozitif bakarım. İnsanların ve olayların öncelikle güzel olan taraflarını görmeye çalışırım. Asla hiçbir insanı yargılamam. Herkesin hata yapma hakkının olduğunu bilirim. Kendimle çok konuşurum, yaptıklarımı sorgularım, çok soru sorarım. Hiçbir olayın bir tek sebebi ve bir tek çözümü olmadığını gördüm. Yani bir sorunun birden çok cevabı olabiliyor. Bu yüzden hayata herhangi bir ideoloji çerçevesinden bakmam. Mükemmellik arayışının insanın ömrünün sonuna kadar sürmesi gerektiğine inanıyorum. Kendimle barışığım, ama bunun bir sebebi de gerektiği yerlerde kendimle çatışmaya girebilecek cesareti taşımamdan kaynaklanıyor. Fakat tüm bunlar hayatın, varlığın ve varolmanın anlamını ararken karşımıza çıkıyor."

Nedir hayatın anlamı?

"Her insanın bir misyonu vardır bu dünyada. İşte o misyonu kavramak ve o misyonu en güzel şekilde ortaya koymaktır hayatın anlamı."

Sizin misyonunuz nedir?

"Barış ve sevgi. Çünkü sevgisiz barış ve barışsız da sevgi olmaz. Hayatım boyunca bunu, önce kendimde yaşamaya ve sonra da insanlara anlatmaya çalıştım. Bugüne kadar kimseyle değil kendimle yarıştım."

56 yaşındasınız, saçlarınıza aklar düşmüş, ama buna rağmen ruhunuz çok genç ve enerji dolu gözüküyorsunuz. Heyecanın yanında aynı zamanda sanki bir aceleniz varmışçasına hızlı konuşuyorsunuz...

"Bedenimiz yaşlanır bundan kaçamayız, ama ruhumuzu genç tutmak bizim elimizde. Başta da söyledim ben mirasyedi olmak istemedim. Bu kubbede hoş bir seda bırakabilmek için çalışıyorum. İçimdeki gençlik dinamizmini insana, sanata, tabiata ve tarihe olan sevdamdan alıyorum. Bunun için de sürekli proje geliştiriyorum. Acelecilikten bahsettiniz, evet benim acelem var, çok fazla vaktim yok. Yapılacak çok iş var. Hızlı ve seri konuşurum, çünkü konuşmakla vakit kaybetmek yerine bir an önce o düşündüklerimi hayata geçirmek isterim. Hayat sürprizlerle dolu..."

Neler var yakın zaman projeleriniz arasında?

"Öncelikle Barış Manço deyince akla gelen yirmi dört parçadan oluşan Mançoloji;yi çıkartmak istiyorum. Bu konuda çalışmalar devam ediyor. İki yıl önce temeli atılan Lale-Barış Manço İlköğretim Okulu;nu tamamlayıp ardından bir çocuk hastanesi yapmak istiyorum. Elbette ki bir de Barış Manço Üniversitesi gönlümden geçiyor. Türklerin 4 bin yıllık tarihini anlatan ;İzlerimiz; belgeselini tamamlamak istiyorum. Henüz son ve en güzel şarkımı yazmadım. "
:gozyasi: :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi:
Seni Asla Unutmayacağız Barış Abi :gozyasi:

Kullanıcı avatarı
atillago
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen atillago » Prş Nis 20, 2006 03:34 am

TEŞEKKÜRLER Dexar,

tam bu yazılar üzerinde size 'yazarlar köşesinde' birşeyler yazmak istiyordum ve bir fiyasko yüzünden yeniden yazmaya ve size sunmaya çalışıyorum.

Maalesef daha uzun sürecek...

Selamlar
Atilla
Sevdigim insanlar

- Be water my friend-